Ζωηφόρος

Μοναχοί του Κοσσόβου εγκατέλειψαν το μοναστήρι τους,

Μοναχοί του Κοσσόβου

εγκατέλειψαν το μοναστήρι τους

Και είναι έτοιμοι και την ζωή τους να θυσιάσουν για την Ορθοδοξία

Στην Ιερά Μονή του Black River στην Επισκοπή Raska και Πρίζρεν (ERP) του Κοσόβου, χθες 3-5-2010, μετά την Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν και πιστοί από όλα τα μέρη της Σερβίας και από τα γύρω χωριά, οι μοναχοί εγκατέλειψαν το μοναστήρι. Ο νέος μοναχικός τους τόπος θα είναι μιά περιοχή της Κεντρικής Σερβίας, στην πλαγιά του χωριού Loznica στο Cacak.

Τρείς μοναχοί έμειναν στο μοναστήρι μέχρι να το παραδώσουν στον τοποτηρητή.

                                                                         .

ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ

ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ EINAI ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ

Ο ηγούμενος Νικόλαος μετά από 27 χρόνια εγκατέλειψε το μοναστήρι.

Δεν φεύγουμε είπε από το μοναστήρι μας για κάποιον κοσμικό ή συμφεροντολογικό σκοπό. Θέλουμε να κρατήσουμε την Ορθόδοξη πίστη και την Ιερά παράδοση και να μένουμε πιστοί στον πνευματικό μας πατέρα Επίσκοπο Artemije γιατί είναι ένας πραγματικός υπηρέτης του Θεού. Όσα ακούγονται εδώ και καιρό γύρω απ’ αυτόν είναι όλα συκοφαντίες και ψέματα.

Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε ποινή ως αντίποινα από την εκκλησιαστηκή αρχή, που εγκαταλείψαμε το μοναστήρι.

Οι συνομιλίες και οι απειλές του τοποτηρητή δεσπότη Αμφιλόχιου,  ήταν άκαρπες. Προσπάθησε να τους πείσει  να μην εγκαταλείψουν το μοναστήρι. Και τους διαμήνυσε, ότι σε περίπτωση που δεν κάνουν υπακοή και φύγουν από τη Μονή, θα υποστούν τις συνέπειες, και θα παραπεμφθούν σε Εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Σε δημόσια δήλωση η αδελφότητα της Μονής Black River, την Κυριακή των Αγίων Πάντων 30/17 Μαϊου 2010, γράφει· Ζητήσαμε άδεια για να εγκαταλείψουμε το μοναστήρι και να ακολουθήσουμε τον επίσκοπο και πνευματικό μας πατέρα Αρτέμιο στον τόπο της εξορίας του, αλλά δεν μας δόθηκε. Εγκαταλείπουμε το μοναστήρι γιατί χάσαμε την εμπιστοσύνη στη νέα εκκλησιαστική διοίκηση, από την στιγμή που απομάκρυναν τον επίσκοπο Artemije από το θρόνο της Επισκοπής Raska και Πρίζρεν, χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς να αποδειχθεί τίποτε απ’ αυτά που τον κατηγορούν.

Δηλώνουμε ότι η μοναχική Αδελφότητα είναι αδύνατο να μείνει στο σπίτι που εξόρισαν τον πνευματικό τους πατέρα….

Manastir Τσέρνα Reka

πηγή: http://mancr.org/2009-03-17-15-07-24/2010-04-20-13-49-45.html

***

Να σημειωθεί, ότι παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στο μοναστήρι των Ταξιαρχών κοντά στη Πριζρένη, οπού εκεί ο ηγούμενος Βενέδικτος και η αδελφότητα αρνούνται την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και απειλούν, ότι σύντομα θα εγκαταλείψουν και αυτοί το μοναστήρι.

Με επιστολή του ο ηγούμενος Βενέδικτος δηλώνει ότι αυτός και οι μοναχοί του δεν μπορούν να παραμείνουν στο μοναστήρι της επισκοπής που εξορίστηκε ο πνευματικός τους πατέρας.

Απειλούμεθα, είπε, με στέρηση βαθμού και αφορισμό από την εκκλησιαστηκή κοινότητα για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δεν θα είναι κακό για μας, αλλά μόνο γι’ αυτούς που την επιβάλουν. Είμεθα έτοιμοι να υποστούμε κάθε τιμωρία. Και αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουμε ανυπακοή και περιφρονούμε τις αποφάσεις της συνέλευσεως των επισκόπων, αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του επισκόπου μας Αρτεμίου είναι κατασκευσμένες από τον βοηθό επισκόπου Θεοδόσιο, που ενήργησε ως πατροκτόνος στο έργο αυτό.

Η ίδια αναστάτωση επικρατεί και σ’ άλλα μοναστήρια του Κοσόβου. Τα 2/3 του Σέρβικου πληθυσμού των μοναχών είναι πνευματικά παιδιά του Αρτεμίου και βρίσκονται στο Κόσοβο.

***

.

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Έκκληση των πιστών τέκνων της Εκκλησίας μπροστά από το Πατριαρχείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 1 – 4 μ.μ., για μηνιαία σύναξη.

Aυτό θα συνεχίζεται κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα (Σάββατο 5 Ιουνίου, 3 Ιουλίου, 7 Αυγούστου, και ώρα 1-4 μ.μ.. Σ’ αυτή την χριστιανική σύναξη καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ευσεβείς άνθρωποι από το εσωτερικό της Σερβίας.

Η διαμαρτυρία για την διαφύλαξη της Ορθοδόξου πίστεως, έξω από το πατριαρχείο του Βελιγραδίου, θα είναι ειρηνική και προσευχόμενοι θα ομολογούν την αγία πίστης τους, και θα θυμούνται τα λόγια του Κυρίου· «Μη φοβού το μικρό ποίμνιο…», καθώς και το: «Αν ο Κύριος είναι μαζί μας ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας;

Οι συγκεντρώσεις των πιστών έξω από το Πατριαρχείο του Βελιγραδίου γίνονται και σε καθημερινή βάση.

                                                                                .

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

Αναστατώθηκε όπως φαίνεται ο οικουμενιστής Σέρβος πατριάρχης Ειρηναίος και οι παρανομούντες Σέρβοι αρχιερείς που έδιωξαν τον αγιότερο επίσκοπο της Σερβίας, για να ανοίξουν τον δρόμο στον αντίχριστο Πάπα το 2013. Και έθεσαν σε κυκλοφορία το κατηγορητήριο με το οποίο η πλειοψηφία της Σέρβικης Ιεραρχίας έδιωξε τον επίσκοπο Αρτέμιο, άνευ απολογίας. Ένα κατηγορητήριο 30 σελίδων, που μοιάζει με γυναικείο κοτσομπολιό και είναι άνευ αποδεικτικών στοιχείων!

***

.

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΦΕΝΕΚ

Ο επίσκοπος Αρτέμιος την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, στις 30/05/2010 συλλειτούργησε στο μοναστήρι Φενεκ με τον ηγούμενο του μοναστηριού π. Μακάριο και με τον ηγούμενο του μοναστηριού Βράτσεβι π. Βασίλιε. Ήταν πολύς ο κόσμος και οι περισσότερες αδελφές του μοναστηριού Κοντσούλ. Στο λόγο του είπε στους πιστούς· Να ομολογούν τον Χριστό και να μη ντρέπονται. Να είναι έτοιμοι και την ζωή τους να θυσιάσουν γι’ Αυτόν.

Κοινώνησαν πολλά παιδιά και στο τέλος με αγάπη πολύ πήραν την ευχή του.

πηγή: http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=12827

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel