Logo
Print this page

Δημήτριος "Καμιά συζήτηση περί παραίτησης",

Δημήτριος «επ’ ουδενί λόγω τίθεται θέμα

οιασδήποτε συζητήσεως περί παραιτήσεως»

Δελτίο Τύπου της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε χθες πενταήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε στο Φανάρι την Παρασκευή 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, με σκοπό η επίσκεψή του να συμπέσει με την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Την επομένη, ο Αρχιεπίσκοπος παρευρέθη στην επίσημη υποδοχή του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και της ακολουθίας του στο Φανάρι.  Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και οι Ιεράρχες και κληρικοί που το συνόδευαν, ταξίδεψαν στην Πόλη για τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού του Αγ. Γεωργίου στο Νεοχώρι του Βοσπόρου, Mετοχίου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Αμέσως μετά την υποδοχή ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συμμετέσχε σε σύσκεψη με τους δύο Πατριάρχες και άλλους Ιεράρχες η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχικό Γραφείο και απέβλεπε στην τελική διευθέτηση εκκρεμών θεμάτων τα οποία σχετίζονται με τις Παλαιστινιακές-Ιορδανικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Την Κυριακή 25 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νεοχώρι, στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής εξέτασαν τα θέματα και τις προετοιμασίες για την προσεχή Συνέλευση των Ορθοδόξων Επισκόπων της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής.

Την επομένη ημέρα, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στην Αθήνα όπου την Τρίτη 26 Απριλίου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δρούτσα και την Διευθύντρια Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη κυρία Αικατερίνη Μπούρα (πρώην Γενική Πρόξενο στη Νέα Υόρκη).

Σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις ο Αρχιεπίσκοπος είχε ουσιαστικές συζητήσεις επί θεμάτων που αφορούν την Ομογένεια και την Γενέτειρα. Τέλος, την ίδια ημέρα, ο Αρχιεπίσκοπος είχε δύο επιπλέον συναντήσεις με τις ομάδες προετοιμασίας του θερινού κατασκηνωτικού προγράμματος  του Ιονικού Χωριού.

Κατά την άφιξη του χθες στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος πληροφορήθηκε σχετικά με κάποιες ανυπόστατες διαδόσεις που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και στον Τύπο για δήθεν παραίτηση ή αποχώρησή του από τη θέση του ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η σχετική φημολογία είναι εντελώς αβάσιμη και προφανέστατα ψευδής.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι επ’ ουδενί λόγω τίθεται θέμα οιασδήποτε συζητήσεως περί παραιτήσεως. Είπε δε ότι προσβλέπει στα επόμενα χρόνια στη συνέχιση της ιερής και ζωτικής αποστολής και του έργου της Ιεράς Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με την ίδια πίστη, τον ίδιο ζήλο, τον ίδιο μεθοδικό σχεδιασμό και την ίδια αγάπη, ειδικά τώρα εν όψει των ποικίλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα.

πηγή: http://www.romfea.gr/2009-12-18-11-21-40/25-2009-12-18-08-37-46/4862

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR