Ζωηφόρος

Η περιουσία της Εκκλησίας δεν είναι περιουσία της Ιεραρχίας, του παπα-Σταύρου Παπαχρίστου,

Η περιουσία της Εκκλησίας

δεν είναι περιουσία της Ιεραρχίας

του παπα-Σταύρου Παπαχρίστου

τηλ. 210-5056685, 6974130590

            Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Γενικό Πρωτόκολλο κατετέθη Μηνυτήριος Αναφορά (αρ. πρωτ. 385/19-1-2010, τμήμα Δ.Κ.Α.) του κ. Κων/νου Παπαθανασόπουλου του Ανδρέου, δικηγόρου (αρ. τηλ. 210-3819382, κιν. 6977185177), που αφορά πώληση οικοπέδων στην θέση Λιμανάκι του Δήμου Βουλιαγμένης.

            Η πώληση αφορά έκταση εμβαδού 4.000 τ.μ. σε οδοκαθαριστή. Η έκταση πωλήθηκε σε ιδιώτη και η μεταπώληση έγινε σε τρεις εταιρίες που εδρεύουν στην Κύπρο. Πρέπει να καταλάβουν οι διοικούντες στην Εκκλησία ότι η περιουσία της δεν είναι ιδιοκτησία τους. Πρέπει να μας πείσουν γιατί την πωλούν. Ας διαθέτουν όπως θέλουν την κληρονομική τους περιουσία, όχι την εκκλησιαστική.

Νομίμως, ενδεχομένως, έγινε η πώληση. Αυτό είναι θέμα της δικαστικής εξουσίας. Αν όμως αυτή η έκταση είχε κοινωνικοποιηθεί  θα απολαμβάναμε τα αγαθά όλοι μας. Ποτέ μα ποτέ διάθεση περιουσίας για ατομική ανάγκη. Μείναμε σε υπόγεια οκτώ χρόνια, τρία μέτρα κάτω από τη γη. Και δεν μας προσφέρατε ούτε ένα ποτήρι έστω ζεστό νερό και όχι κρύο.

            Δεν λαμβάνετε υπ’ όψιν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αργά ή γρήγορα θα απαιτήσει την διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου και κατ’ επέκταση της παροχής σύνταξης. Εσείς ξεπουλάτε, δωρίζετε την περιουσία της Εκκλησίας. Πουλάτε την γη, που είναι χρυσός. Αγοράζεται σίδηρο. Γιατί όλα χάνονται. Η γη δεν χάνεται. Αξιοποιείστε την περιουσία για το κοινωνικό σύνολο. Η περιουσία της Εκκλησίας είναι ανεκποίητος. Ο πωλήσας πρέπει να καθαιρείται.

            Παρεχωρήθη έκταση 60 στρεμμάτων στην περιοχή Δοκού Χαλκίδος για την  ανέγερση των νέων φυλακών Χαλκίδος. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Οι φυλακισμένοι, σύμφωνα με τους ι. κανόνες, μπορούν να καταφεύγουν στον επίσκοπο προς μεσολάβηση και προς αίτηση συγγνώμης. Δεν λέει ο κανόνας να φροντίζει για την παράταση της φυλακίσεώς τους.

            Ο Ι.Σ.Κ.Ε. (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) πληρώνει ενοίκιο γραφείου στο Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε. 200 ευρώ μηνιαίως. Δεν αξίζουμε οι κληρικοί να έχουμε ένα γραφείο; Πρέπει να πληρώνουμε ενοίκιο;

            Οι κληρικοί δεν έχουμε έναν κοινό χώρο να συναντιόμαστε. Δεν υπάρχει ένας χώρος διαμονής των κληρικών που έρχονται στο λεκανοπέδιο Αττικής να μείνουν. Αναγκάζονται, όταν έρχονται π.χ. στα Νοσοκομεία, να πληρώνουν ξενοδοχείο.

            Από την διοίκησή σας εμείς οι κληρικοί απολαμβάνουμε μόνο την κατακραυγή της κοινωνίας. Είμαστε απολογητές. Πρέπει να αντιληφθούν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών ότι δεν είναι ιδιοκτήτες της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αν δεν το καταλάβουν, υπάρχει και ο κ. Κων/νος Α. Παπαθανασόπουλος, δικηγόρος.

            Στο 6ο πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών αναγράφεται: «Επειδή είναι ιδιοκτήτρια εδαφικών περιουσιών και δύναται ως εκ τούτου να μας βλάψει συνεπεία των ανεξαρτήτων πόρων της, είναι απολύτως αναγκαίον να αφαιρέσωμεν την υπ’ αυτής κατοχήν των γαιών των». Εκείνοι πιθανώς να χαίρονται. Εμείς βλέπουμε τον κατήφορο που βαδίζουμε. Βουλιάζουμε, γιατί μυαλό δεν βάζουμε.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel