Ζωηφόρος

«Θα ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή», του Νικολάου Μαγγίνα,

«Θα ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή»

του Νικολάου Μαγγίνα

Ο υπουργός τουρισμού της Τουρκίας Ertuğrul Günay

σε τηλεοπτική συνέντευξη του έκανε ένα μεγάλο "βήμα"

Κωνσταντινούπολη

Την άποψη ότι θα ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εξέφρασε ο Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Ertuğrul Günay, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην Άγκυρα. Ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του διακεκριμένου δημοσιογράφου της εφημερίδος Posta Hakan Çelik στην ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του, στο KANAL 24, σχετικά με την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης τόνισε: «Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη και τάση, και όχι την τελική απόφαση της κυβερνήσεως, ότι θεωρώ ότι θα ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή».

Στη συνέχεια ο υπουργός είπε ότι «Και η προσωπική μου τάση και, από όσο γνωρίζω, η γενική τάση είναι προς την κατεύθυνση στο να ανοίξει η Σχολή. Αν και δεν ταιριάζει στο υπάρχων πανεπιστημιακό σύστημα, θα βρεθεί όμως μία άλλη φόρμουλα. Δεν υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Οι εργασίες συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Υπουργό «Στα ορθόδοξα θρησκευτικά ιδρύματα που υπάρχουν στην Τουρκία να αναλαμβάνουν καθήκοντα οι σπουδάσαντες σε άλλες χώρες ή στη χώρα μας;». Ο Υπουργός απάντησε ότι «Κατά τη γνώμη μου αυτοί που θα σπούδαζαν στη χώρα μας. Φυσικά ήταν ανοικτό αυτό το ίδρυμα. Κλείστηκε λόγω των εντάσεων του Κυπριακού. Ότι έγινε στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να πούμε καινούργια πράγματα» υπογράμμισε ο Υπουργός.

Ακόμη, να σημειωθεί ότι, ο πρώην Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Hüseyin Çelik, σε μία πρόσφατη εκ βαθέων συνέντευξή του εφόλης της ύλης, αναφερόμενος την Σχολή της Χάλκης είπε ότι «Το να παραμένει κλειστή αποτελεί σοβαρό σφάλμα. Η αιτιολογία κλεισίματος είναι άδικη. Εκτιμώ ότι η Θεολογική Σχολή δύναται να ανοίξει σήμερα, χωρίς την πραγματοποίηση ουδεμίας νομικής τροποποίησης». Κατόπιν στην ερώτηση εάν και ο Πρωθυπουργός Erdoğan σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο, ο Υπουργός απάντησε μονολεκτικά: «Μάλιστα».

Πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=266

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration