Ζωηφόρος

Δήλωση του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Πατριάρχης Αντιοχείας,

προς Παπούλια:

«Εμείς εδώ στη Συρία δεν φοβόμαστε

να δηλώσουμε ότι είμαστε χριστιανοί»

Με τη φράση «Εμείς εδώ στη Συρία δεν φοβόμαστε να δηλώσουμε ότι είμαστε χριστιανοί», ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιγνάτιος Χαζίμ Δ’, υποδέχθηκε χθες το βράδυ στο κτίριο του Πατριαρχείου, στην παλιά πόλη της Δαμασκού, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Συρίας, που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας (σε σύνολο 16 εκατ. κατοίκων), επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Παπούλια. Πολλοί εξ΄αυτών είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Πατριαρχείου και τον χειροκρότησαν, ενώ χορωδία αγοριών και κοριτσιών έψαλλε εκκλησιαστικά άσματα στην ελληνική γλώσσα.

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ιδιαίτερα τη θρησκευτική ανοχή που υπάρχει στη Συρία και χαρακτήρισε του ορθόδοξους της χώρας αυτής μέρος της παγκόσμιας οικογένειας των ορθοδόξων. «Είμαστε μαζί σας, είμαστε συγκινημένοι, αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σπίτι. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για όσα κάνετε για την ενότητα της πίστης», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κ. Ιγνάτιο και πρόσθεσε: «Το πρωί είχα συνάντηση με τον πρόεδρο Άσαντ και με παρακάλεσε να σας διαβιβάσω την αγάπη και την μεγάλη εκτίμησή του για εσάς προσωπικά και το ποίμνιό σας. Αγαλλίασα γιατί άκουσα αυτά τα λόγια για έναν ιεράρχη της ορθόδοξης εκκλησίας εδώ στα βάθη της Ανατολής».

Πρόεδρος και Πατριάρχης αντάλλαξαν δώρα, με τον κ. Ιγνάτιο να δωρίζει μια εικόνα της Παναγίας και τον κ. Παπούλια μια ασημένια πλακέτα με τους Δώδεκα Αποστόλους.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/25/1681625.htm

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel