Ζωηφόρος

Ψυχρός θρησκευτικός πόλεμος στην Ουκρανία

Το agoravox με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο αναφέρεται στο θρησκευτικό υπόβαθρο της ουκρανικής κρίσης κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή. « Το Κιέβο είναι η αρχική πόλη αυτού του συνόλου russ, russine, russki, ruthenius (στα λατινικά). To Kιέβο είναι το λίκνο της Ρωσίας με Novgorod, Mόσχα και Αγία Πετρούπολη να ιδρύονται πολύ αργότερα.

Η λέξη Ουκρανία στη σλάβικη γλώσσα σημαίνει πορεία, γη συνόρων, προάστιο, ακρότητα. Αυτή κατοικήθηκε από τους κοζάκους από τον 15 ο αι.. Ο ουκρανικός λαός είναι το μέρος εκείνο του ρώσικου ορθόδοξου λαού που έγιναν δουλοπάροικοι υπό πολύ σκληρές συνθήκες των πολωνών καθολικών κυρίων του. (των δυτικών για να μιλήσουμε με όρους σύγχρονους) Αυτός είναι ένας ψυχρός θρησκευτικός πόλεμος ο οποίος διαδραματίζεται σε αυτήν την περιοχή μεταξύ δύο αντιλήψεων του χριστιανισμού. Ο ρωσικός λαός υπό την πολωνική κυριαρχία πλήρωσε το τίμημα. Αρχής γενομένης από τον βασιλιά της Πολωνίας Sigismond II οι ορθόδοξοι αγροτικοί πληθυσμοί υποβάλλονται σε ένα σκληρό δουλοκτητικό σύστημα. Ένα μέρος αυτών φεύγει προς την Ουκρανία,(την πορεία).Από το 1596 η κατάσταση των ρώσων αποικιοκρατούμενων από την πολωνική αριστοκρατία επιδεινώνεται με την πράξη θρησκευτικής ένωσης που δημιουργεί μια εκκλησία ουνίτικη καθολική ορθόδοξης τελετουργίας που υπόκειται στον πάπα. Ο σκοπός είναι να προσηλυτίσει προοδευτικά και σταδιακά τους ρώσους ορθοδόξους στον καθολικισμό. Ο μικρός λαός διώκεται για την πίστη του στερείται της ταφής, και υποβάλεται σε μαρτύρια. Ακρωτηριάζουν τα στήθη γυναικών και πνίγουν τα παιδιά. Οι θρησκευτικοί πόλεμοι που μαστίζουν την Ευρώπη επηρεάζουν ιδιαίτερα τους ρώσους υπό την κυριαρχία των πολωνών. Νέα φυγή προς τα σύνορα (την Ουκρανία). Η μη θρησκευτική ανοχή είναι ο ιός του XVII αι.

Η Ουκρανία είναι η δημιουργία μιας δουλοπαροικίας από τους κατακτητές πολωνούς σε έδαφος ορθόδοξο ρωσικό. Αυτό είναι το τμήμα νοτιοδυτικά της Ρωσίας πολωνοποιημένο και λατινοποιημένο που αποτελεί το λίκνο της ρωσοφοβικής Ουκρανίας. Η σύγχρονη αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας είναι η συνέχεια του δυτικού σχεδίου για ανατροπή του ρωσικού ορθόδοξου κόσμου. Η σύγχρονη αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας είναι η συνέχεια του δυτικού σχεδίου για ανατροπή του ρωσικού ορθόδοξου κόσμου.» Στο Novosvetlovke τις τελευταίες ημέρες ο ουκρανικός στρατός έβαλε κατά ενός ακόμη ορθόδοξου ναού ο οποίος και υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές. (novorosinform)

«Κόβουν τα στήθη γυναικών, πνίγουν τα παιδιά, αφήνουν άταφους νεκρούς. »Έξι αιώνες μετά τι διαφορετικότερο έκαναν οι απόγονοί τους δυτικόφιλοι σχισματικοί ουνίτες και αποσκιρτήσαντες από την ορθοδοξία; Διαμέλισαν κι ακρωτηρίασαν νήπια και μητέρες, ηλικιωμένους και αναπήρους εκτέλεσαν στα αναπηρικά καρότσια, χτύπησαν νοσοκομεία, σχολεία, πολυκατοικίες, δημόσια κτίρια, σκότωσαν ηλεκτρολόγους στην ώρα του καθήκοντος ξεκλήρισαν οικογένειες, εξαφάνισαν ολόκληρα χωριά……….

O υπ. άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Vladimir Kononov αλλά και ο πρωθυπουργός της ίδιας αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας Alexander Zaharchenko κατηγόρησαν σήμερα την ουκρανική πλευρά ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός.(lifenews,rusvesna)

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Πηγή:  http://dimpenews.com/2014/09/06/%cf%88%cf%85%cf%87%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%cf%85/

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel