Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν η Ελληνική τηλεόραση γίνεται Ιορδάνης ποταμός χάριν Ιερωνύμου, του Β. Δ. Μακρυπούλια,

Όταν η Ελληνική τηλεόραση

γίνεται Ιορδάνης ποταμός

χάριν Ιερωνύμου

του Β. Δ. Μακρυπούλια

Είναι γνωστή η σωτηριώδης χρήση του Ιορδάνου ποταμού. Εκεί βάπτιζε και έσωζε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος,εκεί βαπτίσθηκε και ο Ιησούς προκαλώντας την πρώτη στην Καινή Διαθήκη εμφάνιση της Αγίας Τριάδας –πρώτη σε πολλά εισαγωγικά. Εκεί επίσης μας πληροφορεί η Παλαιά Διαθήκη ο Δαυίδ σώθηκε από τον Αβεσσαλώμ διότι ακριβώς διάβηκε τον ποταμό αυτόν ο οποίος έκοβε τη χώρα της σημερινής Παλαιστίνης στο διάβα του, αλλά και ο Νεεμάν ήπιε το νερό του ποταμού αυτού και γιατρεύθηκε.

Μέσα στα χρόνια που πέρασαν αλλά και μέσα από την υμνολογία της Εκκλησίας μας την ημέρα των Θεοφανείων, η οποία είναι εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στο υδαρό στοιχείο του Ιορδάνου ποταμού, το οποίο αποκτά ιδότητες ως επέκεινα, ο Ιορδάνης ποταμός καθιερώθηκε στις ανθρώπινες συνειδήσεις ως κάτι το υπερφυσικό εφάμιλλο της κολυμβήθρας που διά του Ιερού Βαπτίσματος συγχωρεί  μεν το προπατορικό αμάρτημα που φέρει ο νέος άνθρωπος δεν ακυρώνει όμως τη ροπή προς την αμαρτία.

Βλέποντας τον Ιερώνυμο, το διάδοχο τόσων και σπουδαίων Ελλήνων Αρχιεπισκόπων, στην  τηλεόραση κατάλαβα ότι εσχάτως και η  τηλεόραση έχει καταστεί εφάμιλλο μέγεθος του Ιορδάνου ποταμού, αποκτώντας υπερφυσικές ιδιότητες σε σχέση με το ανθρώπινο μέγεθος. Μπορεί και το ξεπλένει, το καθαρίζει και το επαναφέρει καθαρό και αμόλυντο στην προτέρα κατάσταση. Διότι θεωρώ ότι αυτός ήταν και ο σκοπός της εκπομπής. Να αποκαθάρει τον Ιερώνυμο από κάθε πονηρά κατηγορία εναντίον του, από κάθε κακό σχόλιο και γεγονός που πιθανώς τον συνοδεύει στο διάβα του. Διότι έμαθα ότι όταν πήγε στο ναό του Αγίου Παντελεήμονος για να συμπαρασταθεί στον ιερέα ο οποίος πιστός στα ιερά καθήκοντά του έκλεισε έξω από το ναό τους Έλληνες που διαδήλωναν για την Πατρίδα προκειμένου να απλοποιήσει το έργο της Ελληνικής αστυνομίας ,πιστοί αποδοκίμασαν τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Το όλο σύστημα δουλεύει εξαιρετικά. Ο αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να εμφανισθεί σε μία τηλεοπτική εκπομπή που απευθύνεται σε Ορθοδόξους χριστιανούς τύπου αρχονταρίκι; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά Όχι. Αυτό δεν θα έχει απήχηση σε ευρέα στρώματα. Και για να πούμε και του πονηρού το δίκαιο όλοι καλοί χωράνε στην εκπομπή του Θεοδωράκη. Έλληνες και λαθρομετανάστες. Ο Ιερώνυμος θέλει καλό προφίλ σε όλους ,πρέπει να τα έχει καλά με όλους. Αυτά που είπε ο Ιησούς περί δύο κυρίων είναι ψιλά γράμματα για τον Ιερώνυμο. Ο σημερινός αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να αρέσει σε όλους. Η εκπομπή «πρωταγωνιστές» είναι ανοιχτή στην πιάτσα, μέτρια στο πνεύμα καλή στην απλή μεταδοτικότητα, τη βλέπουν όλα τα έθνη που διαβιούν στη δύσμοιρη Ελλάδα. Ο Θεοδωράκης ως σύγχρονος Πρόδρομος ξεπλένει την κακή εικόνα του Αρχιεπισκόπου ο οποίος ανάμεσα σε δύο πιάτα φαντάζει μέγας ασκητής και δυνάμει άγιος άνθρωπος.

Τώρα είναι σίγουρα ψιλά μα πάρα πολύ ψιλά γράμματα το ότι στην ίδια αυτή εκπομπή έχουν παρελάσει κίναιδοι, «άνθρωποι» που έχουν κάνει αλλαγή φύλου και πάει λέγοντας. Φαντασθείτε εν ολίγοις τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο να παρουσιάζεται σε μία εκπομπή που πριν από  λίγο καιρό είχε παρουσιασθεί ο Άγγελος που παλαιά ήταν Αγγέλα. Τα συμπεράσματα δικά μας.

Ας συνεχίσουμε. Ας φαντασθούμε -έστω!-  σε μία ανάλόγη εκπομπή το Μέγα Βασίλειο. Ο μεγάλος Καππαδόκης θα δάκρυζε για το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας, θα κατέθετε τη ψυχή εις ευήκοον όλων. Ως Αρχιεπίσκοπος Βασίλειος  θα είχε κάνει την απόλυτη προσπάθεια να ξεριζώσει το κακό, να επαναφέρει το καλό και να προβάλει την μαχόμενη και στρατευμένη Εκκλησία ψηλά στα μάτια όλων. Τον Μέγα Βασίλειο δεν θα τολμούσαν κάν τον ρωτήσουν για τις όποιες πολιτικές σχέσεις του με τους κρατούντες, με τον εκάστοτε Ουάλη και τον εκάστοτε  Μόδεστο. Διότι πολύ απλά οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας θεώρησαν ως αιρετικό ό,τι προσβάλει τα ιερά και τα όσια. Ήταν αδύνατο να σκεφθούν ότι θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με αιρετικούς αυοκράτορες, γενικότερα αιρετικούς κρατούντες. Επικοινωνούσαν κάθετα με την προσευχή με το Θεό και οριζόντια με την έξωθεν μαρτυρία των ανθρώπων. Θεωρούσαν το παρόν τόσο πρόσκαιρο ώστε ό,τι προσέβαλε τη θεϊκή τάξη να το μέμφονται, να το χτυπούν και να προσπαθούν να το θεραπεύσουν. Ήταν αδύνατο για τον Βασίλειο να συνέχιζε να κατέχει Επισκοπικό θώκο και γύρω του να ανθεί τόσο και τέτοια αμαρτία ,σήψη και διαφθορά. Δεν θα συνέχαιρε κανέναν  ιερέα που θα έκλεινε Έλληνες πατριώτες έξωθεν του ναού ώστε να γίνει αντικέιμενο αποδοκιμασιών από πιστούς.

Ο σημερινός όμως Επίσκοπος δεν έδειξε κανένα πρόβλημα με τους κρατούντες οι οποίοι είναι ξεκάθαροι στις θέσεις τους και στην αθεΐα τους. Είναι ξεκάθαροι στο να κατεβάσουν τα ιερά σύμβολα, να απαγορεύσουν τον εκκλησιασμό, να εξαλείψουν τις αρχέγονες ταυτότητες της φυλής μας. Ο Ιερώνυμος δεν έδειξε να ενοχλείται από το γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι αυτός που ενέκρινε το εθνοκτόνο νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες, είναι αυτός ο οποίος ηγείται μίας κυβέρνησης η οποία έχει συγκεκριμένη πρακτική απέναντι στο έθνος και στα ιερά του. Πρακτική που σε αρκετά σημεία φαντάζει άθεη και ανθελληνική.

Ο ιερός Χρυσόστομος πήρε το δρόμο της εξορίας επειδή ευθέως αντιστάθηκε φρονηματικά στην Ευδοξία. Σήμερα και αυτός ή θα παραιτείτο ή θα επέβαλε το Ελληνοχριστιανικό φρόνημα. Όπως ο Ιησούς με τον ίδιο τρόπο οι πνευματικοί του επίγονοι θα πρέπει να είναι οντολογικά και ηθικά απόλυτοι. Δεν μπορείς να συνυπάρξεις ούτε μία στιγμή με αυτή την κοινωνία της σήψης και της διαφθοράς. Της εγκληματικότητας και των εκτρώσεων. Της λαθρομετανάστευσης  που διαλύει και σαπίζει τον εθνικό ιστό και των ναρκωτικών. Των αργυρωνήτων εκπροσώπων του Ιησού, της διηρημένης Εκκλησίας, του Πατριάρχη που επισκέπτεται εβραϊκή συναγωγή και κανείς δεν έχει πρόβλημα. Της αποβλάκωσης από το Δημοτικό ακόμη του Ελληνικού έθνους ,του ξεπουλήματος ενός ολοκλήρου κράτους μέσα από διεθνή οικονομικά παιχνίδια.

Ο άξιος εκπρόσωπος του Ιησού θα έβγαινε δακρύζων στο γυαλί της τηλεόρασης και δεν θα σταματούσε να επικρίνει το κακό χάριν των πολλών προτάσεων προς επικράτηση του καλού που θα είχε να προβάλει. Αλλά ερωτώ. Είναι η κατάλληλη εκπομπή του Θεοδωράκη –εκεί όπου όλοι οι κίναιδοι οι ανθέλληνες κ.λ.π. χωρούν-ώστε να εμφανισθεί ο Αρχιεπίσκοπος προκειμένου να προτάξει Ελληνοχριστιανικό Λόγο; Θεωρώ πώς όχι. Ο σκοπός όμως επιτυγχάνεται. Ο Αρχιεπίσκοπος αποδύεται τον υπερβατικό του ρόλο, γίνεται ένας από εμάς, γίνεται ένας καθημερινός άνθρωπος υπόλογος σε μία  κρίση για την οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Καθαγιάζεται μέσα από την απλότητά του, κανείς δεν πιστεύει ότι είναι κάτι άλλο άρα κανείς δεν τον κατακρίνει για ό,τι δεν κάνει γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το κάνει. Ουκ αν λάβοις παρά του  μη έχοντος και ο Αρχιεπίσκοπος είναι μη έχων. Η τηλεόραση, η σύγχρονη κολυμβήθρα του Σιλωάμ ,τον ξεπλένει από κάθε τι το ανώτερο, τον κάνει φίλο μας αδύνατο και οι Έλληνες χάνουν ένα ακόμα στήριγμα διότι αυτό το στήριγμα παραδέχεται ότι όλα πρέπει να πάνε όπως πάνε, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Μας βοηθά να υποταχτούμε στην θλιβερή μας μοίρα, και τον υπολογίζουμε μέσα από την ανυπαρξία του. δεν είναι ενοχλητικός για το σύστημα. Δεν σαπίζει στη φυλακή, δεν διαφωνεί πουθενά δεν υβρίζει κανένα, ακολουθήστε τον είναι δικός μας.

Κρίμα. Διότι εμείς, όσοι θεωρούμε εαυτούς Έλληνες προσευχόμαστε για την πνευματική μετενσάρκωση των μεγάλων ιεραρχών που σαν τον Πλήθωνα θα επιζητήσουν την Εκκλησία των Ελλήνων.

Zoiforos.GR

Τελευταία άρθρα από τον/την Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR