Ζωηφόρος

Η ανανέωση της κοινωνίας μας είναι εμβάθυνση στα αληθινά νοήματα των λέξεων, του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου,

Η ανανέωση της κοινωνίας μας

είναι εμβάθυνση

στα αληθινά νοήματα των λέξεων

του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


Αν εμβαθύναμε στα αληθινά νοήματα των λέξεων θα ξέραμε ότι αυτοί που δεν εμβαθύνουν και προκαλούν σύγχυση στον κόσμο, είναι ψεύτες και δεν θα τους εμπιστευόμαστε δημόσια αξιώματα.

Αυτή είναι μια μορφή αγώνα για την ανανέωση της κοινωνίας μας και για την ελευθερία και την προκοπή του τόπου.

     Η ανανέωση της κοινωνίας είναι εμβάθυνση στο αληθινό νόημα της γλώσσας. Οι πονηροί διαστρεβλώνουν το νόημα των λέξεων και προκαλούν τόσο μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τα αληθινά νοήματα των λέξεων , ώστε κανένας δεν ξέρει ποιο είναι π.χ. το αληθινό νόημα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αρετής;

     Η διαστρέβλωση των ονομάτων δεν αφορά μόνο τη γλώσσα. Έχει συνάμα φοβερές πρακτικές συνέπειες. Αν ο κόσμος έχει σαφή αντίληψη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αρετής, δεν μπορούν οι ιθύνοντες να επιβάλλουν εις βάρος του ανελεύθερα, αντιδημοκρατικά και διεφθαρμένα μέτρα. Τα μέτρα αυτά επιβάλλονται επειδή οι ιθύνοντες εκμεταλλεύονται την σύγχυση του κόσμου την οποία οι ίδιοι προκαλούν.

   Μία μερίδα επιστημόνων, η πιο μαχητική, επιβάλλει την άποψη ότι ο ορθός τρόπος μελέτης της γλώσσας δεν είναι η εμβάθυνση στο αληθινό νόημα των λέξεων, αλλά η μελέτη των γλωσσών των πρωτογόνων ή και των ζώων! Οι εν λόγω επιστήμονες, κυρίως γλωσσολόγοι, διατυπώνουν   γλωσσικές θεωρίες,   οι οποίες δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με την πραγματικότητα.. Έτσι δημιουργήθηκε η επιστήμη της γλωσσολογίας. Με τις μελέτες τους στους πρωτογόνους και στα ζώα   οι γλωσσολόγοι επιβάλλουν με την μαχητικότητά τους την άποψη ότι η γλώσσα είναι δημιούργημα του λαού!

   Στην εποχή μας παρουσιάζεται το φαινόμενο της σκευωρίας της επιστήμης με τη βιομηχανία και με το εμπόριο,χάριν του κέρδους, η οποία οδηγεί στον βιασμό της φύσεως και του ανθρώπου. Ό,τι εξυπηρετεί το κέρδος θεωρείται θεμιτό. Ο καλύτερος πελάτης είναι το "ζαλισμένο κοπάδι" των ανθρώπων.

   Ένα παράδειγμα γι΄ αυτό που εννοούμε εμβάθυνση στα αληθινά νοήματα των λέξεων. Εμβαθύνοντας π.χ. στο αληθινό νόημα της λέξης ΕΟΡΤΗ, με βάση την πραγματικότητα την οποία βιώνει καθένας από μας, δεν θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει τις εορτές χωρίς σύνδεση με το Θεό. Δεν υπάρχει εορτή χωρίς σύνδεση με το Θεό και με την αρετή.

     Ακόμα και σήμερα που οι γιορτές έγιναν αιτία κέρδους δεν θα τολμούσε κανείς να αγνοήσει το αληθινό τους νόημα. Π.χ. δεν θα πήγαινε κανείς καλεσμένος σε γάμο φορώντας τα ρούχα της δουλειάς. Δεν θα τολμούσε κανείς καλεσμένος σε γάμο να πάει να ανοίξει συζήτηση για δουλειές με τους εορτάζοντες. Θα τον έδιωχναν από το γάμο, έστω κι αν φόραγε ένδυμα γάμου ή θα θεωρούνταν ανόητος.

   Η εορτή στη συνείδηση των Ελλήνων είναι από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα συνδεδεμένη με το Θεό. Το ίδιο είναι συνδεδεμένοι με το Θεό οι αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία τους. Υπέρ βωμών και εστιών. Δεν είναι για τους Έλληνες οι αγώνες για τα χρήματα και γενικά για τα συμφέροντα. Αυτός είναι ο λόγος της απροθυμίας των συγχρόνων Ελλήνων να αγωνιστούν για την πίστη ή την ελευθερία, επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται για τα συμφέροντα και όχι για την Πίστη και την Ελευθερία. Οι πονηροί διαστρέβλωσαν τα αληθινά νοήματα της Πίστης και της Ελευθερίας.

Η λέξη ΕΟΡΤΗ, για να ασχοληθούμε με το παράδειγμα αυτό, προέρχεται από το Ομηρικό ρήμα ΑΡΕΤΑΙΩ που σημαίνει ΕΟΡΤΑΖΩ. Η λέξη ΕΟΡΤΗ συνδέεται με την ΑΡΕΤΗ, για τους αρχαίους και τους νέους Έλληνες . Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος που εμβαθύνει σ το αληθινό νόημα της εορτής ξέρει πως αυτοί που διαστρεβλώνουν το αληθινό νόημα της εορτής ή της δημοκρατίας ή οποιασδήποτε άλλης λέξης είναι καθαροί ψεύτες και κανείς δεν τους εμπιστεύεται.Τους θεωρεί επικίνδυνους, όπως θεωρεί επικίνδυνους ους ψεύτες και τους απατεώνες.

Τώρα που πλησιάζουν εκλογές, αν όντως πλησιάζουν , το να εμβαθύνουμε οι Έλληνες στο αληθινό νόημα των λέξεων είναι η καλύτερη μορφή αγώνος για την ανανέωση της κοινωνίας μας και για την ελευθερία και την προκοπή του τόπου. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε άλλο αυτούς που διαστρεβλώνουν τα νοήματα των λέξεων. Είναι αρετή ο γάμος μεταξύ των ομοφυλόφιλων; Είναι αρετή η καλλιέργεια ναρκωτικών στις βεράντες μας; Είναι αληθινά έντιμος και διαθέτει ήθος, ώστε να κατέχει δημόσιο αξίωμα, εκείνος που συκοφαντεί τους συμπατριώτες του ότι είναι κλέφτες, τεμπέληδες, κ.α. Είναι αληθινός εκπρόσωπος του ελληνικού λαού αυτός που υβρίζει τους Έλληνες;

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration