Ζωηφόρος

Tο ψευδοδίλημμα του κ. Καρατζαφέρη, του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου,

Tο ψευδοδίλημμα του κ. Καρατζαφέρη

του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου


     Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε τα εξής: "Το δραματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά μας είναι: ευρωπαϊκή κηδεμονία με δάνεια και δουλεία ή μόνοι μας με φτώχεια;"

   Το δίλημμα δεν είναι αληθινό γιατί υποβάλλει στη σκέψη του αναγνώστη αυτό ακριβώς που αποκρύπτει, δηλαδή ότι αν δεν είμαστε μόνοι μας δεν θα έχουμε φτώχεια. Αν ήταν ειλικρινές το δίλημμα θα έπρεπε να ειπωθεί ευθέως ως εξής:

   "Ή ευρωπαϊκή κηδεμονία με δάνεια και όχι φτώχεια ή μόνοι μας και με φτώχεια."

     Αποκρύπτοντας τον ουσιώδη αυτόν όρο από το πρώτο σκέλος του ψευδοδιλήμματος ο κ. Καρατζαφέρης πετυχαίνει μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: ικανοποιεί και τους Έλληνες που δεν θέλουν την ευρωπαϊκή κηδημονία με τα δάνειά της και τη δουλεία της, αλλά και τους επίδοξους κηδεμόνες τους, αφού τους δίνει την αβάντα της θεραπείας της φτώχειας, πράγμα που δεν το λέει μεν καθαρά, το υπονοεί όμως σαφέστατα.

     Ή ευρωπαϊκή κηδεμονία ή μόνοι μας και φτώχεια. Αυτό είναι το ψευδοδίλημμα του κ. Καρατζαφέρη. Θα ήταν πράγματι αληθινό το δίλημμα, αν είχαν οι Έλληνες να διαλέξουν ανάμεσα στον πλούτο με την ευρωπαϊκή κηδεμονία και στη φτώχεια μόνοι μας.

     Αυτό που κρύβεται κάτω από το ψευδοδίλημμα είναι ότι με την κηδεμονία μας περιμένει φτώχεια καταραμένη χωρίς ελπίδα να ξεφύγουμε ποτέ από αυτήν, ενώ μόνοι μας μπορεί να είμαστε φτωχοί, αλλά θα είμαστε ελεύθεροι να αγωνιστούμε και να ξεφύγουμε από τη φτώχεια. Με την ευρωπαϊκή κηδεμονία δεν έχουμε καμιά ελπίδα!

     Τρομακτικό δίλημμα δεν έχουν οι Έλληνες, αλλά οι πολιτικοί, που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής κηδεμονίας και προσπαθούν να τό ΄χουν κρυφό για τους Έλληνες και φανερό για την ευρωπαϊκή κηδεμονία!

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration