Ζωηφόρος

«Ζητάτε και θα σας δοθή», του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου,

«Ζητάτε και θα σας δοθή»

(Προσευχή για την απελευθέρωση της Ελλάδος)

του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

      "Αιτείτε και δοθήσεται υμίν, ζητείτε και ευρήσετε, κρούετε και ανοιγήσεται υμίν πας γαρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται."

       (Ζητάτε και θα σας δοθή, ερευνάτε και θα βρήτε, κτυπάτε και θα σας ανοιχθή η πόρτα. Διότι καθένας που ζητά, λαμβάνει, και καθένας που ερευνά, βρίσκει, και εις εκείνον που κτυπά, θα του ανοιχθή η πόρτα (Ματθ.ζ. 7-8).

       Κάθε θέληση αληθινά προσανατολισμένη προς τον Ιησού δεν θα προσκρούσει στο παραμικρό εμπόδιο. Τα Ευαγγέλια και τα άλλα κείμενα της Καινής Διαθήκης δεν ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος πρέπει να απαλλαγεί από κάθε επιθυμία. Μας συνιστούν οι επιθυμίες μας να έχουν το μόνο πρότυπο, που αν το μιμηθούμε πραγματικά με τον τρόπο που μιμούνται τα παιδιά, με πίστη, δεν θα συναντήσουμε κανένα εμπόδιο.(Ρενέ Ζιράρ).

      Ο απλός χριστιανός ζητεί με την προσευχή την πραγματοποίηση των επιθυμιών του που έχουν πρότυπο τον Ιησού. Πολλοί πιστοί προσεύχονται για την απελευθέρωση της Ελλάδος απ΄ την  ξενοκρατία. Η Εκκλησία επίσης δεν μπορεί να μην προσεύχεται για την απελευθέρωση της Ελλάδος από την ξενοκρατία. Γιατί δεν θα έκανε   αυτό που  ο Κύριος ζητεί από κάθε χριστιανό, προσευχή, αγρυπνία, λιτανεία, νηστεία; 

      Ο Θεός δεν είναι προσωπολήπτης, θέλει όλοι οι άνθρωποι να σωθούν και δεν αγαπάει τη θυσία. O Χριστός κατάργησε τις θυσίες.  Ο Χριστός δεν θυσιάστηκε για χάρη του Θεού, αλλά από την κακία των ανθρώπων. Είναι υποκριτές αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι θέλημα Θεού οι Έλληνες να είναι δέσμιοι της βίας της ξενοκρατίας. Δεν είναι η θυσία της Ελλάδας από θέλημα του Θεού, αλλά από την κακία των ανθρώπων.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration