Ζωηφόρος

Ο κόσμος μεταξύ ελευθερίας και δουλείας επιλέγει τη δουλεία!

Οι Έλληνες έχουν ενώσεις, συλλόγους, σωματεία, εταιρίες, ακούσατε να ασχολήθηκε κάποια από αυτές τις ενώσεις με την κατάσταση ανελευθερίας την οποία βιώνουμε όλοι μας; Ακούσατε καμιά φωνή διαμαρτυρίας από τις ενώσεις των Ελλήνων;

  Καμία. Γιατί; Μήπως δεν ξέρουν τους νόμους; Μήπως δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα; Μήπως δεν βρίσκονται σ΄ αυτόν εδώ τον τόπο; Ζήτησε κανείς από αυτές τις ενώσεις να λάβουν θέση στο πρόβλημα αυτό που απασχολεί όλο τον κόσμο; Κανείς. Γιατί;

Νομίζω ότι ο λόγος που εφησυχάζουν όλοι είναι ότι δεν πιστεύει κανείς ότι έχει σημασία η στάση ενός ανθρώπου. Η προπαγάνδα από καιρό αχρήστευσε την εμπιστοσύνη του ανθρώπου στον εαυτό του. Τον έπεισε ότι μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Μόνο ως ομάδα έχει αξία. Εν συνεχεία αχρήστεψε και την αξία της ομάδας με τον κομματισμό και τον συνδικαλισμό. Τέλος αχρήστεψε και τον κομματισμό και τον συνδικαλισμό, για να μην υπάρχει τίποτα, εκτός από την καθολική δουλοπρέπεια, για την οποία οι Έλληνες, ο μοναδικός ιστορικός ανιστόρητος λαός του κόσμου, ντρέπονται μπροστά στους ξένους.

Ποια είναι η αιτία που μας οδήγησε εδώ; Η πνευματική νωθρότητα. Η ευπιστία να δεχόμαστε αληθινό οποιοδήποτε πειστικό ψέμα. Γιατί δεν έχει αξία η στάση που τηρεί καθένας από εμάς στη ζωή του; Γιατί πρέπει να είσαι μέλος της ομάδας ή πολιτικός για να έχει ισχύ η στάση σου; Κανένας δεν μπορεί να κάνει τον άλλον θύμα, αν το υποψήφιο θύμα δεν συνεργαστεί μαζί του. Πώς συνεργάζονται τα θύματα; Συνεργάζονται με το να αποδέχονται ότι φταίνε για ό,τι παθαίνουν.

Δεν χρειάζεται επανάσταση ενάντια στην κατάσταση ανελευθερίας. Η επανάσταση ενάντια στην κατάσταση ανελευθερίας, εκτός από την ανεξέλεγκτη βία που εξαπολύει,"αλίμονο στα θύματα", εφαρμόζει τις ίδιες ή και χειρότερες ακόμα μεθόδους με την κατάσταση που διαδέχεται, διότι κατευθύνεται από τις ίδιες δυνάμεις.

 

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel