Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περί της απιστίας προς τον Θεόν, του Στρατή Ανδριώτη,

Περί της απιστίας προς τον Θεόν

και της αμετανοησίας των ανθρώπων

του Στρατή Ανδριώτη

Άνθρωπε,

Εσύ, που ζεις σε αυτόν τον μάταιο κόσμο, χωρίς πίστη στο Θεό, έχοντας θεοποιήσει το αρρωστημένο σου εγώ και προσπαθείς με θεωρίες και πράξεις που κατασκευάζει ο εγωισμός, η κενοδοξία και η αμαρτωλή σου σκέψη, να δώσεις περίεργα νοήματα στη ζωή σου.

Εσύ, που αρνείσαι σε κάθε στιγμή της ζωής σου τον Δημιουργό σου και Δημιουργό των απάντων, αγνοώντας οτιδήποτε θαυμαστό περιβάλλει, ομορφαίνει και δίνει νόημα στην ύπαρξή σου, η οποία από μόνη της βεβαιώνει με ακριβείς τρόπους την ύπαρξη του Θεού, καθώς αμέτρητα θαύματα ολόγυρά σου και μέσα σου, αποκαλύπτουν Έναν Θεό Μεγαλοδύναμο, Άναρχο, Παντοκράτορα, φανερώνουν τη Σοφία Του, και την Ευσπλαχνία Του, ειδικότερα σε σένα που είσαι δημιούργημα της απείρου Αγάπης Του...

 Είσαι ένα πλάσμα μοναδικό, που συνδυάζει τον υλικό και τον πνευματικό κόσμο καί σου δίνεται η δυνατότητα να γίνεις θεός κατά χάριν και να ζήσεις μαζί Του αιώνια.

Ποιος αλήθεια από αυτούς που ακολουθείς, πιστεύεις και θεοποιείς, σου δίνει αυτή την δυνατότητα; Πως λοιπόν, εσύ αδιαφορείς για Εκείνον τον Πλάστη του κόσμου, επειδή δεν μπορείς να δεχθείς όσα δεν χωράει ο νους σου, αφού τον έχεις γεμίσει με άχρηστα και ανωφελή υποκατάστατα. Αποστρέφεις την ζωή σου από την πηγή που ζωογονεί τους ανθρώπους, δηλαδή τον Θεό που αποκαλύφθηκε ως Δημιουργός, Ενανθρωπήθηκε, και ως Πνεύμα Πανάγιο χαριτώνει τον κόσμο, ενώ εσύ ανακαλύπτεις κάθε στιγμή καινούργιες συνήθειες και βυθίζεσαι περισσότερο στον βυθό της αμαρτίας.

Που πιστεύεις εσύ αδιάφορε άνθρωπε; Υποχείριο των εχθρών δαιμόνων, που μεταχειρίζονται την αμέλεια και την άγνοιά σου για να καταστρέψουν την ύπαρξή σου, ώστε να μην φθάσεις ποτέ στον προορισμό σου, στο «καθ’ ομοίωσιν» καί να γίνεις άνθρωπος του Θεού, αλλά να καταντήσεις όργανο του αρχέκακου.

Εσύ που πλάστηκες «κατ’ εικόνα Θεού», και εφοδιάστηκες θεία χαρίσματα, κατήντησες όμως χειρότερος από τους δαίμονες, γιατί μετέτρεψες όλα τα αγαθά που σου έδωσε ο Θεός σε πάθη αμαρτωλά, τα οποία σε οδηγούν στην απώλεια, στην αιώνια οδύνη, ενώ εσύ νομίζεις ότι πορεύεσαι ορθά. Ζεις αμαρτωλά, αμέριμνα, και ανεύθυνα χωρίς να υπολογίζεις τους κινδύνους του άθεου βίου σου. Φροντίζεις για την σάρκα και τις υλικές απολαύσεις. Ικανοποιείσαι με τα άθρησκα πιστεύω σου και η ζωή σου έχει παραδοθεί στην ασωτία και την προσπάθεια ικανοποίησης των ακόρεστων επιθυμιών σου, ακόμα και των διαστροφικών συνηθειών του αμαρτωλού κόσμου.

Εσύ που έχεις θέσει πεισματικά τον εαυτό σου έξω από την Εκκλησία του Χριστού, και αγνοείς το τι μπορεί να σου προσφέρει η Μυστηριακή ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αγνοείς τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, την Χάρη του Θεού, και δεν εκκλησιάζεσαι, ούτε εξομολογείσαι, δεν νηστεύεις, ούτε κοινωνάς, αλλά προτιμάς να πορνεύεις, να μεθύσκεις και να προσποιείσαι ότι χαίρεσαι. Αρκείσαι να ζεις σε βάρος των συνανθρώπων σου, επιδιώκοντας την καλοπέρασή σου. Προφασίζεσαι ανόητες αιτιάσεις και τιμωρείς τον εαυτό σου, νομίζοντας ότι η ενασχόλησή σου με τα θεία και τον Χριστό δεν σε ωφελεί. Άραγε τι σου είναι χρησιμότερο; να τριγυρνάς στα καπηλεία, να παίζεις τυχερά παιχνίδια και να κυνηγάς τις ηδονές, αδιαφορώντας για πολύτιμα ιδανικά όπως είναι η Αλήθεια του Χριστού, η Ορθοδοξία, η Ελλάδα η πατρίδα σου, καθώς και η οικογένειά σου, και ο πλησίον συνάνθρωπός σου.

Αναρωτήθηκες ποτέ τι είναι ο Χριστός; Ερεύνησε και δες τι είπαν για Εκείνον ακόμα και οι πολέμιοί Του, αυτοί που τον εδίωξαν, τον ενέπαιξαν και τον Σταύρωσαν. Δες, πόσοι ομολόγησαν την πίστη τους στον Χριστό, μαρτύρησαν και κήρυξαν την Αλήθειά Του. Κοίταξε, πόσοι Βασιλείς, διώκτες, αιρετικοί, πολέμησαν την Εκκλησία του Χριστού, όμως εκείνη παραμένει ακλόνητη και δυνατή.

Ψάξε όλους τους σοφούς ανθρώπους του κόσμου και δες αν υπήρξε κάποιος στην ιστορία της ανθρωπότητας που να έζησε, να ομίλησε, να δίδαξε, να θαυματούργησε και να Αναστήθηκε όπως ο Χριστός, που τον πίστεψαν τόσοι πολλοί άνθρωποι θυσιάζοντας και την ζωή τους ακόμα. Γιατί λοιπόν σε διαβάλλουν οι αφορμές του αμαρτωλού τούτου κόσμου και αφοσιώνεσαι σε ανώφελους τρόπους ζωής. Μπήκες στον κόπο να διαβάσεις έστω και ένα χωρίο του Ευαγγελίου, όπως μελετούσαν πολλοί άθεοι στα τέλη της ζωής τους, καθώς πλησίαζε ο θάνατος και μετάνιωσαν για τις θεωρίες τους, που μολύνουν πολλούς ανθρώπους μέχρι σήμερα, ή προτιμάς τα μυθιστορήματα, τις πορνογραφίες και τα κάθε είδους θεάματα; Σκέφτηκες ποτέ, ποιος μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα από τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία; Πάρε όλα τα θρησκεύματα, τις πολιτικές ιδεολογίες, και δες τη διαφορά στην διδασκαλία, στη θεολογία, στη ζωή.

Εσύ, που ικανοποιείσαι και νιώθεις ευχάριστα με τις πρόσκαιρες ηδονές, όταν αποκτάς χρήματα, ή έχεις διαφόρων ειδών επιτυχίες, ή όταν παρατείνεις έστω και για λίγο τον χρόνο της ζωής σου, χαίρεσαι και εορτάζεις κάθε γεγονός ξεχωριστά και δεν πιστεύεις, ούτε αποδέχεσαι το μεγαλύτερο δώρο που σου προσφέρει ο Θεός: Να ζήσεις αιώνια και ατελεύτητη ζωή, σε ένα κόσμο ολότελα διαφορετικό μαζί Του, καθώς και με όλους τους Αγίους και τους ενάρετους θεωμένους ανθρώπους. Για κάθε δώρο που σου προσφέρουν, οι άνθρωποι ακόμα και το πιο ευτελές, χαίρεσαι και ανταποδίδεις. Για το δώρο του Θεού, Τον υβρίζεις με την απιστία σου. Υπάρχει καλύτερο δώρο από την αιώνια ζωή; Να ζήσεις δηλαδή μετά θάνατον ατέλειωτα χρόνια, την στιγμή που εσύ κάνεις το παν για να παρατείνεις όσο μπορείς το χρονικό διάστημα αυτής της μάταιης ζωής σου.

Τι σε εμποδίζει να πάρεις στα χέρια σου την Αλήθεια του Χριστού και σε αυτήν να στηρίξεις τις ελπίδες και τους στόχους της ζωής σου; Όλους και όλα τα εξετάζεις και τα σχολιάζεις, τι σε κρατάει μακριά από τον Θεό; Πιστεύεις εύκολα κάθε υπόσχεση που σου δίνουν οι άνθρωποι. Πιστεύεις και απολαμβάνεις έστω και για λίγο οτιδήποτε σου δημιουργεί αργότερα τύψεις και προβλήματα. Αποδέχεσαι ότι σε διαχωρίζει από τους άλλους ανθρώπους, όμως τον Χριστιανισμό που αδελφοποιεί τους ανθρώπους, τον απορρίπτεις, επειδή αγνοείς τους Θείους Λόγους που μας παράδωσε ο Χριστός και τους βίωσαν φωτισμένοι Άγιοι Άνθρωποι.

Εμπιστεύεσαι να ζήσεις αυτή τη ζωή, δοκιμάζοντας διάφορα κοσμικά συστήματα. Γίνεσαι άθεος, Ιεχωβάς αιρετικός, μασόνος, ακόμα και σατανιστής. Προσκολλάσαι σε πολιτικούς σχηματισμούς ή σε ομίλους και οργανώσεις, σπαταλάς όλη σου την ενέργεια, ακόμα και τη ζωή σου, μάταια χωρίς νόημα. Και όλα αυτά για να σε κρατάνε οι δαίμονες μακριά από την Αλήθεια του Χριστού που θα σου φέρει την πραγματική σωτηρία. Όλα τα δέχεσαι τα πιστεύεις και τα ενστερνίζεσαι ακόμα και όταν σε οδηγούν στην καταστροφή. Αν σου πουν να ζήσεις Χριστιανικά γιατί έτσι μόνο θα σωθείς, τότε ειρωνεύεσαι, ή γίνεσαι θηρίο όπως σε θέλουν οι δαίμονες, χωρίς ηρεμία, πραότητα και διάκριση της αλήθειας από την πλάνη. Σε κάνουν όμοιό τους, σκληρό, άπονο και γίνεσαι με την συγκατάθεσή σου όργανό τους. Αρνείσαι τον Θεό και Τον υβρίζεις καθώς και την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Σταυρό του Χριστού. Γίνεσαι βλάσφημος και θεωρείς ότι ο Θεός φταίει σε κάθε αποτυχία σου.

Πολεμάς τους συνανθρώπους σου και γίνεσαι εμπόδιο στην σωτηρία τους, κάνοντας τρόπο ζωής τα έργα των δαιμόνων. Γίνεσαι πονηρός, δόλιος, ύπουλος, φθονερός και εκδικητικός, και όλα αυτά οι δαίμονες που κρύβονται με επιδεξιότητα, σου τα παρουσιάζουν ως αρετές που είναι δήθεν για το συμφέρον σου. Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν δαίμονες; Κοίταξε γύρω σου και μέσα σου την αθλιότητα, την κόλαση που ζεις και σκέψου ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από κάθε παγίδα. Είναι αυτοί που δεν σε αφήνουν να διανοηθείς ότι πρέπει να έχεις Χριστιανική ζωή, και να αγωνιστείς για να σωθείς. Ερεύνησε πόσοι άνθρωποι είναι ταγμένοι εν γνώσει τους στο σατανά και κάνουν λατρείες, τελετές ακόμα και ανθρωποθυσίες.

Και συ αθεόφοβε, τι ζωή επιλέγεις; Τι άνθρωπος είσαι; Ύψωσες ποτέ τα χέρια σου να πεις ένα ήμαρτον; Συ που σταυρώνεις κάθε στιγμή τον Χριστό στο πρόσωπο των συνανθρώπων σου, σκέφτηκες να χαριστείς και να συγχωρήσεις όποιον νομίζεις ότι σε αδίκησε, χωρίς να επιχειρήσεις να του κάνεις κακό. Μνησίκακε, συ που εχθρεύεσαι όποιον αντιτίθεται ή εμποδίζει τα αμαρτωλά σου σχέδια, αυτή την αμαρτωλή ζωή θέλεις να ζεις, για να ικανοποιείς τις επιθυμίες σου;

Διανοήθηκες ποτέ, ότι μέσα σου υπάρχει πνεύμα, ψυχή, που είναι ό,τι πολυτιμότερο στην ύπαρξή σου, που σε αυτόν τον κόσμο είσαι το μοναδικό από όλα τα δημιουργήματα που είναι Αθάνατο; Η ψυχή σου, που είναι το παν στη ζωή σου, θα υπάρχει για πάντα ακόμα και μετά τον σωματικό σου θάνατο και τη συντέλεια του κόσμου τούτου και την ανακαίνιση ολόκληρης της πλάσης. Όλα τα ορατά που υπάρχουν θα παρέλθουν, εκτός από την ψυχή σου, που ούτε καν διανοείσαι ότι υπάρχει, γιατί έμαθες να ζεις απερίσκεπτα, επιφανειακά και αντιχριστιανικά. Φροντίζεις μόνο για τη σάρκα σου, αντί για την ψυχή σου. Δεν στερείς από την σάρκα σου τις απολαύσεις, ούτε προσπαθείς να εγκρατεύεσαι, και να νηστεύεις, κάνοντας πνευματική ζωή, αλλά καταφεύγεις σε κάθε ακολασία.

Θέλεις κιόλας να ιδείς τον Θεό, για να πιστέψεις. Που θα Τον δεις; Δεν έχεις αφήσει χώρο που να μην τον μιάνεις με τις δαιμονικές σου πράξεις. Αμαρτάνεις αμετανόητα και επανειλημμένα. Πως θα κατοικήσει μέσα στην ταλαιπωρημένη ψυχή σου, το Πνεύμα του Θεού. Στηρίζεσαι στις ατομικές και σωματικές σου δυνάμεις που αργά η γρήγορα θα τις χάσεις. Στερείς από τους συνανθρώπους σου τα αναγκαία προς το ζην για να απολαμβάνεις ακόρεστα, χωρίς μέτρο την υποτιθέμενη καλή ζωή.

Ποιος είσαι συ άνθρωπε, που ειρωνεύεσαι και κατακρίνεις τις πράξεις και τους λόγους των κληρικών και των πιστών; Έσκυψες ποτέ μέσα σου να δεις το κατάντημά σου; Ασχολήθηκες με τα δικά σου αμαρτωλά έργα; Φέρε μπροστά σου τις αμαρτίες που διέπραξες και ασχολήσου με αυτές. Φρόντισε να μάθεις ποια εορτή είναι σήμερα, ποιοι Άγιοι εορτάζουν, για να δεις τον βίο τους και σύγκρινέ τον με τον δικό σου βίο για τον οποίο είσαι υπερήφανος χωρίς να ντρέπεσαι.

Εσύ πλανεμένε, αμετανόητε αιρετικέ, που στηρίζεις τις λαθεμένες σου ανοησίες; Ερεύνησε ποιοι είναι οι δημιουργοί των θεωριών σου. Λες να άφηνε ο Θεός τον κόσμο αιώνες ολόκληρους μετά την Ανάληψή Του, ώσπου οι δαίμονες να σας διαβάλλουν τις αντιχριστιανικές πλάνες.

Εσύ άθεε, που δήθεν σε σκανδαλίζουν οι συνάνθρωποί σου και προφασίζεσαι κάθε δικαιολογία για να καλύψεις την αμαρτωλότητά σου. Συ, που αμφισβητείς και προσπαθείς να νοθεύσεις την πίστη των Χριστιανών με συκοφαντίες και ψεύδη, πιστεύοντας ότι μετά θάνατον δεν υπάρχει τίποτα, γιατί έτσι σε συμφέρει, επειδή ξέρεις τα έργα σου και φοβάσαι. Ποιος λες άπιστε ότι σε έπλασε; Ποιος σου χάρισε την ψυχή σου; Μήπως οι πίθηκες; Τι ψυχή θα παραδώσεις συ που επιμένεις εγωιστικά στην κολασμένη σου ζωή;

Άλλαξε στάση άνθρωπε και μετανόησε πριν είναι αργά. Προσπάθησε να ξεφύγεις από την αδιέξοδη οδό της αθεΐας ώστε να γλιτώσεις. Λύσε τα δεσμά των δαιμόνων που σε κατακυριεύουν και σε κρατάνε μακριά από τον Θεό. Γίνε καλοπροαίρετος και ξερίζωσε από μέσα σου τον εγωισμό, την φιλαυτία, την υπερηφάνεια και όλα τα θανατηφόρα πάθη σου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, σου προσφέρει τα πολυτιμότερα εφόδια, για να γλιτώσεις, να λυτρωθείς και να σωθείς, να γίνεις άνθρωπος του Θεού του Υψίστου και της Βασιλείας Του, να ζεις ευτυχισμένος και αναπαυμένος εις αιώνας αιώνων. Αμήν.

πηγή: http://stratisandriotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_09.html#more

Zoiforos.GR

Τελευταία άρθρα από τον/την Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR