Ζωηφόρος

Σημαντική εκδήλωση του Φάρου Τυφλών Ελλάδος και της Εφορείας Αρχαιοπωλείων

Γενική Γραμματεία Πολιτισμού                              

Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

 

Η Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν την διοργάνωση μιας ξεχωριστής θερινής εκδήλωσης με θέματα τη Γυναίκα και την Παλιά Αθήνα.

Η Θεατρική Ομάδα του «Φάρου Τυφλών της Ελλάδος» και το μουσικό σχήμα «Ήχοι από το Λιμάνι» θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο μουσικό έργο με θέμα τη Γυναίκα, με νούμερα παλιών επιθεωρήσεων και τραγούδια από τον Ελληνικό κινηματογράφο και το μουσικό θέατρο, ενώ θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα του γλύπτη Πέτρου Ρουκουτάκη, εμπνευσμένα από την ελληνική αρχαιότητα.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η mezzo soprano Μαρία Γεωργακαράκου(που τυχαίνει να είναι τυφλή και μέλος του Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών) ερμηνεύοντας τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από την Προϊσταμένη της Εφορείας γύρω από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών, ενώ θα λάβει χώρα βράβευση του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών.

Η εκδήλωση, που αναμένεται να διαρκέσει 60 λεπτά, θα λάβει χώρα στη γραφική αυλή της Εφορείας, όπου γυρίστηκε η «Στέλλα»  του Μ. Κακογιάννη και η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Αστροφεγγιά»  του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στις  21:00 (είσοδος από Διοσκούρων 6, περιοχή «Αέρηδες» - Πλάκα).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού ICOMOS (Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Χώρων), με την υποστήριξη του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Ευγενικές χορηγίες: Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και Alpha Bank.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel