Ζωηφόρος

Δημοκρατία, υποκρισία και φασισμός κρυπτόμενος

(Αντί)Ρατσιστικό Νομοσχέδιο, Δημοκρατία και παραλογισμός

 

Στο άρθρο μας της 12ης Μαΐου με τίτλο «Η Βουλή να σώσει την τιμή της» αναφερθήκαμε στο «Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» και συγκεκριμένα στις κινήσεις που έγιναν από βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και πολιτικούς κύκλους που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικοί» και «αντιεθνικιστές» ώστε να αλλάξει συγκεκριμένη διάταξη που ποινικοποιούσε την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου. Ειδικότερα, οι κύκλοι αυτοί ζητούσαν να αλλάξει η διάταξη και να μην περιλαμβάνονται σ’ αυτήν οι γενοκτονίες που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή, όπως επεδίωκε η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, οι κύκλοι αυτοί, που εντοπίζονται στο συγκυβερνών κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ., για να γίνει το νομοσχέδιο «προοδευτικό», ζητούσαν τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει η «ενοχλητική διάταξη» που καθιστούσε το νομοσχέδιο συντηρητικό και εθνικιστικό.

Υστερα από αυτές τις κινήσεις, που έγιναν αφού δημοσιεύθηκε το άρθρο μας, στο σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα και είναι ως σήμερα (22/5) αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, που διοικείται από τον ΔΗΜΑΡίτη κ. Ρουπακιώτη, ως εκ θαύματος -τω όντι προοδευτικού-, απαλείφθηκε η ενοχλητική διάταξη. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, που ως πέρυσι ήταν πολέμιος του νομοσχεδίου, μόλις βγήκε η επίμαχη διάταξη, έγινε φλογερός υποστηρικτής! Τέτοια υποκρισία, τέτοιος λανθάνων και κρυπτόμενος φασισμός!

Έτσι, αν περάσει το νομοσχέδιο σε σχέση με την άρνηση των Γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου, θα τιμωρείται όποιος αρνείται τη γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί, ενώ όποιος αναφέρεται και διεκδικεί την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους δεν αποκλείεται να διώκεται κιόλας, αφού θα εμπίπτει στο άρθρο περί «εχθροπάθειας», του ίδιου νόμου.

Τουναντίον, όποιος αρνείται τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις απελευθέρωσης (sic) της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Κεμάλ, στις 14 Σεπτεμβρίου ή σε εκδηλώσεις που γίνονται τη 19η Μαΐου, που είναι η Εορτή Νεολαίας, Αθλητισμού και Μνήμης του Ατατούρκ (Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı), θα χαρακτηρίζεται αυτομάτως και θα του απονέμεται ισοβίως ο τίτλος του «προοδευτικού», ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα προωθούνται κάποιοι για μια τιμητική θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο!

Για όσους θεωρούν ότι υπάρχει έστω και μικρή δόση υπερβολής στα γραφόμενά μας και για εκείνους που δεν πιστεύουν στα μάτια τους, αυτά που διαβάζουν, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική διάταξη, όπως υπάρχει στο σχέδιο νόμου που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κλείνοντας το άρθρο μας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Δεν θα πρέπει να είναι κανείς, όχι διαπρεπής, ούτε καν νομικός για να αντιληφθεί ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι γραμμένο στο πόδι και μάλιστα με τη μέθοδο της κοπτοραπτικής και ότι διαπνέεται από αντιδημοκρατικό και βαθύτατα ρατσιστικό πνεύμα.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για νομικό έκτρωμα που, ενώ υποτίθεται ότι έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής στη λογική «πονάει κεφάλι - κόβει κεφάλι», το πιο πιθανό είναι να την ωφελήσει εκλογικά και όχι μόνο ακυρώνει τους νόμους με τους οποίους αναγνωρίστηκε η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, αλλά δημιουργεί μια ξεκάθαρη αίσθηση διάκρισης στην ελληνική κοινή γνώμη, κάτι που είναι ο ορισμός τα ρατσισμού, με… προοδευτικό περιτύλιγμα!

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τις αλλοπρόσαλλες και σκοπίμως ασαφείς προβλέψεις του πλήττει βαρύτατα και βαθύτατα την έννοια της δημοκρατίας και το ήδη πάσχον δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, με απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για την κοινωνική σταθερότητα και ειρήνη της χώρας μας, αλλά και για την ίδια τη βιωσιμότητα αυτής της κυβέρνησης.

Σας αφήνουμε να απολαύσετε το ρατσιστικό άρθρο του υποτιθέμενου αντιρατσιστικού νόμου!

Αρθρο 4

1. Οποιος δημόσια προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή τον γενετήσιο προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 - 3.000) ευρώ.

2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.

Σάββας Καλεντερίδης

Πηγές: http://www.dimokratianews.gr/content/16064/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%80%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2024.html#more

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel