Ζωηφόρος

Μη χάσουμε τον μπούσουλα…

Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός και η δικαιολογημένη κατακραυγή της μεγάλης πλειονοψηφίας των Ελλήνων κατά των κωμικοτραγικών,

όσο και πράγματι επικίνδυνων για τη Δημοκρατία φασιστικής και ναζιστικής νοοτροπίας ηγετικών στελεχών της "Χρυσής Αυγής" δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει την πολιτική ηγεσία της χώρας και να την κάνει "να χάσει τον μπούσουλα". Οφείλει να μην της ξεφύγει η αίσθηση της πραγματικότητας για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία και να μείνει σταθερή στην πορεία της προς ένα σύγχρονο, ευέλικτο, φιλολαϊκό και αποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό και προς ένα πολιτικό σύστημα, στο οποίο θα ελαχιστοποιηθεί η διαφθορά και η ευνοιοκρατία και θα κυριαρχήσει η ισονομία και η ελευθερία. Οφείλει επίσης να είναι προσανατολισμένη στο να ανακτήσουν οι Έλληνες την ταυτότητα τους, την αξιοπρέπεια τους, την υπερηφάνεια για τους προγόνους τους και την ευθύνη για τους απογόνους τους.

            Από άποψη πολιτική τα μέτρα καταστολής κατά της "Χρυσής Αυγής", ως, κατά το κατηγορητήριο, εγκληματικής οργάνωσης, είναι σωστά, αλλά ως ένα έκτακτο μέτρο. Επίσης οι εναντίον της  επικοινωνιακές κραυγές, όσο δυνατές και πάνδημες κι αν είναι, σε βάθος χρόνου, δεν εξουδετερώνουν τη λαϊκή επιρροή της. Χρειάζονται άλλα και με προοπτική μέτρα να παρθούν για να αντιμετωπισθεί. Σκοπός της κυβέρνησης πρέπει να είναι η απάλειψη των αιτιών που τη γιγάντωσαν και από ένα Κόμμα αμελητέας εκλογικής δύναμης  έφτασε να είναι το τρίτο, κατά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

            Η αποφασιστική κίνηση που έκανε η Κυβέρνηση κατά του ναζιστικής νοοτροπίας  κόμματος ήταν εντυπωσιακή και πετυχημένη. Τώρα, στη νέα φάση των πολιτικών πραγμάτων, πρέπει να συνεχίσει με προσεκτικές και χωρίς λάθη κινήσεις. Ο πρωθυπουργός μοιάζει με τον σκακιστή που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία και πλέον οφείλει να καταστρώσει μια στρατηγική ώστε να φτάσει έως το τέλος, έως το "ματ". Πιστεύω ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως ως λαός υφιστάμεθα σήμερα τις σκληρές συνέπειες της επί δεκαετίες έλλειψης ορθολογικής στρατηγικής και των, στο διάστημα αυτό, απαράσκευων, πρόχειρων, ανέντιμων και ανεύθυνων κυβερνητικών ενεργειών και πως δεν αντέχουμε άλλο.   

 

Στην αποφασιστική κίνηση της Κυβέρνησης χαρακτηριστική πάντως είναι η αδράνεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόση η αμηχανία του κ. Τσίπρα και η ένδεια πολιτικού λόγου, που, για να πει κάτι, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει απόσπασμα δήλωσης εκκλησιαστικού προσώπου, του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου…Η αμηχανία του δεν  οφείλεται μόνο στο ότι η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης αλλάζει το πολιτικό σκηνικό και ο ΣΥΡΙΖΑ μετετράπη σε θεατή των εξελίξεων. Είναι και γιατί αποτυγχάνει η πολιτική του να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να εμφανιστεί ως πόλος του "δημοκρατικού τόξου", χωρίς  να αλλάξει νοοτροπία, ως προς τη στάση του στη χρησιμοποίηση της βίας και των αντιδημοκρατικών ενεργειών από μέρους διάφορων ομάδων.- 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel