Ζωηφόρος

O Τσίπρας, οι Αμερικανοί και ο … Πλάτωνας

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέρα με την ημέρα τυποποιείται, αστικοποιείται, περιθωριοποιεί τις ριζοσπαστικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί να καταστεί αρεστός στην κα Μέρκελ και στον κ. Ομπάμα.

Άλλα υποστηρίζει στο εσωτερικό της χώρας και άλλα ισχυρίστηκε στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Όλο και περισσότερο προσπαθεί να μοιάσει στους Ανδρέα και Γιωργάκη Παπανδρέου. Σ' αυτό τον σπρώχνουν και τα στελέχη  του ΠΑΣΟΚ, που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και αναπολούν παλιές ημέρες εξουσίας και χλιδής για τους ίδιους και βασάνων για το σύνολο των Ελλήνων.

Το να κυβερνήσει ένας πολιτικός  αρχηγός την Ελλάδα αποδείχθηκε ότι δεν είναι πολύ δύσκολο, αρκεί να ικανοποιεί κάποιες προϋποθέσεις, να ευνοηθεί από τις συνθήκες και να ξέρει να μιλάει, ακόμα καλύτερα να δημαγωγεί. Άμα πάρει και το "δακτυλίδι" της διαδοχής εσωκομματικά καθίσταται ευνοϊκότερη η κατάσταση γι' αυτόν και με ούριο άνεμο βαδίζει προς την εξουσία άμα οι πολιτικοί του αντίπαλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε λόγω ανικανοτήτων, είτε λόγω δύσκολων περιστάσεων… Είναι και το εκλογικό σύστημα που κατευθύνει πολλές φορές τους ψηφοφόρους, ή τους βάζει σε διλήμματα για το ποιος είναι ο καλύτερος, ή ποιος είναι ο λιγότερο κακός, η ποιος λέγει τα λιγότερα ψέματα….

Ο Πλάτωνας έχοντας βιώσει την παρακμή της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, λόγω της δημαγωγίας, των ελαττωμάτων και της ανευθυνότητας των πολιτικών της, προτείνει στη δική του Πολιτεία οι "κυβερνήτες - φιλόσοφοι" να έχουν μετά τις σπουδές τους δεκαπέντε χρόνια πρακτικής εξάσκησης, δεκαπέντε χρόνια περισυλλογής και δεκαπέντε χρόνια δοκιμασιών και αν έχουν διακριθεί σε όλους τους τομείς της προσφοράς τους στην κοινωνία και στην επιστήμη τότε να αναλάβουν τη διοίκηση για να υπηρετήσουν το κοινό καλό. Αλήθεια, ο κ. Τσίπρας σε ποιο τομέα της κοινωνίας διακρίθηκε; Πότε δούλεψε και γνωρίζει τι σημαίνει ωράριο, μόχθος, μισθός, ανεργία; Πότε, πού και πώς διδάχθηκε Ελληνική Ιστορία, από πού γνωρίζει τη σημασία της Παράδοσης στην πορεία του Έθνους, τι γι' αυτόν σημαίνουν Πολιτισμός, Φιλοσοφία, Πολιτική; Έχει επίγνωση ότι για να κυβερνήσει δεν αρκούν οι ομιλίες και τα τσιτάτα για την καθημερινότητα; Καταλαβαίνει πως ο ατομισμός, ο ωφελιμισμός και η άγνοια ή η περιφρόνηση των κανόνων επιβίωσης μας ως Ελλήνων μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια;  Ασφαλώς εξετάσεις δεν θα δώσει για να αποδείξει την ικανότητα του να κυβερνήσει, αλλά μόνος του οφείλει να βρει τον χρόνο για να διδαχθεί κάποια πράγματα. Αυτό θα ωφελήσει τον ίδιο και τότε υπάρχει η ελπίδα να δει την Ελλάδα πιο υπεύθυνα.- 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel