Ζωηφόρος

Νέα τάξη πραγμάτων = Ο εχθρός του εθνισμού

Ὅτε καταβὰς τὰς γλώσσας συνέχεε, διεμέριζεν ἔθνη ὁ Ὕψιστος·

Ψάλλομε την αγία ημέρα της Πεντηκοστής. Και  ήδη πάνω από 200 έθνη υπάρχουν πλέον στον κόσμο. Και μέσα από αυτήν την πολλαπλότητα ο Θεός κάνει την καλύτερη αρμονία.

Ο Τριαδικός Θεός έπλασε ποικιλία εθνών, σαν ένα απέραντο λειμώνα από πολύχρωμα λουλούδια που το δικό του έχει την ιδιαίτερη ομορφιά και χάρη αλλά και την δική του ειδοποιό του διαφορά

Ο Θεός δεν ισοπεδώνει αλλά μέσα από διαφορετικές νότες  φτιάχνει την καλύτερη μουσική.

Όπως και οι Άγιοι Ευαγγελιστάδες έχουν το δικό τους ο καθένας ύφος και τρόπο που μιλούν για τον Χριστό μας, έτσι και κάθε Έθνος σφραγίζει και με την δική του ομορφιά την αλήθεια της Ορθοδοξίας μας.

Μ’αρέσει ν’ακούω τον Παπά του χωριού να εσπερίζει γλυκά, τ’ απόγιομα, στο παρεκκλήσι τ’ άη Γιώργη, λουζόμενο  από τις πορφυρές ακτίνες του  ήλιου του  Αιγαίου, αλλά  θέλγομαι με δέος να ακούω και τους  στιβαρούς και βαρύτονους ύμνους της χιονοστεφούς  Ρωσίας.

Μα ο  Διάβολος που θέλει να ξεπαστρεύει και αφανίζει ό,τι όμορφο έχει φτιάξει ο Θεός, θέλει να τσαλαπατήσει και αυτό το όμορφο περιβόλι των Εθνών, άλλωστε αυτό βολεύει και την Νέα Τάξη Πραγμάτων, γι’αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια προωθείται με κάθε τρόπο ο Διεθνισμός που σαν οδοστρωτήρας λιώνει κάθε εθνική ταυτότητα.

Να αναφερθούμε στην Διεθνή Κομμουνιστική και την δυστυχία που κέρασε απλόχερα σε εκατομμύρια φουκαράδες; Να αναφερθούμε στην παγκόσμια ισοπέδωση της πολιτισμικής έκφρασης όπου πλέον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον Ιαπωνέζο από τον Εσκιμώο, τον Καναδέζο από τον Ιταλό, τον Έλληνα από Βραζιλιάνο κ.ο.κ.

Επίσημη έκφραση αυτού του δαιμονικού διεθνισμού είναι και αυτό που πριν καιρό ξεστόμισε ο Ομπάμα: «Δεν υπάρχουν πλέον έθνη, είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου».

Μα όπως αναφέρεται και στην π.Διαθήκη Παρ. 19,21 «πολλοὶ λογισμοὶ ἐν καρδίᾳ ἀνδρός, ἡ δὲ βουλὴ τοῦ Κυρίου εἰς τὸν αἰῶνα μένει».

Όσο και αν σκάνε και πασχίζουν οι μαριονέτες του διαβόλου στο τέλος του Θεού  θα περάσει αφού αν ο Αντίχριστος είναι συμβασιούχος και με ημερομηνία λήξεως κοσμοκράτορας, ο Χριστός μας είναι ο Κύριος του σύμπαντος όλου, του νυν και του μέλλοντος αιώνος.

 

π. Διονύσιος Ταμπάκης - Ι. Ν. Παναγίας Ναυπλίου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel