Logo
Print this page

Ηχήστε σάλπιγγες - Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος :

 

Δεν μίλησε για το μάθημα των Θρησκευτικών που κάποιοι ζητάνε να μετατραπεί σε θρησκειολογία.

Δεν μίλησε για τους μηδενικούς διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών Θεολόγων.

Δεν μίλησε για το διορισμό εκατοντάδων ιεροδιδασκάλων του Κορανίου στη Θράκη.

Δεν μίλησε για τις επαπειλούμενες απολύσεις των καθηγητών.

Δεν μίλησε για το μηδενικό διορισμό ιερέων.

Δεν μίλησε για το κλείσιμο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.

Δεν μίλησε  για τα ιδιωτικά κανάλια που δείχνουν συνεχώς Τουρκικά σίριαλ.

Δεν μίλησε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Δε μίλησε για το Ρεπούσιο  άγος το διαπραχθέν στο Ζάλογγο και στη Σμύρνη.

Δεν μίλησε για τη μεταπατερική και τη συναφειακή Θεολογία.

Δεν μίλησε για το νόμο για τις μεταμοσχεύσεις.

Δεν μίλησε για την υπερήφανη ομοφυλοφιλία.

Δεν μίλησε για την Κάρτα του Πολίτη.

Δεν μίλησε για τον Οικουμενισμό.

Δεν μίλησε …

Τέλος δεν έχει ο κατάλογος των εν σιωπή ευρισκομένων θεμάτων.

Δεν μίλησε για όλα αυτά και μίλησε γιατί έκλεισε η ΕΡΤ(σταμάτησε έτσι και η εκπομπή  το «Αρχονταρίκι»… αυτό τώρα που το πας;).

Εδώ που τα λέμε βέβαια, καλύτερα που δεν  μίλησε για όλα τα παραπάνω….

Αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Ή μήπως τελικά… μίλησε για όλα… κι απλώς δεν το καταλάβαμε εγκαίρως οι αφελείς...!!!

Κι αυτό επίσης, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Τι πληροφορίες έχει άραγε ο Αρχιεπίσκοπος, για να προβεί σε άμεση τοποθέτηση επί του θέματος της ΕΡΤ ή τι μυστικές διεργασίες τεκταίνονται στα υπόγεια κονκλάβια της Αγίας Φιλοθέης και της Ιεράς Μονής Πετράκη;

Αν είναι να βρει τη φωνή του ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν, βρήκε τη φωνή του, με το που έκλεισε η ΕΡΤ. Αν είναι έτσι να βρίσκει τη φωνή του ο Αρχιεπίσκοπος, τότε είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε απ΄ την Κυβέρνηση, για το καλό του Αρχιεπισκόπου μας βέβαια, να κλείσει άλλες δέκα ΕΡΤ και αν δεν έχει άλλη ΕΡΤ, ας κλείνει μία ΔΕΚΟ την εβδομάδα. Αρκεί να ακούμε τη φωνή του Αρχιεπισκόπου!!!.

Καλό θα είναι βέβαια, να προσέξει η Κυβέρνηση, κάθε πότε και για ποιο λόγο βρίσκει τη φωνή του ο Αρχιεπίσκοπος. Θα ήταν χρήσιμο γι΄ αυτούς…

Ο τρελός του χωριού

***

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος :

''Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης''

Hxηρή παρέμβαση για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ πραγματοποίησε με δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας.

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει «αδιανόητο» το να σιγήσει σε μια τόσο κρίσιμη για την πατρίδα η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσθέτοντας πως «είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών».

Καταλήγει, δε, με νόημα ο κ. Ιερώνυμος «είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός Οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανατωσή του»

Ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

«Είναι αδιανόητο, σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μια φωνή που χρόνια τώρα υπηρετεί την ενημέρωση, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό στο σύνολο του. Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών δεκαετιών. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η θεραπεία ενός Οργανισμού που αντιμετωπίζει προβλήματα και τελείως διαφορετικό θέμα η ξαφνική και βίαιη θανατωσή του».

πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=285661

***

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο christian-vivliografia

το ακόλουθο άρθρο με το εισαγωγικό σχόλιο του ιστολογίου που ακολουθεί:

“Νὰ μὴν κλείσει ἡ ΕΡΤ ζητοῦν ὁ ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος καὶ ὁ πατριάρχης Ἀλεξανδρείας Θεόδωρος:

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»: Ἄμεση ἀντίδραση τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν στὸ Πραξικόπημα Ἀναίσχυντης Ὑποκρισίας (μέσῳ γενικευτικῆς ἠθικῆς ἀπαξιώσεως τῶν χιλιάδων ἐργαζομένων ἀπὸ ἐκείνους ποὺ κυοφόρησαν, γαλούχησαν καὶ ἐξέθρεψαν τὰ παρασιτικὰ φαινόμενα) κατὰ τῆς Δημοσίας Τηλεοράσεως. Μὲ Πράξη Νομοθετικοῦ Περιεχομένου(!) κλείνουν τοὺς ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΥΛΟΥΣ (κανάλι) τῆς Χώρας. Πρόκειται γιὰ ἕνα πολιτικὸ ρισκάρισμα ποὺ ἀποβλέπει σὲ ἕνα στρατηγικὸ πλῆγμα στὰ ἀνακλαστικὰ τῆς κοινωνίας. Ἀναμένονται ἐξελίξεις.

“Ὁ ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος Ἱερώνυμος, ἐξέφρασε ἀπόψε τὴν ἔντονη ἀντίδρασή του σχετικὰ μὲ τὸ κλείσιμο τῆς ΕΡΤ. «Εἶναι ἀδιανόητο» τονίζει σὲ σχετικὴ δήλωσή του ὁ ἀρχιεπίσκοπος, «σὲ μία στιγμὴ τόσο κρίσιμη γιὰ τὴν Πατρίδα, νὰ σιγήσει ἡ φωνὴ τῆς δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μία φωνὴ ποὺ χρόνια τώρα ὑπηρετεῖ τὴν ἐνημέρωση, τὸν πολιτισμὸ καὶ τὸν ἑλληνισμὸ στὸ σύνολό του».

«Εἶναι ἀδιανόητο ἑκατοντάδες ἐργαζόμενοι νὰ γίνονται βορὰ στὸ βωμὸ σκοπιμοτήτων καὶ νὰ θυσιάζονται ἐξ αἰτίας φαύλων πολιτικῶν καὶ πρακτικῶν δεκαετιῶν. Εἶναι τελείως διαφορετικὸ ζήτημα ἡ θεραπεία ἑνὸς Ὀργανισμοῦ ποὺ ἀντιμετωπίζει προβλήματα καὶ τελείως διαφορετικὸ θέμα ἡ ξαφνικὴ καὶ βίαιη θανάτωσή του», προσέθεσε ὁ προκαθήμενος τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας.

Νωρίτερα ὅμως καὶ ὁ πατριάρχης Ἀλεξανδρείας Θεόδωρος, μὲ δήλωσή του στὴν ΕΡΤ ἐξέφρασε καὶ ἐκεῖνος τὴν θέση ὅτι ἡ ΕΡΤ πρέπει νὰ παραμείνει. «Εἶμαι ἕνας ἄνθρωπος ποὺ ζεῖ 25 χρόνια ἐκτὸς Ἑλλάδος», εἶπε ὁ πατριάρχης Ἀλεξανδρείας. «Θέλω νὰ μιλήσω ὡς ἕνας ἀπόδημος νὰ πῶ ἕνα μεγάλο εὐχαριστῶ γιὰ ὅλα αὐτὰ τὰ χρόνια ποὺ ἡ ΕΡΤ δὲν μὲ λησμόνησε» ἀνέφερε ὁ Πατριάρχης καὶ κατέληξε: «Ὑψώνω τὴν φωνή μου καὶ ἐγὼ μαζί σας, καὶ λέω ὅτι ἡ ΕΡΤ πρέπει νὰ παραμείνει».

(Μ. Παπουτσάκη kerdos.gr)

Σε παρόμοια ανάρτηση της Romfea.gr διαπιστώσαμε μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.

Αναφέρουν δύο σχολιογράφοι:

"ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μακαριώτατε, καλά τα λέτε...αλλά η ΕΡΤ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ...η ΕΡΤ απλά ΑΛΛΑΖΕΙ...και από φορέας ανομίας, μίζας, διαφθοράς και διαπλοκής μετατρέπεται σε φορέα αντικειμενικής ενημέρωσης και εξυγίανσης...αυτό ΓΙΑΤΙ σας ενοχλεί;

Να εξετάσετε τα πραγματικά προβλήματα που ταλάνιζαν την ΕΡΤ εδώ και δεκαετίες και το πόσο υπέφερε οικονομικά ο ελληνικός λαός από τους κάθε λογής κομματίσκους που νέμονταν τη δημόσια πίτα στα αμαρτωλά της στούντιο...και μετά να μιλήσετε...”

Proterios

“Μην ανησυχείτε Μακαριώτατε αν θα σιγήσει η φωνή της ΕΡΤ, που δεν θα σιγήσει φυσικά, απλά θα αλλάξει ονομασία.

Να ανησυχείτε καλύτερα μήπως σιγήσει η φωνή της Εκκλησίας με κάποια "αντιρατσιστικά" νεοκομμουνιστικά νομοσχέδια που μυρίζουν ολοκληρωτισμό.

Και διαβλέπω πιστοί χριστιανοί και κληρικοί να σέρνονται στα δικαστήρια, μετά την ψήφιση των ρατσιστονόμων, από ζηλωτές του αθεϊσμού, του ιεχωβισμού, του προτεσταντισμού ή του ισλαμισμού...

Ελπίζω και έναντι των ρατσιστονόμων να έχετε κάποια, αμυδρά έστω, αντίδραση και να ακουστεί και σε αυτό το θέμα η φωνή σας τουλάχιστον όσο ακούστηκε για την ΕΡΤ.

Ειρήσθω εν παρόδω, για τον εν λόγω οργανισμό έχουμε όλοι οι φορολογούμενοι - και οι ιεροί ενοριακοί ναοί! - πληρώσει πάρα πολλά μέσω της ΔΕΗ...Ευελπιστώ το ότι οι ρατσιστονόμοι προωθούνται από την Αριστερά δεν θα σας επηρεάσει (ευμενώς, υπέρ αυτών, εννοείται...)."

Το δικό μας σχόλιο.

Ο μεν Αλεξανδρείας δεν έχει το Θεό του.

Είναι κυνικά ειλικρινής ότι ο λόγος που υποστηρίζει την διατήρηση της ΕΡΤ ως έχει είναι επειδή πάντοτε πρόβαλλε και τώρα προβάλλει τον ίδιο και το έργο του.!!!

Τι να πει κανείς;

Όσο για τον Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο μην ξεγιελέστε από το τι φαίνεται ότι λέγει.

If you read through the lines λέγει ότι πρέπει να γίνει εξυγίανση, αλλά απλά να μην καταργηθεί ολότελα η ΕΡΤ πράγμα που δεν είναι έτσι κι αλλιώς στην πρόθεση των νομοθετών.

Είναι με άλλα λόγια πολύ έξυπνα διατυπωμένη η Ανακοίνωση του Μακαριότατου ώστε να φαίνεται ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενώ στην πραγματικότητα δακτυλοδείχνει προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης - τουτέστιν των απολύσεων.

Προσοχή! Δεν πιάνεται εύκολα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!

Το σχόλια της Romfea.gr ιδιαίτερα του ανώνυμου σχολιογράφου που υπογράφει ως Proterios δείχνουν πού έπρεπε να είναι εστιασμένο το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας αυτή τη στιγμή.

Το φασιστικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη θα δέσει τη γλώσσα των επισκόπων και των ιερέων, οι οποίοι δεν θα μπορούν να πουν το παραμικρό χωρίς να κινδυνεύουν να μηνυθούν στα δικαστήρια.

Η Εκκλησία ασχέτως της στάσης του ιδίου του Αρχιεπισκόπου πρέπει να αντιδράσει δυναμικά για να μην περάσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη αλλιώς η ελευθερία του λόγου στην πατρίδα μας θα ακρωτηριαστεί οριστικά.

 

Πηγή:  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2668.html

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR