Logo
Print this page

Απάντηση του Μητροπολίτη Ηλείας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Άγιο Νικόλαο

Επιστολή με την οποία απαντά στο σχόλιο της νομαρχιακής οργάνωσης Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, για την χρηματοδότηση με 4 εκατ. ευρώ, της ανακαίνισης του ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, που δημοσιεύτηκε χθες, έστειλε στην εφημερίδα Πρωινή ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Προς

Τον αξιότιμον Διευθυντήν της Εφημερίδος ΠΡΩΙΝΗ Πύργου

Ενταύθα

Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Δια να βεβαιώσει την Θεότητα του και να κατευθύνει τους ανθρώπους στη ζωή και στη χαρά της ζωής όχι μόνον στην παρούσα ζωή, αλλά και στην αιωνιότητα.

Με την παρούσα μου θέλω να σας δώσω μερικές εξηγήσεις και δι’ υμών στους Αναγνώστες σας σχετικά με όσα εδιάβασαν στην Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας δια την επισκευή του σεισμόπληκτου Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, που εδημοσιεύσατε στην Εφημερίδα σας χθες Τετάρτη 5 Ιουνίου.

1. Τα θρησκευτικά μνημεία όλων των Λαών, των θρησκειών και των εποχών είναι λαμπρά οικοδομήματα και τα μόνα που διατηρήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Όπως η Ακρόπολις των Αθηνών ( είναι ως γνωστόν ναός αφιερωμένος στην θεά Αθηνά), ο Ναός τού Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα (κατ’ εντολήν μάλιστα του ίδιου του Θεού), ο Ναός της αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ναός του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, εδώ στην Ηλεία ο ’Επικούρειος Απόλλωνας (στην Ανδρίτσαινα), ο ναός του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, η Παλαιοπαναγιά στην Π. Μανωλάδα, η Βλαχέρνα της Κυλλήνης, η ΚΑΘΟΛΙΚΗ Γαστούνης, η Φραγκαβίλλα κ.λ.π. Έτσι και οι Πυργιώτες του 19ου αιώνος έκτισαν την Αγίαν Κυριακή, τον Άγιον Αθανάσιον (έργον του Τσίλερ) και τον Άγιον Νικόλαον. Σας στέλνω συνημμένα την μελέτη μου: Η θρησκευτικότητα των Ήλείων.

Περιέργως μόνον κάποιοι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας έχουν στις ημέρες μας αντίθετη άποψη. Την σέβομαι, αλλά δεν την αποδέχομαι, όπως και η πλειονότητα των Ηλείων. Ποία άποψις είναι ορθή, θα το δείξει το μέλλον. Πάντως η παγκόσμια ιστορική πραγματικότητα είναι εναντίον τους και υπέρ ημών.

2. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας κάνει Λόγον και δια το «εκκλησιαστικό κατεστημένο, το όποιον πέταξε έξω από τα γηροκομεία εργαζομένους και τροφίμους και χαρατσώνει τις σπουδάστριες στην εστία της Αγίας Φιλοθέης με 50 ευρώ το μήνα». Σ' αυτά παρατηρώ:

α. Επειδή δεν ασχολούμαι με τα κομματικά, δεν καταλαβαίνω τι εννοούν οι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας «εκκλησιαστικό κατεστημένο». Ας μου το εξηγήσουν και τότε θα επανέλθω.

β. Σήμερα στα τρία 'Ιδρύματα Χρονίως πασχόντων και κατακοίτων (Βασιλειάδα Λαστεΐκων , Καθολική Γαστούνης και Παναγία Βλαχερνών Κυλλήνης) ή Μητρόπολίς μας περιθάλπει σε άριστες συνθήκες περί τούς 250 γέροντες και γερόντισσες και έχει προσλάβει 88 άτομα (ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο σχετικό βοηθητικό προσωπικό) με πλήρες ωράριο και αποδοχές. Ας μας ειπούν οι τού ΣΥΡΙΖΑ ’Ηλείας:

Πρώτον: Πόσους Γέροντες και Γερόντισσες περιθάλπουν και σε ποιό τόπο της Ηλείας;

Δεύτερον: Πόσους ανέργους έχουν προσλάβει και χρησιμοποιούν στις Υπηρεσίες τους.

Θα περιαυτολογήσω, αλλά με αναγκάζουν να συνεχίσω τα ερωτήματα.

Τρίτον: Σε πόσους Ηλείους φοιτητές και φοιτήτριες δίδουν χρηματικά επιδόματα; Σε πόσους άπορους Ήλείους έχουν πληρώσει την ΔΕΗ, την ΔΕΤΑΠ, το ενοίκιο του σπιτιού τους; Σε πόσους έχουν αγοράσει τα φάρμακα ή τους έχουν δώσει τα εισιτήρια και άλλα αναγκαία για να μπούν σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας;

Η Μητρόπολίς μας όμως έχει προς τούτο δαπανήσει πολλές εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Εσείς κ. Διευθυντά εδημοσιεύσατε τον κοινωνικό Απολογισμό του 2012. Δείξατέ τους τον ή αν θέλουν ας περάσουν από το Λογιστήριο της Μητροπόλεώς μας νά τους δώσουμε και συγκεκριμένα ποσά και ονόματα και άλλες όσες θέλουν πληροφορίες.

Αγαπητέ μου κ. Διευθυντά,

Ο Λαός μας Λέγει: «Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις. Να σε ιδώ και μέσα».

'Όπως επίσης λέει: «Με λόγια κτίζω ανώγεια και κατώγεια. Με έργα τίποτα». Όμως από λόγια και κριτική στους άλλους και από θα... ο λαός μας έχει χορτάσει. Έργα θέλει να ίδή. Και η Τοπική μας Εκκλησία έχει και δείχνει και πολλά έργα και καλά.

Σάς αποστέλλω συνημμένως το από 4-6-2013 πρόσφατο έγγραφον της Κοινωνικής Υπηρεσίας τού Δήμου Πατρέων που παρακαλεί, εμάς και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας, να βοηθήσουμε μια περίπτωση. Τέτοια έγγραφα και αιτήσεις καθημερινά παίρνουμε από Δήμους, φορείς και πρόσωπα απ' όλη την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, την Πελοπόννησον και τα Νησιά τού Ιονίου και όλα προσπαθούμε κατά το δυνατόν να τα ικανοποιούμε.

3. Τέλος τα στελέχη τού ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας με κατηγορούν ότι επέβαλα « χαράτσι 50 ευρώ στις φοιτήτριες της ΦΙΛΟΘΕΗΣ » !!.

Δηλαδή δεν είδαν, ότι η Μητρόπολίς μας έχει ένα τετραόροφο κτίριο αξίας εκατομμυρίων ευρώ και το διαθέτει δια να φιλοξενηθούν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια φοιτήτριες των ΤΕΙ Πύργου και Αμαλιάδος, όπως και ένα άλλο διόροφο κτίριο επίσης μεγάλης αξίας στην Φραγκαβίλλα Αμαλιάδος δια να παρέχει στέγη σε φοιτητές των ΤΕΙ Αμαλιάδος και Πύργου και τους στράβωσε από την λάμψη το μεγάλο και υπερβολικό ποσόν των 50 ευρώ (!), που καταβάλουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συμβολικά κάθε μήνα, δια να καλυφθεί ένα μικρό μέρος μόνο από τα έξοδα λειτουργίας του Ιδρύματος ( Προσωπικό, νυκτοφύλακας, φώς, νερό, θέρμανση κ.λ.π.);

Δεν βρήκαν τον χρόνο να σκεφθούν και να μετρήσουν πόσα γλυτώνουν οι οικογένειες των σπουδαστών και σπουδαστριών από τα ενοίκια, αλλά μέτρησαν και τους πόνεσε τα 50 ευρώ το μήνα (ούτε ένας καφές την ημέρα) που καταβάλουν στην ΦΙΛΟΘΕΗ; Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτά υποτιμούν τους εαυτούς τους και το Κόμμα που εκπροσωπούν;

Κύριε Διευθυντά,

Αφού οι τού ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας διάλεξαν την δημοσιότητα να μου μεταφέρουν τις απόψεις τους και τα πιστεύματά τους, δημόσια θα τους ειπώ και εγώ:

Κύριοι τού ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας.

Σας το είπα και άλλοτε. Η Μητρόπολίς μας θέλει και προσπαθεί όλοι οι Ηλειώτες να είναι μαζί, ώστε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου. Γιατί ενωμένοι και καλύτερα πολεμάμε και περισσότερα κατορθώνουμε. Μη διαλέγετε την αντιπαράθεση και τον πόλεμο , γιατί και τα δύο φθορές εκατέρωθεν φέρουν και συνήθως πληρώνουν τα σπασμένα εκείνοι πού έχουν ανάγκη. Το λέει ο Λαός μας: «Με το λάδι τρώς περισσότερο ψωμί, παρά με το ξύδι ».

Επειδή δε βλέπω στο κείμενό τους οι του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλείας να χρησιμοποιούν χωρία από την Αγία Γραφή, θέλω να τους υπογραμμίσω: Την Αγία Γραφή δεν πρέπει να την γνωρίζουμε απλώς, αλλά να την πιστεύουμε και να την εφαρμόζουμε στην πράξη. Διότι «και τα Δαιμόνια πιστεύουσι και φρίττουσι» ( Ίακώβου Β' 14-19).Εγώ όμως και την γνωρίζω από τα νεανικά μου χρόνια και την πιστεύω και προσπαθώ να την εφαρμόζω στην ζωή μου

’Επί τούτοις διατελώ,

Με ευχές, ευχαριστίες και εκτίμηση

+Ο Ηλείας Γερμανός»

Πηγή: http://www.ilialive.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/item/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85.html

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR