Logo
Print this page

Ο Νταβούτογλου θέτει θέμα “τουρκικής μειονότητας” στα Δωδεκάννησα!

Θέμα “τουρκικής” μειονότητας στην Δωδεκάνησο επιχειρεί να θέσει και μέσω διεθνών forum η Άγκυρα, χτίζοντας ένα νέο ”θέμα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Το θέμα έθεσε με ομιλία του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κ Α. Νταβούτογλου στο Κάιρο όπου έκανε αναφορές, μεταξύ άλλων, στο  Κυπριακό και σε θέματα μειονοτήτων.

Αναφερόμενος στην μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τα μειονοτικά δικαιώματα και ότι η Ελλάδα παραβιάζει δήθεν διεθνείς συμβάσεις. Η μειονότητα δεν μπορεί, ανέφερε, να εκλέξει τους ιμάμηδες και τους μουφτήδες, να ιδρύσει Ενώσεις ή να αυτοπροσδιοριστεί, ενώ συνεχίζοντας τα ψεύδη υποστήριξε ότι δεν απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στη συμμετοχή στην πολιτική ζωή!.

Μάλιστα έκανε και ένα άλλο ”βήμα”: Αναφερόμενος σε δήθεν  «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» των Δωδεκανήσων δήλωσε ότι όχι μόνο αντιμετωπίζει παρεμφερείς δυσκολίες αλλά δεν απολαμβάνει καν το καθεστώς της μειονότητας…

Όσον αφορά το Κυπριακό, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις που άρχισαν το 2008, παρά τις προσπάθειες των Τουρκοκυπρίων  δεν κατάληξαν πουθενά λόγω δήθεν  της αδιαλλαξίας της Ελληνοκυπριακής  πλευράς, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στα μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για τη στήριξη που παρέχουν στο δίκαιο αίτημα του τουρκικοπριακού λαού.

Πηγή: http://www.onalert.gr/stories/ntavoutoglou-meionotita-dodekanissa

 

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR