Logo
Print this page

Άσκηση ποινικής δίωξης για όλους τους συντελεστές του Corpus Christi από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Η Θέμις φόρεσε τα... ράσα

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ' εξακολούθηση είναι οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της πολυσυζητημένης παράστασης «Corpus Christi», μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

 

Την ίδια ώρα εκκρεμεί στην Εισαγγελία, χωρίς να έχει καταλήξει ακόμη στην άσκηση ποινικής δίωξης, η προκαταρκτική εξέταση που είχε παραγγελθεί, κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα που είχαν συμβεί από παραθρησκευτικές οργανώσεις, μέλη των οποίων, μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είχαν προπηλακίσει ηθοποιούς, συντελεστές και θεατές στην πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου, ενώ είχαν καταφέρει να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση «Corpus Christi», το περιεχόμενο της οποίας θεωρούσαν βλάσφημο, όπως υποστήριζαν, για όλους τους χριστιανούς παγκοσμίως.

Μάλιστα, ο κ. Ρουπακιώτης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητούσε να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο θέατρο «Χυτήριο», και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Το σκεπτικό

Τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης, μετά τη μήνυση του μητροπολίτη Σεραφείμ, είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όλων όσοι συμμετείχαν στο θεατρικό έργο, το οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζει τον Χριστό να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον Ιούδα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η παράσταση κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης.

Τα επεισόδια είχαν σημειωθεί έξω από το θέατρο Χυτήριο, στην Ιερά Οδό, παρουσία πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

ΕΘΝΟΣ

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63738763

***

Επιτέλους! Υπάρχει νόμος και για τους Ορθοδόξους

Ποινική δίωξη κατά των συντελεστών και ηθοποιών του «Corpus Christi». Συγχαρητήρια στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, στον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση και σε όλους τους μαχητές του Χριστού

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε ποινική δίωξη έπειτα από μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, κατά των συντελεστών και ηθοποιών της παράστασης «Corpus Christi», με τις κατηγορίες της καθύβρισης θρησκεύματος και της κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Με αφορμή τη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, ο οποίος έλαβε καταθέσεις από πολίτες, διάβασε το σενάριο και είδε μαγνητοσκοπημένη την παράσταση.

Μετά την άσκηση δίωξης, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη ΓΑΔΑ να διενεργήσει προανάκριση για την υπόθεση.

Η μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε δικαιώνουν όλους τους πιστούς ορθοδόξους χριστιανούς που κακοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιστράτευσε η Στοά, και αποκαθιστά την ισότητα μεταξύ των μουσουλμάνων των οποίων τα «θρησκευτικά αισθήματα» προστάτευε η ευρωπαϊκή έννομη τάξη, και των ορθοδόξων Χριστιανών τους οποίους τα μέσα ενημέρωσης της στοάς εμφάνιζαν σαν συνεργάτες του Μιχαλολιάκου. και οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Εντύπωση προκαλεί η  παντελής απουσία και η σιωπή του μητροπολίτη Αθηνών κ. Ιερώνυμου Λιάπη, ο οποίος ως ρίψασπις δεν πήρε μέρος στη μάχη με τους Χριστομάχους και τους Ταλμουδιστές της Μεγάλης Στοάς.

Σπύρος Χατζάρας

Πηγή:   http://deltio11.blogspot.gr/2012/11/blog-post_5561.html

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR