Ζωηφόρος

Ρεπούση: Εθνικιστικό κίτς η έξοδος του Μεσολογγίου - Δήμαρχος Μεσολογγίου: Μαζέψτε την!

Επίθεση Δημάρχου Μεσολογγίου κατά Μ. Ρεπούση

Έντονη ήταν αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, σε δηλώσεις της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, αναπαραστάσεις όπως αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου αποτελούν «εθνικιστικά κιτς».

 

Κατά την άποψη της κ. Ρεπούση, τέτοιου είδους εκδηλώσεις (όπως και η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης), δεν προσφέρουν τίποτα, αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση και επαναλαμβάνονται συνεχώς χωρίς να γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός,

«Γιατί κ. Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την "αναπαριστά" ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ' εσάς είναι "εθνικιστικά κιτς" που αναπαράγουν την "εθνικιστική έξαρση"» διερωτάται στην απάντησή του ο δήμαρχος Μεσολογγίου και μεταξύ άλλων καλεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη «να μαζέψει» τη βουλευτή του κόμματός του.

Είναι προφανές, προσθέτει ο κ. Κατσούλης απευθυνόμενος στην κ. Ρεπούση, ότι «έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας 'Να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση'» και στον ίδιο τόνο συνεχίζει:

«Θα μπορούσατε κα Ρεπούση - βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜΑΡ σήμερα – να συγκεκριμενοποιήσετε την «επαναστατική» σας πρόταση; Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους "αδαείς εθνικιστές", να καταργηθεί, έτσι ώστε να μη δημιουργείται εθνικιστική έξαρση;

Ο εορτασμός της αυτοθέλητης θυσίας χιλιάδων ελλήνων και φιλελλήνων, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης;

Ο εορτασμός ενός γεγονότος παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο διέγειρε τους λαούς της Ευρώπης και ακύρωσε τα σχέδια της τότε "Ιεράς Συμμαχίας" για τη διάσωση, μέσω του διαμελισμού, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;

«Ντροπή σας κ. Ρεπούση», καταλήγει ο δήμαρχος Μεσολογγίου και κλείνοντας απευθύνεται στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ: «Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής Εξόδου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, μαζέψτε την».

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2248668

***

Ρεπούση: Εθνικιστικό κίτς η έξοδος του Μεσολογγίου

Να καταργηθεί η επέτειος της εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Η κ. Ρεπούση χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως «εθνικιστικά κιτς».

«Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός», υποστηρίζει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Εξάλλου η κ. Ρεπούση ζητεί από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο «να καταργηθούν εδώ και τώρα οι μαθητικές παρελάσεις».

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/247982/repoysi-ethnikistiko-kits-i-exodos-toy-mesologgioy

***

Μ. Ρεπούση - Θα... διαγράψει και το ’21;

ΤΕΙΝΩ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η βουλευτής των... 1.000 ψήφων (με τόσες περίπου εξελέγη στον Πειραιά) Μ. Ρεπούση προκαλεί βάσει σχεδίου την ελληνική κοινωνία, με απώτερο στόχο να είναι στην επικαιρότητα και να συζητείται το όνομά της. Άλλως δεν εξηγείται το γεγονός ότι αναζητεί διαρκώς αφορμές για να εξοργίζει τον κόσμο.

Τελευταίο «επίτευγμά» της η πρόταση για κατάργηση των παρελάσεων στις εθνικές γιορτές, διότι -όπως ισχυρίσθηκε- «οι μαθητικές παρελάσεις είναι και αυτές μια ένδειξη της καθυστέρησης της Ελλάδας, του ελλείμματος εξευρωπαϊσμού, του ελλείμματος εκκοσμίκευσης»! Άποψη η οποία αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα (την πήραν οι πάντες με τις πέτρες...). Πλην όμως εκείνη δηλώνει ότι θα συνεχίσει απτόητη. Οπότε με τον ρυθμό που έχει, μετά τις παρελάσεις θα καταργήσει τις εθνικές γιορτές, θα διαγράψει την Επανάσταση του '21 και την αντίσταση κατά των Ιταλών. Άλλωστε, έχει αποδεδειγμένα ταλέντο στο να διαστρεβλώνει την Ιστορία...

Το Παρόν  28/10/2012

Πηγή: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=81117&colid=&catid=37&dt=2012-10-28%200:0:0

***

Η προκλητική κα. Ρεπούση

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση προκαλεί.

Το πρόβλημα δεν είναι οι προσωπικές της απόψεις, που όπως κάθε άνθρωπος έχει και εκείνη το δικαίωμα να πιστεύει όπου, ότι και όπως θέλει για τον εαυτό του. Αυτό που αδυνατεί η κα. Ρεπούση να κατανοήσει είναι ότι δεν είναι δημοκρατικό, αφού είναι «φύλακας» της δημοκρατικότητας, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί την εκάστοτε θέση της για να επιβάλει και να επηρεάσει με τις απόψεις της και τους γύρω της.

Για τον εαυτό της η «ιστορικός» μπορεί να πιστεύει ότι μισό εκατομμύριο Έλληνες Μικρασιάτες και Πόντιοι πέθαναν από συνάχι ή τερηδόνα, αλλά η πραγματικότητα είναι γνωστή, πως ο θάνατος που είχαν απλά απέδειξε για άλλη μία φορά την … «φαντασία» που έχουν οι γείτονές μας στον τομέα των εθνοκαθάρσεων. Για τον εαυτό της η Μαρία Ρεπούση μπορεί να πιστεύει, ότι δεν πρέπει να εκκλησιάζονται οι μαθητές, όμως αυτό είναι κάτι που οι γονείς τους πρώτα και οι ίδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν και όχι η κα. Ρεπούση γι’ αυτούς πριν από αυτούς.

Για τον εαυτό της μπορεί να ακούει λέξεις όπως Έλληνας ή Ελλάδα και να βγάζει φλύκταινες στην πλάτη, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιβάλει σε όλους μας να παθαίνουμε τις ίδιες …χημικές και δερματικές αντιδράσεις και τέλος για τον εαυτό της η Ελλάδα μπορεί να της πέφτει πολύ, αλλά εμείς από την άλλη της προσφέρουμε την ελευθερία επιλογής αεροδρομίου και χώρας περισσότερο ….προοδευτικής, αφού δεν της αρέσει τούτη εδώ!

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/221676/i-proklitiki-ka-repoysi-vinteo

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration