Ζωηφόρος

Η Αγία Γραφή ακριβολογεί, λέγει πάντοτε την Αλήθεια,

Η   Αγία   Γραφή   ακριβολογεί,  

λέγει πάντοτε την Αλήθεια

Όχι! Δεν περιέχει «μύθους» η Αγία Γραφή —

άπαντα ηλεκτρονικός υπολογιστής της ΝΑSΑ!

Θεωρόντας ότι είναι καλό να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για την εγκυρότητα, τις ακρίβειες και τις αλήθειες ολόκληρης της Αγίας Γραφής, της Παλαιάς δηλαδή και της Καινής Διαθήκης,  παραθέτουμε αμέσως πιο κάτω συγκλονιστική αφήγηση ενός καταπληκτικού γεγονότος, πού συνέβηκε στο Διαστημικό Κέντρο της ΝΑSΑ κατά το όποιον οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της απέδειξαν ότι η Αγία Γραφή δεν περιέχει καθόλου «μύθους» παρά μόνον αλήθειες, αιώνιες αλήθειες για την σωτηρία των ανθρώπων.

Ας παρακολουθήσουμε με όση προσοχή μπορούμε τα όσα αναφέρονται σ' αυτή την αφήγηση, για να βγάλουμε συμπεράσματα σωστά, και να αποκομίσουμε, έτσι, πολλήν ψυχικήν ωφέλεια και πνευματικό κέρδος.

1. Αμηχανία και σύγχυσις μεταξύ των Διαστημικών Επιστημόνων.

Κανένας δεν θα μπορούσε να φαντασθεί και πολύ περισσότερο να ανέμενε, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές  να αποδείξουν την απόλυτη αλήθεια, την απόλυτη εγκυρότητα και Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής για όσα λέει και διηγήται.

Ειλικρινά, ποιος άνθρωπος πριν από την ηλεκτρονική εποχή μας, πού να μην είχεν ισχυρή πίστη, θα διάβαζε στην Αγία Γραφή, στο 1Οον κεφάλαιο του Ιησού του Ναυή(1)  τους στίχους 8-14, και θα πίστευε χωρίς καμμιά αμφιβολία, ότι ο ήλιος.... σταμάτησε χωρίς να κινήται καθόλου για μιαν ολόκληρη ήμερα; Και το ακόμη σπουδαιότερο. Έπειτα από τέσσερεις αιώνες, μετά από το επεισόδιο αυτό, ο ήλιος να στραφεί πίσω κατά 40 ολόκληρα λεπτά, όπως μας πληροφορεί το Δ' Βιβλίο των Βασιλειών στους στίχους 9 - 11, χωρίς να μη προβληματισθεί σοβαρά για την ακρίβεια και ορθότητα των πληροφοριών αυτών, πού μας δίδει η Αγία Γραφή, και να μη χαρακτηρίσει όλα αυτά μύθους;

Για τους πιστούς, βέβαια, πού πιστεύουν απόλυτα στην Θεοπνευστία της Αγίας Γραφής, πού παραδέχονται αδιαμφισβήτητα, ότι ούτε ένα κόμμα δεν μπήκε στην Αγ. Γραφή χωρίς την έγκριση του Αγίου Πνεύματος, δεν χρειάζονται ούτε την Ιστορία, ούτε την Επιστήμη να αποδείξει την ακρίβεια της.

Και, όμως, για τους «καλοθελητές», γι΄ αυτούς πού κυνηγούν ευκαιρίες να κατηγορήσουν την  Αγίαν Γραφή επί .... μυθολογία, έρχεται η ίδια Επιστήμη, η πραγματική και σοβαρή, με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Διαστημικού Κέντρου της ΝΑSΑ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, να τους αποστομώσει και να τους κατακεραυνώσει κυριολεκτικά, αποδεικνύοντας κατά τον πιο αδιάψευστο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι όσα γράφει η Αγία Γραφή είναι απόλυτα αληθινά και άγκυρα από κάθε άποψη.

Ας αφήσουμε, όμως, την πιο επίσημη, και έγκυρη φωνή της ΝΑSΑ να μας πει τί ακριβώς συνέβη.

Αυτά πού αναφέρουμε, τα παίρνουμε από την Μηνιαία Έκδοση της «ΑΙR-CRAFΤ ΕLECTRONICS ΑSSOCIΑΤΙΟΝ ΙΝC», (ΑIΟΝΙC ΝΕWS, τεύχος Ιουλίου 1970), πού εδρεύει στην Σαρασότα της Φλώριδας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το έγκριτο αυτό περιοδικό γράφει.

Εις τον κ. Χάρολντ Χίλλ (Ηarold ΗίΙΙ), Πρόεδρο της Εταιρείας Κούρτις Έντζιν (Curtis Εηgine Company) από την Βαλτιμόρη της Πολιτείας Μαίρυλαντ των ΗΠΑ και Σύμβουλο εις το Διαστημικό Πρόγραμμα της ΝΑSΑ Αμερικής, υποβλήθηκε η εξής ερώτησις.

«Εγνωρίζατε ότι το Διαστημικό Πρόγραμμα ασχολείται εις το να αποδείξει ότι αυτό πού αποκαλούν «μύθον» στην Αγία Γραφή είναι αληθές;» Ο κ. Χάρολντ απαντά:

Νομίζω, ότι ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα πού μας παρέχει σήμερα ο Θεός, συνέβηκε, τελευταία στους Αστροναύτες μας και στους Διαστημικούς Επιστήμονες μας εις το Γκρήην Μπέλτ (Greeη Βeld Μd) της Πολιτείας Μαίρυλαντ των Η.Π.Α. Και συνεχίζει.

Αστροναύτες και Επιστήμονες προσπαθούσαν να προσδιορίσουν την θέση του ηλίου, της σελήνης και των πλανητών στο διαστημικό χώρο μετά τα 100 και 1000 χρόνια από τώρα. Την θέση αυτή, πρέπει να την ξέρουμε, ώστε να μη αποστείλουμε τεχνητούς δορυφόρους, πού θα συγκρουσθούν αργότερα με κάποιο άστρο κατά την διάρκεια των περιστροφών τους. Οφείλουμε να καθορίσουμε τις τροχιές των δορυφόρων μας, λαμβάνοντες υπ' όψη την διάρκεια της ζωής τους και την προσεχή θέση των πλανητών, έτσι πού να μη βουλιάξει η όλη προσπάθεια.

Για τον σκοπόν αυτό τέθηκε σε λειτουργία ειδικός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο όποιος άρχισε να καταμετρά τον χρόνο δια μέσου όλων των αιώνων, πριν από εμάς και μετά από εμάς(2).

Ο ηλεκτρονικός, όμως, υπολογιστής, όλως αιφνιδίως σταμάτησε, παρέλυσε κυριολεκτικά και έδωσε το κόκκινο σήμα. Τούτο δε σήμαινε ότι κάποιο λάθος συνέβηκε. Ή τροφοδότησαν με λανθασμένες πληροφορίες τον υπολογιστή, ή τα αποτελέσματα πού έδειξεν εις την οθόνη του ήσαν λανθασμένα. Δεν συμφωνούσαν με τα στοιχεία πληροφόρησης του.

Εκείνοι πού χειρίζονταν τον ηλεκτρονικόν υπολογιστήν, εκάλεσαν τότε τους ειδικούς για να τον ελέγξουν. Αυτοί, όμως, έπειτα από τον εξονυχιστικόν έλεγχο πού του έκαμαν, διεβεβαίωσαν ότι λειτουργεί άψογα. «Είναι τέλειος», είπαν.

Έπειτα, απ' αυτό, ο επί κεφαλής των εργασιών της ΙΒΜ, ρώτησε: «Τί συμβαίνει; Τί δεν πηγαίνει καλά;»

Στην ερώτηση του, οι Επιστήμονες του Διαστημικού Κέντρου απήντησαν: «Να, ευρήκαμεν ότι λείπει μια ήμερα κατά την διάρκεια του χρόνου (Well, we have found there is a day missing in space in elapsed time).

Στην αμηχανία τους άρχισαν να ξύνουν νευρικά την κεφαλή τους και να τραβούν τα μαλλιά τους. Απάντηση καμμίαν δεν εύρισκαν. Όμως, ένα από τα μέλη της ομάδας, πού ήταν πιστός Χριστιανός, σε κάποια στιγμή είπε: «Ξέρετε, στο Κατηχητικό Σχολείο, πού πήγαινα, όταν ήμουνα μαθητής, σε κάποιο μάθημα μας είπαν, ότι η ήλιος στάθηκε και έμεινε στον ουρανό ακίνητος».

Οι συνάδελφοι του, όπως ήταν φυσικό, δεν πίστευαν στα λόγια του. Επειδή, όμως, δεν είχαν καμιάν άλλη λύση στο ανεξήγητο αυτό αίνιγμα, του είπαν: «Απόδειξε μας αυτά, πού λέγεις».

Πήρε τότε εκείνος στα χέρια του μίαν Αγία Γραφή και ανέτρεξε στο βιβλίο του Ιησού του Ναυή. Βρήκαν εκεί μιαν αρκετά περίεργη διήγηση για κάθε άνθρωπο πού διαθέτει σοβαρή σκέψη και λογική. Στο βιβλίο αυτό του Ιησού του Ναυή, στο 1Οον κεφάλαιο στους στίχους 8-14, είδαν να γράφονται τα εξής: «Ο δε Κύριος είπε προς τον Ιησούν του Ναυή. «Μη φοβηθείς αυτούς τους βασιλείς και τους στρατούς τους. Τους έχω ήδη παραδώσει στα χέρια σας. (στιχ. 8). Κατά την ημέραν εκείνην, κατά την οποίαν είχεν ήδη αποφασίαει και παραδώσει ο Θεός υποχείριους τους Αμοραίους εις τους Ισραηλίτες, όταν δηλαδή συνέτριψεν αυτούς ο Ιησούς στην Γαβαών και συνετρίβησαν πράγματι ενώπιον των Ισραηλιτών, είπε τότε ο Ιησούς του Ναυή προς τον Κύριο: «στήτω ο ήλιος», ας σταθή δηλαδή ο ήλιος επάνω οπό την Γαβαών και η σελήνη επάνω από την κοιλάδα ΑΙλών.(3) Και πράγματι εστάθη οό ήλιος και έμεινεν εις την θέση της η σελήνη, μέχρις ότου ο Θεός απέκρουσε τελείως τους εχθρούς των Ισραηλιτών. Ο ήλιος εσταμάτησε και έμεινε ακίνητος στο μέσο του ουρανού. Δεν επροχώρει προς την δύση γιο μια ολόκληρη μέρα. «Και έστη ο ήλιος κατά μέσον του ουρανού, ου προεπορεύετο εις δυσμάς εις τέλος μιας ημέρας, και ουκ εγένετο ήμερα τοιαύτη ουδέ το πρότερον ουδέ το έσχατον, ώστε επακούσαι Θεόν ανθρώπου, ότι Κύριος συνεξεπολέμησε τω Ισραήλ» (στίχ. 12-14). Τόσο μεγάλη δηλαδή και επιφανή ήμερα ουδέποτε προηγουμένως έγινε, ούτε εις το μακρυνό παρελθόν, ούτε εις το εγγύς να ακούσει δηλαδή, ο Θεός τέτοιαν αίτηση παράκληση-από άνθρωπον. Το πρωτοφανές και μοναδικό αυτό θαύμα έγινε διότι ο Θεός επολέμη μαζί με τους Ισραηλίτες.

Έπειτα απ' αυτό Διαστημικός Επιστήμονας είπε: «Να, την μέρα πού μας λείπει».

Με αύτη την πολύτιμη πληροφορία προγραμματίσθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και άρχισε να υπολογίζει τον χρόνο, πού αναφερόταν το περιστατικό τούτο.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, όμως, απάντησε ότι συμφωνούσε μεν, αλλά όχι ακριβώς. Ο χρόνος αυτός πού πέρασε, κατά τον όποιον έλειπε η μια ήμερα, για την οποία μας ομιλεί το βιβλίο του Ιησού του Ναυή, δεν ήταν μια πλήρης ήμερα. Ήταν μόνο 23 ώρες και 20 λεπτά.

Οι επιστήμονες και πάλιν κατέφυγαν στην Αγία Γραφή για να διαβάσουν πιο προσεκτικά το κείμενο. Παρατήρησαν, τότε, ότι στο Εβραϊκό κείμενο εγράφετο «έως μιας ολοκλήρου ημέρας». Δηλαδή ο ήλιος δεν στάθηκε για μιαν ολόκληρη μέρα, αλλά σχεδόν μια μέρα. Οι μικρές, βέβαια αυτές λέξεις εις την Αγία Γραφή «έως μιας» έχουν σημασία και σπουδαιότητα.

Εν τούτοις παρέμειναν σε απορία και αμηχανία οι Επιστήμονες, για τον λόγον ότι, αν συνέχιζαν να λείπουν τα 40 λεπτά, θα αντιμετώπιζαν δυσχέρειες για τα μελλοντικά χίλια χρόνια! Έπρεπε να βρεθούν τα 40 λεπτά πού έλειπαν, διότι ο αριθμός αυτός θα επολλαπλασιάζετο πολλές φορές κατά την τροχιάν των δορυφόρων.

Ο πιστός, όμως, αυτός Χριστιανός Επιστήμονας θυμήθηκε, ακόμη, ότι κάπου στην Αγία Γραφή, λέγεται, ότι ο ήλιος στράφηκε πίσω. Φυσικά στο άκουσμα αυτό, οι συνάδελφοι του Επιστήμονες τον ειρωνεύθηκαν ότι τα έχει χαμένα.!!!

Παρά ταύτα, άνοιξαν την Αγία Γραφή και ανάγνωσαν τους στίχους 8-11 από το 20ον Κεφάλαιο του βιβλίου Δ' Βασιλειών. Σ' αυτούς τους στίχους αναφέρεται ότι τον ετοιμοθάνατον Βασιλιά Εζεκία τον επισκέφθηκε ο Προφήτης Ησαΐας, ο όποιος τον διαβεβαίωσεν ότι δεν θα πεθάνει, αλλά ότι θα ζήσει. Ο Εζεκίας, όμως, δεν πίστευσε στα λόγια του Προφήτου και ζήτησεν αποδείξεις. «ΤΙ αποδείξεις θα έχω, ότι θα με κάμει καλά ο Θεός;» Είπεν στον Ησαΐα. (στιχ. 9).

Και ο Ησαΐας του απάντησε: «Η σκιά του ηλιακού ωρολογίου να πάει μπροστά δέκα βαθμίδες η δέκα βαθμίδες προς τα πίσω»(4)

Ο Εζεκίας στην πρόταση του Ησαΐα απάντησε: «Αν η σκιά του ηλίου πάει μπροστά κατά δέκα βαθμίδες τουτο δεν είναι και τόσο θαυμαστό. Θαυμαστόν είναι η σκιά να πάει πίσω κατά δέκα βαθμούς (στίχ. 10).

Ο Προφήτης Ησαΐας, συνεχίζει η Αγία Γραφή, παρακάλεσε τότε τον Κύριο να κάμει το θαύμα αυτό (για να πεισθεί ο Βασιλιάς).   Και το θαύμα έγινε! «Επέστρεψεν η σκιά εν τοις αναβαθμοίς εις τα οπίσω δέκα βαθμούς» (στίχ. 11). Η σκιά δηλαδή του ηλίου πήγε πίσω κατά δέκα βαθμούς. Δέκα δε βαθμούς αντιστοιχούν ακριβώς με 40 λεπτά.

Λοιπόν, 23 ώρες και 20, πού αναφέρει το βιβλίο του Ιησού του Ναυή, και 40 λεπτά του βιβλίου της Δ' Βασιλειών, συμπληρώνουν τις 24 ώρες πού έλειπαν.

Έπρεπε τις ώρες αυτές οι επιστήμονες να τις καταχωρήσουν εις το επίσημον ημερολόγιο σαν την ήμερα πού χάθηκε από το σύμπαν.

Και καταλήγει ο Χάρολντ Χίλλ: «Δεν είναι τούτο καταπληκτικό; Μας προβλημάτισεν όλους για να πεισθούμε και αναγνωρίσουμε «πάσαν την αλήθειάν Του». Και αυτό είναι σωστό.

Συγκλονιστικά και απίστευτα, πράγματι, τα όσα ανέφερε ο διαπρεπής και εξέχων Επιστήμονας στο Διαστημικό Πρόγραμμα της ΝΑSΑ, κ. Χάρολντ Χίλλ. Καθαρά μυθεύματα και προϊόν αρρωστημένης φαντασίας θα τα χαρακτήριζαν ωρισμένοι «έξυπνοι και προοδευτικοί», όλα αυτά πού αναφέρονται στην Αγία Γραφή.

Να, όμως, τώρα, στην ηλεκτρονική εποχή μας, πού επαληθεύονται, όχι από κανένα «παπά» ή Θεολόγο, αλλά από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΝΑSΑ κατά τον πιο επίσημο και έγκυρο τρόπο. Είναι μια επαλήθευσις από τα πιο τέλεια επιστημονικά όργανα ακριβείας του αιώνος μας. Επαλήθευσις μοναδική, συνταρακτική, πού αποστομώνει και κατακεραυνώνει κυριολεκτικά όλους εκείνους, πού αρέσκονται να ορθολογίζουν και εν ονόματι-καθώς λέγουν της «λογικής» - να απορρίπτουν σαν «μύθους» αυτά πού λέει η Αγία Γραφή.

Πόσον δίκαιο έχει ο Απόστολος Παύλος, όταν λέει ότι, «ο λόγος του Θεού, ο λόγος του σταυρού, είναι μωρία και κουταμάρα για όσους ζουν μακράν του Θεού και βαδίζουν τον δρόμο της απωλείας, ενώ για όσους αγωνίζονται να ζουν σύμφωνα με τις ηθικές διδασκαλίες του Ευαγγελίου, και ως εκ τούτου είναι στον δρόμο της σωτηρίας, είναι γι' αυτούς δύναμις Θεού, πού σώζει». (Α΄ Κορ. 1, 18).

Ειλικρινά διερωτώμεθα, τί άλλο θα θέλαμε, ακόμη, απ' αυτά τα δυο συγκλονιστικά κείμενα, πού έχουμε παραθέσει σ' αυτό το μικρό τούτο βιβλίο, για να προβληματισθούμε σοβαρά και να ενδιαφερθούμε με ζήλο για την αθάνατη ψυχή μας, για τον Θεό και τις αιώνιες αλήθειες Του; Ας ακούσουμε, αγαπητοί, την φωνή του Θεού, πού με τόσους Τρόπους μας παρακαλεί και μας καλεί να γνωρίσουμε το Ευαγγέλιόν Του, τις αλήθειες της Θείας Διδασκαλίας του Θεανθρώπου Χριστού, πού για την σωτηρία μας, δεν δίστασε και σταυρικό θάνατο να υποστεί, και το Τίμιον Αίμα Του να χύσει, για να μας κάνει τέκνα Του αγαπημένα, Πρίγκιπες του Ουρανού, Κληρονόμους της Ουράνιας Βασιλείας Του.

Κα! θέλει, όχι τυφλά, όχι επιπόλαια, όχι από φόβο, αλλά ελεύθερα και συνειδητά να πιστεύσουμε στον Κύριο και Θεό μας. Κι' αυτό αφού πρώτα, όμως, ερευνήσουμε με προσοχή και σοβαρότητα και πεισθούμε γι΄αυτές τις αιώνιες αλήθειες. Και τότε θα πρέπει να παραδεχθούμε απόλυτα ότι, «ουκ εστίν εν άλλω ουδενί η σωτηρία, ουδέ γαρ όνομα έστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς».

Δηλαδή, από κανέναν άλλον δεν μπορεί να προέλθει η σωτηρία, ούτε υπάρχει άλλο πρόσωπο κάτω από τον ουρανό, πού δόθηκε στους ανθρώπους και με το όποιο να μπορούμε να σωθούμε. (Πραξ. 4,12).   Ας προσέξουμε, ακόμη, ότι αυτό πού λέγεται από μερικούς, «πίστευε και μη έρευνα», πουθενά δεν αναφέρεται στην Αγία Γραφή. Αντίθετα, ο Κύριος επιτακτικά προτρέπει: « Ερευνάτε τας Γραφάς... (Ιω. 5, 39). «Γνώσεσθαι  την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς», (Ιω. 8, 32). Ναι για να μας ελευθερώσει από τα τυραννικά πάθη μας, από το βασανιστικό άγχος, από την ψυχοφθόρον αμαρτία. Γιατί, όπως τόσο κατηγορηματικά τονίζει ο Κύριος, «πας ο ποιών την αμαρτίαν δούλος εστί της αμαρτίας». (Ίωαν. 8, 34).

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1.   Το βιβλίο του Ιησού του Ναυή είναι το έκτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Πήρε το όνομά του από τον ίδιον τον Ιησού Ναυή. Σ΄ αυτό γράφονται τα έργα και η δράσις Του, που με την βοήθεια του Θεού, οδήγησε τον Ισραηλιτικό λαό στην Γη της Επαγγελίας.

2. Τούτο έπρεπε να γίνει για να καθορισθούν οι θέσεις των ουρανίων σωμάτων κατά τον ρουν των αιώνων.

3. Το ενδιαφέρον του Ιησού του Ναυή ήταν να μη νυκτώσει, αλλά ενόσω ήταν μέρα να συνεχίσει την καταδίωξη και εξόντωση των εχθρών του. Γι' αυτό και παρεκάλεσε τον Θεό να κάμη το θαύμα. Και αυτό έγινε.

4. Το ηλιακόν ωρολόγιο για το  οποίο γίνεται εδώ λόγος ήταν μία ορθή στήλη, η οποία ήταν τακτοποιημένη σε σειρές βαθμίδες, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η σκιά της στήλης να δείχνει τις ώρες, ανάλογα που θα έπεφτε η σκιά του ηλίου.

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel