Ζωηφόρος

Τόσο Πάγκαλοι είμαστε όσο ανεχόμαστε τα λεγόμενα ενός Πάγκαλου,

Τόσο Πάγκαλοι είμαστε

όσο ανεχόμαστε τα λεγόμενα ενός Πάγκαλου

Το βίντεο με την ομιλία Πάγκαλου στην Οξφόρδη

***

Τελικά είμαστε απόγονοι του Περικλή κ. Πάγκαλε;

Ομιλία του κ. Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο του Oxford με θέμα:

"The economic crisis in Greece and its implications for Southern Europe and the Eurozone"

Αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος είναι απίστευτα...

"Η ιδέα που είχαν οι Έλληνες για τον εαυτό τους σε μεγάλη έκταση ήταν λάθος... Οι Έλληνες νόμιζαν ότι ήταν απευθείας απόγονοι του Περικλή... στις καλές στιγμές-μέρες..."

"Ο Σημίτης έκανε προσπάθεια τα 4 πρώτα χρόνια, μετά την επόμενη τετραετία ήταν χαλαροί και είχαν και τους Ολυμπιακούς..."

"Μετά ήρθε ο Καραμανλής και αύξησε κατά 60 % τους δημόσιους υπαλλήλους και αύξησε τις δαπάνες για συντάξεις και μισθούς κατά 100%".."

Ακούστε στο τέλος τι θεωρεί φασισμό και ποιους ονομάζει φασίστες ο κ. Πάγκαλος.

Κύριε Πάγκαλε, μας χρωστάτε μιαν απάντηση.

Τελικά είμαστε ή δεν είμαστε απόγονοι του Περικλή;

Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε;;

Πηγή: http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_7690.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29

***

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: εκείνοι που έκαναν την Επανάσταση του 1821, ήταν «μερικοί αγράμματοι, που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά»

Αυτή τη φορά, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και σίγουρα, άφησε… χιλιόμετρα πίσω τον ίδιο τον εαυτό του, στις πιο «κλασικές» στιγμές του. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο πολιτικός που στα χρόνια της νεώτερης, μεταπολιτευτικής Ελλάδας, διεκδικεί για τον εαυτό του τον ρόλο του «Μεγάλου Τραγουδιστή… της Αλήθειας», έφτασε μέχρι το μακρινό 1821, για να εξηγήσει τη σημερινή θλιβερή κατάντια της Ελλάδας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος που, μεταξύ άλλων υπήρξε:

-         Το «κομμένο δάχτυλο» του Σημίτη, όπως είχε αποκαλέσει τον εαυτό του, μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση των «εκσυγχρονιστών», λόγω της ιστορίας με τα κότερα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, και του… ποιοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ σύχναζαν στο κατάστρωμά τους.

-         Το «πολιτικό θύμα» ξενόσταλτων συμβούλων και τεχνοκρατών στο υπουργείο Εξωτερικών, το 1999, τότε που ισχυριζόταν ότι επί ημερών του διαδόχου του, Γιώργου Παπανδρέου, στο ΥΠΕΞ… μιλούσαν αγγλικά, με χροιά USA.

-         Ο φερόμενος ως διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που έχασε τον Δήμο Αθηναίων, από τον πολιτικό που περιφρονούσε (Δημήτρη Αβραμόπουλο).

-         Το χρήσιμο «ηχείο» της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που αποκαλούσε τους Γερμανούς «γίγαντες με μυαλό νάνου», για να επιζητεί αργότερα να δεχτούν τη συγνώμη του.

-         Και, στις μέρες μας, ο «μεγάλος βαθμολογητής» των υπολοίπων υπουργών της Κυβέρνησης, που δεν κατάφερε να δει τη σύζυγό του Δήμαρχο Σαρωνικού. Και σήμερα σκέφτεται να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην Οξφόρδη, εκείνοι που έκαναν την Επανάσταση του 1821, ήταν «μερικοί αγράμματοι, που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά». Και οι οποίοι, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ευθύνονται για το γεγονός ότι στην ελληνική κοινωνία, επομένως και στην πολιτική ζωή, καθιερώθηκε το ρουσφέτι. Εξαιτίας του οποίου, σύμφωνα με παλαιότερη, προ ημερών παραδοχή του Θεόδωρου Πάγκαλου, το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να διορίσει «κοπρίτες» στο δημόσιο.

Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι μια σύνοψη της πολιτικής διαδρομής εκείνου που αναπληρώνει τον Πρωθυπουργό, στη δυσκολότερη για τη χώρα συγκυρία. Ενός δηλαδή από εμάς, που είμαστε ελεύθεροι, χάρη σε… αγράμματους οι οποίοι δεν μιλούσαν ελληνικά, όπως για παράδειγμα τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Το άγαλμα του οποίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή, είναι πλέον προφανές ότι δείχνει προς την πλευρά του Θεόδωρου Πάγκαλου, και όσων συμμερίζονται τέτοιες απόψεις. Αντιλαμβανόμενος, ο αρχιστράτηγος του Αγώνα, πόσο μεγάλο λάθος έκανε. Που μας απελευθέρωσε…

πηγή: http://www.statesmen.gr

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/01/1821.html

***

Το άξεστο '21 του αντιπροέδρου

του Μάνου Χωριανόπουλου

Πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς, θεωρεί τους Έλληνες πολίτες ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αυτό είχε πει μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Χαρακτήρισε ένα μάτσο αγράμματους τους επαναστάτες του 1821 και αστειεύθηκε με την ψευδαίσθηση των Ελλήνων ότι είναι απόγονοι του Περικλή

Το "μαζί τα φάγαμε" και οι "κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι", είναι μάλλον πταίσματα, μπροστά σε αυτά που είχε πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε ομιλία του στην Οξφόρδη τον ...περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", την ώρα που η Ελλάδα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τούνελ του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης, ο ίδιος καταφερόταν με απαξιωτικά σχόλια στη χώρα του και τους πολίτες της.

Στη συγκεκριμένη διάλεξη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τους πολίτες πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς.

"Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν" είχε πει.

Μάλιστα στη διάλεξή του ταύτισε τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα της κυβέρνησης, με "όσους οργανώνουν πολιτικές δολοφονίες άλλων ανθρώπων".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δεν μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα.

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν έμεινε μόνο στο παρόν, αλλά είχε έναν "καλό" λόγο να πει και για το παρελθόν των Ελλήνων.

Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο μετά την απελευθέρωση, οι Έλληνες ψήφιζαν όποιον μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, λογική που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραλλήλισε την ιστορία της Ελλάδας με αυτή της Κοκκινοσκουφίτσας. Όπως είπε, "η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές, όπως η κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος".

Τέλος, δήλωσε ότι οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο.

Πηγή: http://emprosdrama.blogspot.com/2011/01/21.html

***

Ο Πάγκαλος αρνείται ότι είναι Έλληνας και τον ευχαριστούμε θερμά

Θόδωρε, πόσο Πάγκαλος είσαι τελικά;

Κάποιοι λένε πως είναι πολιτική εφυία

Κάποιοι άλλοι πάλι λένε πως μπορεί να πείσει τον εαυτό του πως είναι μπαλαρίνα

Κάποιοι τον κατηγορούν πως είναι ο κύριος και μοναδικός υπεύθυνος που σταμάτησαν τα κυβερνητικά γεύματα (πρωινά και άλλα)

Κάποιοι όμως που τον ξέρουν καλά, λένε πως είναι απλώς ένας Πάγκαλος

Με την τελευταία του παρέμβαση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, προσπαθεί για μία ακόμη φορά να τραβήξει το ενδιαφέρον στον "όγκο" του τον πολιτικό, προκειμένου να καταφέρει να μας αποπροσανατολίσει από το μεγάλο διαταύτα των ημερών, δηλαδή, από το ταξίδι του πρωθυπουργού της Τροϊκανής Ελλάδας στο Ερζερούμ της Τουρκίας και στην ενημέρωση των τούρκων πρέσβεων από τον Ταγίπ Ερντογάν!!!

Το Ερζερούμ, είναι ο ιστορικός κόμβος του κεμαλοφασισμού, αφού υπήρξε ο τόπος της εκκίνησης σφαγών εκατομμυρίων Αρμενίων και στη συνέχεια Ποντίων. Στο Ερζερούμ, λοιπόν, ο κύριος Παπανδρέου, αγνοώντας αυτή τη φορά προφανώς ηθελημένα την σημειολογία, θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του για να συζητήσει εσπευσμένως για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τα θέματα που έχουν τεθεί από καιρό στην ατζέντα, με κύριο "πιάτο" την ενέργεια, τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο (νοτίως του Καστελόριζου) και στο Αιγαίο...

Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ή "τρελο-Θόδωρος" (αφού έχει αναλάβει τον ρόλο του ακτιβιστή πυροτεχνουργού με ειδικότητα σε επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού) λοιπόν, αυτή τη φορά σκέφθηκε να ανεβάσει τον πήχη των προκλήσεων προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του και δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα πως:

- Οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».

- Δήλωσε επίσης ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν»

- Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».

Να θυμίσουμε, δε, πως προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες που τους διόριζε για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, σε συνέχεια ακόμη παλιότερων δηλώσεών του περί του "μαζί τα φάγαμε"...

Επειδή ο κύριος Πάγκαλος θέλει να παριστάνει τον τρελό του χωριού, του παραχωρώ το παρατσούκλι τρελο-Θόδωρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εμείς μπορούμε να αποδεχθούμε τα λεγόμενα ή την σκοπιμότητά τους (εφόσον αυτή υφίσταται) από το στόμα ενός τρελού...!

Εάν ο κύριος Πάγκαλος θεωρεί πως δεν είναι απόγονος των Ελλήνων, ομολογώ ότι με καταπλήσσει η τάση της αυτοκριτικής του. Κι αυτό, επειδή είναι σαφές πως αυτός που παρέδωσε τον Οτζαλάν σίγουρα δεν ήταν Έλληνας, όπως -επίσης- αυτός που ήθελε στα Ίμια να φύγει η Ελληνική σημαία με τη "βοήθεια" του ανέμου αποκλείεται να είναι Έλληνας. Εάν ο κύριος Πάγκαλος θέλει να απαλλαχθεί από την εθνοτική του καταγωγή, με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, αφού αποτελεί ντροπή για όλους όσους είναι και αισθάνονται Έλληνες.

Το ερώτημα όμως, που γεννάται από αυτή καθεαυτή την δήλωση του "τρελο-Θόδωρου", είναι: Κατά πόσο ένας μη αισθανόμενος Έλληνας μπορεί να εκπροσωπεί τα Ελληνικά συμφέροντα; Ή μήπως κατά την πολιτική του θητεία και σε όσες θέσεις τον έχει ορίσει η χώρα να προσφέρει, αυτός τελικά δεν πρόσφερε ως Έλληνας, αλλά πρόσφερε ως μη Έλληνας, ζημιώνοντας την χώρα και τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν;

Το ζήτημα, λοιπόν, που τίθεται αυτό καθεαυτό αυτή τη στιγμή, είναι εάν δικαιούται ένας που δεν νιώθει Έλληνας και που οικτίρει μάλιστα όσους νιώθουν ως απόγονοι του λίκνου του πολιτισμού, μπορεί να υπηρετεί επαρκώς την χώρα και τους πολίτες της...

Αφήνω, όμως, το ερώτημα να πλανάται, αφού έτσι κι αλλιώς τις απαντήσεις τις δίνει ο βίος και η πολιτεία των σημερινών κυβερνώντων. Δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω μαρτύρων, πέραν από όλων εκείνων που ο ίδιος ο "τρελο-Θόδωρος" έχει πράξει κατά το παρελθόν ή επικαλείται σήμερα...

Και αφήνω το ζήτημα αυτό στα χέρια του μέλλοντος πρωθυπουργού και της Δικαιοσύνης, επειδή ούτε την διάθεση έχω να ασχολούμαι με τον οποιοδήποτε "τρελο-Θόδωρο" που προσπαθεί ανερυθρύαστος να με τραβήξει μακριά από τον "δράκο", δηλαδή από το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας.

Όμως, θα ήθελα και να ευχαριστήσω τον Θόδωρο Πάγκαλο που οικειοθελώς απεκδύεται τον Ελληνισμό που εγώ πιστεύω... Υπήρχαν κάποιες υποψίες, αλλά με την θέση που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου - ΔΝΤ, ξεκαθάρισε το ομιχλώδες τοπίο γύρω από την Ελληνικότητα που τον διέπει...

Καλό ταξίδι κύριε αντιπρόεδρε. Καλό ταξίδι στη λήθη της ιστορίας και στην φυλακή της διανοητικής σου μοναξιάς, όπου έτρεξες ως πρόθυμος εθελοντής να γευτείς τα μικροπρεπή ανταλλάγματα της εξουσίας που σου προσέφεραν...

Όπως και να είναι, όμως, εμείς κατανοούμε την ελληνοφοβία του κυρίου Πάγκαλου και της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Μία απορία ακόμη. Αυτά που δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, εκφράζουν και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου; Μήπως ο Γιώργος πρέπει να τοποθετηθεί επιτέλους στα λεγόμενα του... αντικαταστάτη του;

***

Ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος"

«Λαγός» του επικεφαλής συστήματος εξουσίας που υπηρετεί κάθε φορά (του Γ. Παπανδρέου σήμερα, του Κ. Σημίτη παλαιότερα κ.ο.κ.) με στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ή εραστής της προβοκάτσιας και των προκλήσεων, έναντι των αντιπάλων του και της πλειοψηφίας των πολιτών;

Όποια και να είναι η απάντηση, ο Θ. Πάγκαλος καταφέρνει λόγω ακριβώς των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρει στο κομμάτι της προπαγάνδας, να αποτελεί επιλογή κάθε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ που ανέβηκε στην εξουσία. Διότι από κυβερνητικό έργο, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.Την «Κατεχάκη» και την υπόθεση Οτσαλάν ή τη νύκτα των Ιμίων.

Ο Ελεύθερος Τύπος φέρνει σήμερα στο φως ένα νέο αντεθνικό και αντιλαϊκό παραλήρημα του κ. Πάγκαλου. Μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, η οποία είναι και μαγνητοσκοπημένη. Εκεί ο Θ. Πάγκαλος:

- Αποκάλεσε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά».

- Δήλωσε ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν»

- Ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης με «όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων».

Μετά το οι δημόσιοι υπάλληλοι «είναι κοπρίτες», οι στρατιωτικοί «μη παραγωγικοί», η ελληνική σημαία «κουρελόπανο», το ΚΚΕ «φασιστικό κόμμα» και ο ΣΥΝ «υιοθετεί τρομοκρατικές ενέργειες», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου δίνει συνέχεια στο «μαζί τα φάγαμε» όταν λέει:

«Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν.».

Δεύτερον, δηλώνει ότι οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωριατών οι οποίοι ακριβώς για αυτό το λόγο (σ.σ. επειδή ήταν αγράμματοι δηλαδή) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Και μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (συγγενείς, φίλους, γνωστούς) λογική που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.

Τρίτον, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτηρισμό όσων του επιτίθενται ως «εγγονού του δικτάτορα», επιχειρεί εμμέσως να θέσει εκτός νόμιμης διαδικασίας τις διαδηλώσεις, λέγοντας ότι η μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δε μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα.

Τέταρτον, παραλληλίζει την ιστορία της Ελλάδας με την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας. Η Ελλάδα, λέει, είναι η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος μπορεί να μεταμφιέζεται σε γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας. «Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές» είπε, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος.

Πέμπτον, δήλωσε - με το γνωστό του χιούμορ, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή. (σ.σ. η δογματική αντίληψη περί μη συνέχειας του ελληνικού έθνους, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στο ακροατήριο, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη Joao Cravinho.).

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_16.html

***

Κολοκοτρώνης VS Πάγκαλος: Όταν η Ιστορία Εκδικείται...!

Διαβάζω από εδώ:

"Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν έμεινε μόνο στο παρόν, αλλά είχε έναν "καλό" λόγο να πει και για το παρελθόν των Ελλήνων.

Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Τέλος, δήλωσε ότι οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή, κάτι που σύμφωνα με την ... εφημερίδα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο."

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έχει ήδη απαντήσει στον κ. Αντιπρόεδρο, Θεόδωρο επίσης!

Δεν με πιστεύεις;

Αντιγράφω από την περίφημη ομιλία του Στρατηγού στην Πνύκα:

"Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα• διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.

Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι."

Και προσθέτει ταπεινά ο Στρατηγός:

"Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας"

Θα τον συγχωρέσετε κ. Αντιπρόεδρε;

Πηγή: http://emprosdrama.blogspot.com/2011/01/vs.html

***

30 χρόνια Πάγκαλος

του Δημήτρη Παπαθανασίου

Ο κήνσορας της πολιτικής ηθικής και τιμητής του δημόσιου βίου, ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» Θόδωρος Πάγκαλος, ξαναχτύπησε ακριβώς στην εκπνοή του χρόνου, αλλά και της δεκαετίας.

Θέλοντας, προφανώς, ο επί 30 χρόνια αδρόμισθος και αβροδίαιτος πολιτικός να σφραγίσει με το δικό του πληθωρικό και αμετροεπή λόγο τη χρονιά του Μνημονίου, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγοραίος λόγος του γίνεται θέμα συζήτησης ούτε είναι η πρώτη φορά που ο 73χρονος πολιτικός υβρίζει και ελεεινολογεί. Αυτό είναι το σύνηθες. Το ζήτημα είναι, γιατί πάλι τώρα.

Το 2010 ήταν, για λόγους που δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε, η χειρότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και δώθε για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Και την ώρα που άπαντες ψάχνουν για ένα ψήγμα ελπίδας, ένα σημάδι ανακούφισης, έστω πρόσκαιρο και συγκυριακό μέσα στο πνεύμα των γιορτών, ο διαδοσίας του υπολοίπου Αττικής έρχεται να ξαναβάλει τον τρόμο στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Με μια νέα επίδειξη κυνικότητας, μας δείχνει με κάθε τρόπο ότι το ρόλο του φόβητρου τον απολαμβάνει.

Λίγους μήνες πριν, εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πιστός στη γραμμή «ισοπεδώστε τα όλα», είχε δηλώσει πως «η μονιμότητα στο Δημόσιο ισχύει όσο υπάρχουν θέσεις. Αν μια θέση καταργηθεί, τότε εννοείται ότι παύει να ισχύει και η έννοια της μονιμότητας». Εντάξει, το πήραμε το μήνυμα. Ο κ. Πάγκαλος μας προετοιμάζει για το Μνημόνιο Νο3 που έρχεται και τις οδυνηρές πλέον εξελίξεις στο δημόσιο τομέα και όχι μόνο.

Οίδιος, προηγουμένως, στην προσπάθειά του να πείσει για την αναγκαιότητα των αποφάσεων της κυβέρνησης που υπηρετεί, μας είπε ότι «το Μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο, γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση»! Επιχειρώντας ανοίκεια μεταβίβαση ευθυνών, υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί, σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» και χωρίς κανέναν ενδοιασμό δήλωσε πως «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας», για να το επαναλάβει λίγο αργότερα και για τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Ετσι, χωρίς τσίπα.

Η πραγματικότητα είναι ότι, από το 1981 μέχρι σήμερα που εκλέγεται ανελλιπώς με το ΠΑΣΟΚ, ο αντιστρόφως ανάλογος με την πολιτική του σταδιοδρομία αντισυμβατικός, εκρηκτικός και πληθωρικός του λόγος έχει προκαλέσει πολλές αναταράξεις.

Και τι δεν έχει πει για «άθλιους καθηγητές, που ανήκουν σε κάποιο από τα μικρά κομμουνιστικά κόμματα» και για «το πανεπιστημιακό άσυλο, που έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας Αριστεράς». Τι δεν έχει πει για τους «τρελούς του ΚΚΕ», για το «Συνασπισμό του κ. Τσίπρα, ένα συγκρότημα, το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες», για το ότι θεωρεί «το ΛΑΟΣ πιο ζωντανό από το ΚΚΕ». Οι λεκτικοί και πολιτικοί ακροβατισμοί τού εύστροφου όσο και ευτραφούς πολιτικού δεν έχουν τέλος.

Για τις τελευταίες του δηλώσεις, όμως, ίσως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε και κάποια γενναιότητα. Και λέω ίσως, γιατί όταν ο κύριος Πάγκαλος καταγγέλλει την οικογενειοκρατία, το νεποτισμό και τους «κοπρίτες του Δημοσίου», να αναφέρεται ενδεχομένως και στον εαυτό του. Ή στην κόρη του, για παράδειγμα, η οποία κόρη, αφού εργάστηκε επί 18μηνο ως μετακλητή υπάλληλος στο βουλευτικό του γραφείο, κάνοντας χρήση ενός νόμου «μαζί τα φάγαμε», διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να αποχωρήσει λίγους μήνες αργότερα ως λυρική τραγουδίστρια για τη Δημοτική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων! Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοκριτική.

Αν ο κ. Πάγκαλος θέλει πραγματικά να προσφέρει υπηρεσίες στον ελληνικό λαό, να καθαρίσει η κόπρος του Αυγείου από τους κοπρίτες και η χώρα να καταφέρει να αντιμετωπίσει, απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, την πρόκληση της νέας δεκαετίας που μόλις ανέτειλε, αντί να οικτίρει και να χλευάζει τον υπάλληλο των 1.300 ευρώ, αντί να τα βάζει με τη γιαγιάκα που πάει εκδρομές με τα ΚΑΠΗ, ας κάνει ο ίδιος το μεγάλο βήμα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν και δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε Μαυρογιαλούρο, να παραιτηθεί. Εξάλλου και πλήρης πολιτικών ημερών είναι και, απ' ό,τι θυμάμαι από το «πόθεν έσχες» του, μπορεί να ζήσει τα παιδιά του ακόμα κι αν αυτά δεν διοριστούν στο Δημόσιο...

Αλλιώς, και αυτές οι τελευταίες του παρεμβάσεις θα μπουν στο... άλμπουμ μαζί με κείνες για την ελληνική σημαία στα Ιμια, τον Οτζαλάν και τις κωλοτούμπες, που υποχρεώθηκε να κάνει για τις δηλώσεις, όπως «η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος» και «μετά το 2000 η χώρα καταστράφηκε».

Ακούς εκεί κοπρίτες...

www.enet.gr

πηγή: http://e-parembasis.blogspot.com/2011/01/30.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel