Ζωηφόρος

«Ντροπή σου εσένα Γερμανία»! του Αντώνη Τενέδιου,

«Ντροπή σου εσένα Γερμανία»!

«Ντροπή σου και εσένα Ευρώπη»!

Ας το βουλώσουν λοιπόν

οι Γερμανοί και οι λοιποί φίλοι μας…!!!

του Αντώνη Τενέδιου

Σκαλοχώρι Λέσβου

Μέρος Πρώτο

Ο Γερμανικός Τύπος καθώς και πολλοί Γερμανοί επίσημοι τους τελευταίους μήνες ξεσπάθωσαν ανοιχτά και ασύστολα κατά της χώρας μας! Υβρίζουν την Ελλάδα.Αποκαλούν τους έλληνες καλοπερασάκηδες και απατεώνες. Ποιοι;

Αυτοί οι φοβεροί εγκληματίες πολέμου που ρήμαξαν με τις Γενοκτονίες εκατομμύρια Εβραίους. Αυτοί που ισοπέδωσαν πάνω από 100 ελληνικά χωριά και που εκτέλεσαν εν ψυχρώ εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες. Αυτοί οι «Κλέφτες» που έκλεψαν το χρυσό και τα πολύτιμα μέταλλα από τη Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτοί που άρπαξαν αμέτρητους αρχαιολογικούς θησαυρούς από τα Μουσεία της χώρας μας. Αυτοί που λεηλάτησαν τα τρόφιμα της χώρας. Που οδήγησαν τους έλληνες στο βασανιστικό θάνατο τη πείνας.

Χιλιάδες έλληνες έχασαν τη ζωή τους από τη πείνα. Οι Γερμανοί άρπαξαν τα τρόφιμα του ελληνικού λαού το 1941-2. Στη φωτογραφία ένας πεινασμένος πολίτης ψάχνει στα δοχεία απορριμμάτων να βρει κάποιο φαγώσιμο.

Αυτοί που στη σημερινή εποχή συνέχισαν τις μεγάλες απάτες. Που «λάδωναν» με τα χρήματα της  Siemens πολιτικούς και στελέχη επιχειρήσεων.

Αυτοί οι Γερμανοί (όχι όλος ο Γερμανικός λαός) είναι: Οι φοβεροί εγκληματίες. Είναι οι αδίστακτοι απατεώνες και όχι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός!

Για όλες τις αρπαγές, τις κλεψιές και τα φοβερά εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδας η Γερμανία χρωστά στη χώρα μας για  πολεμικές αποζημιώσεις πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα από την επιδικασθείσα πολεμική αποζημίωση..

Καλό είναι να θυμίσουμε τα Ιστορικά γεγονότα για να τα μαθαίνουν οι νέοι μας.

Τα Ναζιστικά στρατεύματα της Γερμανίας του Χίτλερ το 1941 επετέθησαν από Σερβία και Βουλγαρία στη καθημαγμένη από τον Ελληνοιταλικό πόλεμο Ελλάδα.

Οι έλληνες αντιστάθηκαν. Δεν παραδόθηκαν αμαχητί όπως έκαναν κάποιες μεγάλες χώρες της Δύσης. Καθήλωσαν τις μηχανοκίνητες Γερμανικές μεραρχίες. Οι Γερμανοί κινήθηκαν αιφνιδιαστικά. Διέλυσαν τους Σέρβους του Τίτο και κατέλαβαν τη Θεσσαλονίκη. Τα Γερμανικά στρατεύματα που βρίσκονταν στη Βουλγαρία καθηλώθηκαν στα Οχυρά του Ρούπελ. Μια χούφτα ηρωικοί έλληνες υπερασπιστές απέκρουσαν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των Γερμανών.

Η Γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε το πρωί στις 5.15 της 6ης Απριλίου 1941. Η μάχη άρχισε με τις κάθετες εφορμήσεις των αεροπλάνων Στούκας. Τα Γερμανικά κανόνια, τα βαρέα πυροβόλα και  ολμοβόλα σφυροκοπούσαν συνεχώς τις θέσεις των μαχητών μας. Οι Γερμανοί έκαναν τρεις επιθέσεις . Και οι τρεις αποκρούστηκαν. Στις 7 Απριλίου οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Στούκας συνεχίστηκαν με βόμβες 500 κιλών. Οι σφοδρές μάχες συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες. Τέλος ο προδότης στρατηγός Γ.Τσολάκογλου υπέγραψε τη παράδοση της χώρας μας. Έτσι οι μαχητές του Ρούπελ την 10η Απριλίου αναγκάστηκαν να παραδόθηκαν το οχυρό στους Γερμανούς. Ο μαχητής Πλευράκης έγραψε τα ακόλουθα: Οι Γερμανοί σεβάστηκαν τον ηρωισμό μας και μας τίμησαν! Διοικητής του οχυρού ήταν ο ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος. Η ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά μας και αργότερα η Κρήτη έπεσαν στα χέρια των Γερμανών Ναζί των Ιταλών του Μουσολίνι και των Βουλγάρων συμμάχων τους. Για να υποδουλώσουν την Ελλάδα οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την επίθεση των κατά της Κομμουνιστικής Ρωσίας. Αυτή η καθυστέρηση αποδείχτηκε  κρίσιμη και μοιραία για τους Γερμανούς. Διότι η επίθεση έγινε καθυστερημένα. Οι Γερμανοί νικήθηκαν από το βαρύ Ρωσικό χειμώνα και την μεγάλη αντίσταση των Ρώσων. Ήταν η πρώτη μεγάλη ήττα που γνώρισαν.

Το  μίσος και η οργή των Γερμανών ήταν κρυμμένα τόσα χρόνια κατά της Ελλάδας. Αυτό τον καιρό βγήκαν στην επιφάνεια και  ξεσπάθωσαν.

Ας το βουλώσουν λοιπόν οι Γερμανοί!

Μεγάλη ευθύνη για αυτή τη κατάσταση έχουν βέβαια όλοι οι έλληνες πολιτικοί των τελευταίων 30 χρόνων. Τους τελευταίους μήνες η χώρα μας «βάλλεται» από πολλούς «άσπονδους» φίλους μας. Μεταξύ αυτών πρώτοι και καλλίτεροι στο χορό των επιθέσεων κατα της Ελλάδας οι Γερμανοί. Την αιτία την έδωσαν δυστυχώς οι πολιτικοί της χώρας μας. Με πράξεις και παραλείψεις κατάφεραν να μειώσουν την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς. Οι Γερμανοί ( μέρος του Γερμανικού Τύπου και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι) βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν το βαθιά κρυμμένο μένος κατά της χώρας μας. Από τη μια μεριά οι λανθασμένοι χειρισμοί των πολιτικών της χώρας μας. Από την άλλη μεριά μια σειρά από ανεξήγητα οικονομικά λάθη. Όλα αυτά έδωσαν το πρώτο λόγο σε όλους εκείνους που υποτίθεται ότι ήταν φίλοι μας. Με μεγάλη αφέλεια οι πολιτικοί μας δεσμεύτηκαν. Δεν ρώτησαν καν τον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα. Εκχώρησαν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Μείωσαν την Ελλάδα και τους πολίτες της. Οι πολιτικοί της χώρας μας έχουν ακέραια την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα. Πολλοί από αυτούς συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού πρωθυπουργού, τυφλώθηκαν από τα πρόσκαιρα μικροκομματικά τους οφέλη. Και τότε το μεγάλο κακό έγινε. Αποκάλυψαν στους δήθεν «φίλους» της χώρας μας (αλλά στη πραγματικότητα μεγάλους εχθρούς της Ελλάδας) τις λογιστικές αλχημείες που έκαναν κάποιες οικονομικές υπηρεσίες. Τα ψευδή  και « ωραιοποιημένα» στοιχεία τα έδιναν κατά καιρούς οι Υπουργοί Οικονομικών στη Eurostat. Πολλοί από αυτούς απέκρυπταν με λογιστικά τερτίπια τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη. Απέκρυψαν τα πραγματικά τεράστια ελλείμματα της χώρας μας. Πρώτος  που έδωσε  στοιχεία (βλέπε)όπλα, στη Κομισιόν ήταν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Κων. Καραμανλή Γεώργιος Αλογοσκούφης μετά την περίφημη «απογραφή» που έκανε. Πέντε χρόνια μετά ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας απεκάλυψαν πανηγυρικά τις «αλχημείες» των οικονομικών υπηρεσιών στην Ενωμένη Ευρώπη. Παραδέχτηκαν επίσημα και ότι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις τους έδιναν ψεύτικα οικονομικά στοιχεία  Επίσημα ελληνικά χείλια επιβεβαίωσαν στους εταίρους μας όλα αυτά που τα ήξεραν οι ξένοι Αναλυτές.  Γι΄ αυτό και τα «σπρέντ» των δεκαετών ελληνικών Ομολόγων είχαν πάρει την άνοδο πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση χωρίς να έχει κανένα σχέδιο όπως ξεγελούσε τον ελληνικό λαό παλινδρομούσε με λόγια και όχι με έργα. Αυτή η πολύμηνη «αδράνεια» τίναξε και πάλι τα σπρέντ δανεισμού σε δυσθεώρατα ύψη. Οι διεθνείς κερδοσκόποι άρχισαν τις συνδυασμένες επιθέσεις τους κατά της Ελλάδας. Βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο κύριος στόχος τους ήταν το ισχυρό ευρώ. Όλες αυτές οι επίσημες αποκαλύψεις στα διεθνή κανάλια από κυβερνητικά χείλη έδωσαν άλλοθι στους κερδοσκόπους. Στους Οικονομικούς Αναλυτές και στους ξένους Οίκους (Moody’s, Fitch, κλπ) για να υποβαθμίσουν τη πιστοληπτική μας ικανότητα ως χώρα. Για να μας πολεμήσουν.

Με όλο αυτό το σκηνικό το ισχυρό ευρώ υποχώρησε στις διεθνείς αγορές.

Αποτέλεσμα ήταν αυτοί οι αδίστακτοι κερδοσκόποι για μια ακόμα φορά να πολλαπλασιάσουν τα παράνομα κέρδη τους. Τώρα που «βρήκαν αγελάδα να αρμέγουν» κοροΐδα είναι να την αφήσουν; Κοντά σε μας βγήκαν στην επιφάνεια οι οικονομικές αδυναμίες και τα προβλήματα της Ισπανίας και Πορτογαλίας. Οι διεθνείς κερδοσκόποι έβαλαν τα μεγάλα μέσα για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα της δύστυχης Ελλάδας. Οι ηγέτες της Κομισιόν δυστυχώς αποδείχτηκαν ανίκανοι να προστατέψουν τα κράτη μέλη της ΕΕ από τα φοβερά νύχια των κερδοσκόπων. Αυτοί οι ηγέτες (Μπαρόζο, Τρυσέ κλπ) με τις όποιες δηλώσεις τους μεγάλωναν το πρόβλημα. Παράλληλα χαροποιούσαν τους αδίστακτους κερδοσκόπους . Στον σατανικό αυτό χορό μπήκαν και κάποιοι μεγάλοι Γερμανοί κερδοσκόποι. Ένας από αυτούς είναι ο Γερμανός επικεφαλής της Deutsche Bank. Τρίβει συνεχώς τα χέρια του από ικανοποίηση.

Τα κέρδη της Γερμανικής Τράπεζας εκτινάχτηκαν στα ύψη λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας που αναγκάζεται να δανείζεται χρήματα από τη Γερμανία με υπέρογκα ληστρικά επιτόκια. Τη χαρά του τη συμμερίζεται και η καγκελάριος Μέρκελ. Πώς είναι δυνατόν να σκεφτούμε όλοι εμείς να ζητήσουμε βοήθεια από αυτούς τους δήμιους μας;  Καλλίτερα να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τι πια χειρότερο θα μπορούσαμε να πάθουμε; Έτσι θα γλιτώναμε μια και καλή από όλους αυτούς τους «Σαϊλοκ» της Τοκογλυφίας που άνοιξε η όρεξη τους και θέλουν να μας πιουν το αίμα. Όλοι αυτοί οι εχθροί μας από τη μια μεριά μας εκμεταλλεύονται με τα σπρέντ και από την άλλη μας βρίζουν πατόκορφα με τα  περιοδικά τους που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο: Stern, Focus και άλλα.

Μέρος Δεύτερο (τελευταίο).

Πρώτα πρώτα εκφράζουμε την αμέριστη συμπάθεια μας σε όλους τους πληγέντες της Χιλής από τον φοβερό σεισμό των 8,8 Ρίχτερ. Ο μεγάλος σεισμός έπληξε τη Χιλή τα ξημερώματα Σαββάτου της 27ης Φεβρουαρίου. Σκόρπισε τον όλεθρο και τη καταστροφή. Ταυτόχρονα δημιούργησε ένα τεράστιο Τσουνάμι που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του Ειρηνικού ωκεανού. Την ίδια στιγμή εμείς οι έλληνες περιμένουμε να μας πλήξει ένα ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό τσουνάμι που θα φέρουν τα «νέα μέτρα». Αυτά τα μέτρα «κομμένα και ραμμένα» από τους εχθρούς της Ελλάδας θέλουν να τα επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» στον ελληνικό λαό. Ήδη τα περιμένουμε να τα ακούσουμε προσεχώς  «δήθεν» από τα πρωθυπουργικά χείλη.

Όλοι ακούσαμε ότι ήδη έφθασαν στην Αθήνα τα κλιμάκια των ελεγκτών της Κομισιόν. Αμέσως μετά κατά...πόδας έφθασε και ο ισχυρός άνδρας της Deutsche Bank. Ο πολύς Γιόζεφ Άκερμαν. Ο άνθρωπος που χειρίστηκε με το χειρότερο ληστρικό τρόπο τη κρίση της Ελλάδας . Πού κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες και πολλαπλασίασε τα κέρδη της Γερμανικής Κρατικής Τράπεζας σε βάρος της Ελλάδας.

Είναι γνωστοί «τοις πάσιν» οι χειρισμοί του «γκόλντεν μπόϊ» Γιόζεφ Άκερμαν.

Αυτοί οι χειρισμοί άναψαν το «πράσινο φως» στους κερδοσκόπους.

Οι Αγγλοσάξονες τοκογλύφοι αμέσως έλαβαν το μήνυμα… Ανέβασαν στα ύψη τα «σπρέντ» την ώρα που πήγε να δανειστεί η Ελλάδα. Όμως οι Αγγλοσάξονες και οι Γερμανοί τοκογλύφοι δεν κάνουν το ίδιο όταν δανείζουν τα παρακάτω κράτη:

Η Ιρλανδία έχει «μαμούθ» εξωτερικό χρέος 1235 % επί του ΑΕΠ και οι πολίτες της χρωστούν στις τράπεζες 2.397 δις ευρώ.

Η Αγγλία έχει χρέος 372% επί του ΑΕΠ και οι πολίτες της χρωστούν στις τράπεζες 9258 δις ευρώ.

Το Βέλγιο έχει χρέος 348,7% επί του ΑΕΠ και οι Βέλγοι χρωστούν στις τράπεζες 1318 δις ευρώ.

Η Δανία έχει χρέος 310,4% επί του ΑΕΠ και οι Δανοί πολίτες χρωστούν στις τράπεζες 627,6 δις ευρώ.

Η Σουηδία έχει χρέος 269,4% επί του ΑΕΠ και οι Σουηδοί χρωστούν στις τράπεζες 916,4 δις ευρώ.

Η Γαλλία έχει χρέος 246,2% επί του ΑΕΠ και οι Γάλλοι χρωστούν στις τράπεζες 5222 δις ευρώ.

Η Ελβετία ο «παράδεισος του Κεφαλαίου» έχει χρέος 228% επί του ΑΕΠ και οι Ελβετοί χρωστούν στις τράπεζες 1233 δις ευρώ.

Η Πορτογαλία έχει χρέος 217,8% επί του ΑΕΠ και οι πολίτες της χρωστούν στις τράπεζες 538 δις ευρώ.

Η Νορβηγία έχει χρέος 207,18% επί του ΑΕΠ και οι πολίτες της χρωστούν στις τράπεζες 578 δις ευρώ.

Η Γερμανία έχει χρέος 189,65% επί του ΑΕΠ και οι Γερμανοί χρωστούν στις τράπεζες 5,33 δις ευρώ.

Η Ιταλία έχει χρέος  145% επί του ΑΕΠ και οι πολίτες της χρωστούν στις τράπεζες 2714 δις ευρώ

Η Ισπανία έχει χρέος 176,1% επί του ΑΕΠ και οι πολίτες της χρωστούν στις τράπεζες 2525 δις ευρώ.

Η Φινλανδία έχει χρέος 197,33% επί του ΑΕΠ και οι πολίτες της χρωστούν στις τράπεζες 377 δις ευρώ.

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν χρέος 100% επί του ΑΕΠ και οι πολίτες χρωστούν στις τράπεζες 13671 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ελλάδα έχει χρέος 182,7% επί του ΑΕΠ οι δε έλληνες χρωστούν στις τράπεζες 594 δις ευρώ.

Βλέπουμε από τα ως άνω παραδείγματα ότι η Ελλάδα και οι έλληνες δεν χρωστούν πολλά σε σχέση με άλλα κράτη. Όμως η ληστρική συμπεριφορά των Ευρωπαίων πλήττει μόνο την Ελλάδα. Έπειτα από όλα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος της Ελλάδας πώς να μην οργιστούμε;

Πώς να μη φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη;

«Ντροπή σου και εσένα ενωμένη Ευρώπη!»

Ας μιλήσουμε και λίγο για τον «άσπονδο» φίλο μας κ. Γιόζεφ Άκερμαν.

Ο κ. Άκερμαν ταυτίζεται στα μάτια των ελλήνων  ως προάγγελος της καταστροφής. Ως προάγγελος του οικονομικού τσουνάμι που θα πλήξει το επόμενο διάστημα τους έλληνες. Οι οικονομικοί κύκλοι λένε ότι τον «έστειλαν» τα μεγάλα «αφεντικά» του να έρθει εδώ στην Ελλάδα. Σκοπός της επίσκεψης του είναι όχι να «εισηγηθεί» στη κυβέρνηση τη λήψη ακόμα περισσότερο σκληρών μέτρων αλλά να επιβάλει τους δρακόντειους όρους των «αφεντικών» του.

Για να μας δώσει η ΕΕ βοήθεια θα πρέπει πρώτα να μας φθάσει στο «έσχατο όριο» της οικονομικής μας εξαθλίωσης. Και αυτό θα γίνει με την επιβολή μιας σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας. Ήδη το Ελληνικό Δημόσιο δανείστηκε φέτος περί τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ εκδίδοντας ομόλογα σταθερού και κυμαινόμενου επιτοκίου. Από αυτά περίπου τα 3,5 δις  είναι έντοκα γραμμάτια τρίμηνα, εξάμηνα και 12μηνα. Ο φετινός προγραμματισμένος δανεισμός  ανέρχεται σε 55-60 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει ακόμα δανεισμός πάνω από 40 δις ευρώ. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί η φήμη στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες σε κοινοπρακτική έκδοση 10ετούς ομολόγου. Όπως λέει ο απλός κόσμος: «...σίγουρα θα μας γδάρουν εκ του ασφαλούς και πάλι οι κερδοσκόποι».

Γεωπολιτικά παιχνίδια στη πλάτη της Ελλάδας!

Όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ακήρυχτου πολέμου για τα κρατικά χρέη και τους όρους αναχρηματοδότησης τους.

Οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισπανίας κατήγγειλαν την υποκινούμενη κερδοσκοπία που προέρχεται από Αγγλοσαξονικές κυρίως τράπεζες. Κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδας. Ήδη αποκαλύφτηκε η υπόθεση δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου με τα swaps της Goldman Sachs. Οι υποβαθμίσεις των ελληνικών τραπεζών συνεχίζονται από τους οίκους: S&P και Moody’s. Αυτή τη στιγμή το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι 182,7% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ενώ το χρέος των ιδιωτών ανέρχεται στα 595 δις ευρώ. Όμως την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλες χώρες της ΕΕ που έχουν πολύ πιο μεγάλα χρέη. Για παράδειγμα το Δημόσιο χρέος της Ισπανίας ανέρχεται σε 177% επί του ΑΕΠ ενώ τα χρέη των ιδιωτών της ανέρχονται σε 2,5 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Το Δημόσιο χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται σε 382,2% ενώ τα χρέη των ιδιωτών της ανέρχονται 2,58 τρισεκατομμύρια. Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω πίνακας:

Χώρες με το υψηλότερο εξωτερικό χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Ιρλανδία            1235%             χρέη ιδιωτών       2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ

Αγγλία                 372%                                       9,3 τρισεκατομμύρια

Βέλγιο                 349%                                       1,3  τρισεκατομμύρια

Δανία                  311%                                       0,6 τρισεκατομμύρια

Γαλλία                246,2%                                     5,2 τρισεκατομμύρια

Γερμανία            189,6%                                     5,3 τρισεκατομμύρια

Φινλανδία           198%                                       0,4 τρισεκατομμύρια

Σουηδία              270%                                       0,9 τρισεκατομμύρια

Ιταλία                  146%                                       2,7 τρισεκατομμύρια

Ελλάδα             182,7%                                       0,59 τρισεκατομμύρια

ΗΠΑ                 100%                                        13,7 τρισεκατομμύρια

Όπως βλέπετε στον ως άνω πίνακα πρωταθλητές στο Δημόσιο χρέος είναι:

Ιρλανδία 1235% ,Αγγλία 372%, Βέλγιο 349%,Δανία 311%, Σουηδία 270%,

Γαλλία 246%, Φινλανδία 198% ,Γερμανία  189% . Η Ελλάδα έχει 182,7%.

Παρόλα αυτά οι ξένοι εταίροι βρίζουν την Ελλάδα και την αποκαλούν «γουρούνι» ενώ οι πραγματικές μεγάλες «γουρούνες» είναι: Ιρλανδία, Αγγλία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Γαλλία, Φινλανδία και Γερμανία!

Οι πολίτες των χωρών αυτών είναι υπερχρεωμένοι και βυθίζονται μέρα με τη μέρα στην απόγνωση. Διότι μπορεί η Ελλάδα να χρωστά 182% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ (ακαθάριστο εθνικό προϊόν) όμως οι έλληνες χρωστούν μόνο 594 δις ευρώ.

Εγώ ένα πράγμα θα πω. Ως εδώ και μη παρέκει! Η Ιστορία μας διδάσκει πολλά.

Σας θυμίζω τους «Τριάκοντα Τυράννους» στην Αθήνα. Τους εγκατέστησε ο στρατηγός Λύσανδρος στην ηττημένη Αθήνα μετά τη λήξη του Πελοποννησιακού πολέμου. Βέβαια η Εκκλησία του Δήμου των Αθηναίων προέβαλε αντίσταση.

Τότε επενέβη η Σπαρτιατική φρουρά και διέλυσε την Εκκλησία του Δήμου.

Οι Τριάκοντα Τύραννοι με επικεφαλής τον Κριτία εγκαθίδρυσαν  ένα καθεστώς τρόμου. Εφάρμοσαν νόμους σκληρούς και απάνθρωπους. Οι Αθηναίοι δεν ησύχασαν. Ξεσηκώθηκαν! Οι «Τριάκοντα Τύραννοι» δεν μπόρεσαν να μείνουν στην εξουσία ούτε οκτώ μήνες. Τον Ιανουάριο του 403 πΧ εκδιώχθηκαν από τον Θρασύβουλο προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων. Τα συμπεράσματα φίλοι μου δικά σας.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel