Ζωηφόρος

Ενθρόνιση νέου Ηγουμένου στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής στον Πειραιά

Με ιεροπρέπεια και σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, έγινε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 το απόγευμα η ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς, π. Χρυσοστόμου Καράμπελα.

Από νωρίς το Καθολικό και ο περιβάλλων χώρος της Μονής είχαν γεμίσει από κόσμο κάθε ηλικίας, επισήμους και απλούς πιστούς, που προσήλθαν από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, για να συμμετάσχουν στην χαρά του π. Χρυσοστόμου και να του ευχηθούν καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Την ενθρόνιση τέλεσε ο οικείος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος προεξήρχε του εσπερινού που προηγήθηκε. Ο κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στο νέο Ηγούμενο είπε ότι «ο άνθρωπος της χάριτος υπερβαίνει την κατά φύσιν πραγματικότητα, όταν αβίαστα, αγαπητικά και θυσιαστικά αποφασίζει να αναλάβει τον Σταυρόν στον ώμο και να ανταποκριθεί στην πρόσκληση «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι.» Εκλήθεις να βαστάξεις τον Σταυρό του Χριστού εκουσίως και να βαδίσεις τον συσταυρώσεως δρόμο και συναναστάσεως μετ” Αυτόν.

Κλείνοντας πρόσθεσε ότι «σήμερα η Εκκλησία αναγνωρίζοντας τους προσωπικούς σου αγώνας και τιμώντας την θυσία σου και προσφορά στο Σώμα του Χριστού, σε αναβιβάζει εις ύψος μέγιστον και σε αναδεικνύει ποιμένα αδαπάνητο των αδελφών σου, πνευματικό πατέρα και οδηγό της αληθινής ζωής και πορείας. Ευχόμαστε ο Θεός να σε περιφρουρεί και να σε δυναμώνει σε όλο το βίο σου και να αποτελείς πρότυπο για την αδελφότητα και την πόλη μας.»

Ο π. Χρυσόστομος στον λόγο του έκανε αναδρομή από την στιγμή του ερχομού του στον Πειραιά από λαϊκός και αναφέρθηκε σε στιγμές της διακονίας και της ιεροσύνης του, που στιγμάτισαν την πορεία του μέσα στην Εκκλησία και ιδιαιτέρως μέσα στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μεταξύ πολλών και τους Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, πρώην Πειραιώς Καλλίνικο, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Νήφωνα Καπογιάννη, τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πειραιώς π. Μεθόδιο Κρητικό που όλα αυτά τα χρόνια τον αγκάλιασαν και τον στήριξαν με τις πατρικές συμβουλές τους.

Στην τελετή παρέστη ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αιγύπτου Θεόδωρος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο πρώην Δήμαρχος Πειραιώς Βασίλης Μιχαλολιάκος και πλειάδα ιερέων και ιερομονάχων από την Αττική και την επαρχία.

 

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel