Logo
Print this page

Και τώρα; Πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία ή κάνουμε τουμπεκί και ακρωτηριαζόμαστε;

Αυτό που γράφαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, όχι μόνο εμείς αλλά και αρκέτες αμυντικές ιστοσελίδες, έρχεται πλέον όπως φανερώνουν οι εξελίξεις να επιβεβαιωθεί.

 

Η Τουρκία αποφάσισε μονομερώς την εγκατάσταση εξέδρας εξόρυξης πετρελαίου στα ανοικτά της Αττάλειας στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο χτυπώντας μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ σε σημείο που θα υποδειχθεί μετά τις σχετικές έρευνες.

Αντίστοιχα την Πρωτομαγιά φαίνεται πως συνέβη περιστατικό με νορβηγικό ερευνητικό σκάφος το οποίο παρενόχλησαν τουρκικά σκάφη εντός της ελληνικής ΑΟΖ σύμφωνα με το ρεπορτάζ από έγκυρες αμυντικές ιστοσελίδες σε άρθρο τους και το οποίο τελικά απομακρύνθηκε.

Το έχω γράψει και παλαιότερα. Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι πλησιάζει η στιγμή η χώρα μας να πληρώσει πολύ ακριβά δύο πράγματα:

α. το γεγονός ότι το 1974, το 1987 και το 1996 μολονότι είχε σημαντικά πλεονεκτήματα, όχι μόνο δεν τα εκμεταλλεύθηκε αλλά τις δύο φορές οδηγήθηκε σε εθνικές τραγωδίες.

β. εγκατέλειψε την Εθνική Αμυνα μη ενισχύοντας την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό με σκάφη που θα μπορέσουν να επιτήρησουν και να διαφυλάξουν έχοντας το πάνω χέρι όλη αυτή τη μεγάλη έκταση από τις παρυφές της Αδριατικής έως το Λυβικό πέλαγος και την Κύπρο. Τα F-15 που δεν έχουμε, τα ιπτάμενα τάνκερς που δεν έχουμε, τα υποβρύχια που σάπιζαν γερμένα, είναι ορισμένα δείγματα.

Κι ακόμη πιο πολύ φοβάμαι ότι θα το πληρώσουμε με αρκετό αίμα αθώο αίμα αυτών των ηρώων που στελεχώνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις μας.

Ορισμένα ζητήματα, καίριας σημασίας που θα εξασφάλιζαν την ευημερία του ελληνικού λαού, αφέθηκαν, εκτιμώ όχι τυχαία, στην τύχη τους.

Vis pacem para belum έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι. Εμείς τι κάναμε για αυτό;

Άραγε ο ΥΠΕΞ τι λέει για όλα αυτά πέρα από το να απειλεί στο εσωτερικό της χώρας; Αυτός ο ΥΠΕΞ που ταυτίζεται με νεοναζί στο Κίεβο και υποστηρίζει μόνο αυτός την εισβολή στη Συρία για να πέσει ένα πολιτισμένο και εχθρικό στην Αγκυρα καθεστώς ώστε να αναλάβουν οι ισλαμοφασίστες;

Ποια πολιτική ηγεσία θα διαχειριστεί τις κρίσιμες στιγμές που έρχονται στο επόμενο διάστημα;

Και τι θα επιλέξει; Τη δυναμική απάντηση που μπορεί να οδηγήσει σε πολεμική αναμέτρηση ή τη σιωπή με έναν ακόμη εθνικό ακρωτηριασμό; Πώς θα αντιμετωπίσει μια πιθανή τότε εξέγερση των εντός της χώρας εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων; Και άλλα πολλά που σηκώνουν μεγάλη ανάλυση.

Μόνη ελπίδα της χώρας σε μια πολεμική σύγκρουση να τα καταφέρει θα είναι η ταχεία και καίρια σε πλήγματα απάντηση, κάτι που ως επί το πλείστον θα πέσει στις πλάτες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Της καλύτερης στον κόσμο δηλαδή…

Πρώτα όμως την ευθύνη θα την έχει ο Ελληνικός Λαός σε 10 ημέρες από σήμερα. Ή στέλνει στον πολιτικό αγύριστο αυτούς που μας κυβερνούν ή αποδέχεται πλέον τη μαύρη μοίρα του όπως δείχνει να διαγράφεται στον ορίζοντα.

του Στρατή Μαζίδη

πηγή: http://www.freepen.gr/2014/05/blog-post_5593.html

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR