Ζωηφόρος

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Άγιον Όρος

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν η Ιερά Επιστασία και οι αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό, στον Πάπα και Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Άγιον Όρος. Η υποδοχή έγινε στις Καρυές.  Τελέστηκε δοξολογία στο Πρωτάτο  κατά την οποία ο  Πρωτεπιστάτης προσφώνησε τον Μακαριώτατο.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς του με το Άγιον Όρος και στην ευκαιρία που του δίνεται σήμερα να εκπληρώσει την επίσκεψη που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο πολύκλαυστος προκάτοχός του Πατριάρχης κυρός Πέτρος.

Στο αρχονταρίκι της Ιεράς Κοινότητας, μετά το αγιορείτικο κέρασμα, προσφώνησε τον Πατριάρχη ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, ο οποίος τόνισε την κανονική και πνευματική αναφορά του Αγίου Όρους  στα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μετέφερε τον χαιρετισμό και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας το απόγευμα θα επισκεφθεί την Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου και θα προεξάρχει στην πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου του Παλλαδά.

Αξίζει να αναφερθούν ορισμένα σημεία της ομιλίας του Πατριάρχη στα οποία κατέδειξε τους στενούς δεσμούς και την πνευματική εγγύτητα του πρεβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με το Άγιον Όρος. Ο ίδιος τόνισε ότι ερχόμενος στο Περιβόλι της Παναγίας είχε ως πρωταρχική αίσθηση ότι είναι μοναχός. Κατόπιν αναφέρθηκε στη συνδρομή του Αγιωνύμου Όρους στο μεγάλο έργο της Ιεραποστολής το οποίο τελείται στην Μαύρη Ήπειρο. Πολλοί μοναχοί και ιερομόναχοι προερχόμενοι από Ιερές Μονές και Σκήτες του Άθωνα, τρεις εξ αυτών Επίσκοποι, δίνουν καθημερινά την μαρτυρία της Ορθοδοξίας κηρύσσοντας “έργω και λόγω”, βαπτίζοντας στο όνομα της Αγίας Τριάδος πλήθος συνανθρώπων μας.

 

Πηγή:  http://www.pemptousia.gr/2014/05/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel