Logo
Print this page

Σοκ στη Βρετανία : 1 εκατομμύρια συσσίτια σε πεινασμένους!

Σοκαριστικές οι έρευνες που αποκαλύπτουν  ότι τα πεινασμένα παιδιά στην Βρετανία αυξάνονται συνεχώς. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό στην 6η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου,... με αυξανόμενο ποσοστό εκατομμυριούχων, αναρωτιέται η Daily Mirror.

 

Μεγάλη έκρηξη θυμού και συνεχείς καμπάνιες έχει ξεσηκώσει η συνεχόμενη αύξηση των φτωχών στη Μ. Βρετανία, και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που διαμαρτύρονται ζητούν από τον David Cameron να αναδιαμορφώσει τα επιδόματα φτώχειας.

Τα νούμερα των συσσιτίων που έδωσε πέρσι μια συγκεκριμένη οργάνωση, η Trussell Trust άγγιξαν τα  330.000 και φέτος διπλασιάστηκαν στα 913.138 εκ των οποίων 330.205 ήταν για παιδιά.

 

Δεκάδες τράπεζες φαγητού μοίρασαν 182.000 μερίδες συσσιτίου, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού David Cameron ότι τα νέα μέτρα του βοηθούν τους φτωχούς. Ο διευθυντής του Trussell Trust, Chris Mould δήλωσε πως «τα νούμερα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και αυτό είναι σοκαριστικό για την κοινωνία της Μ. Βρετανίας στον 21ο αιώνα. Δεν βοηθάμε στην ουσία αυτούς που βρίσκονται στα όρια της πείνας. Υπάρχουν άνθρωποι που ντρέπονται να μπουν στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό και απλώς αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα και ψάχνουν στα σκουπίδια. Τα πράγματα χειροτερεύουν, δεν βελτιώνονται».

Και ενώ όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, το κράτος μέσα από το τμήμα Εργασίας και Συντάξεων αρνείται πεισματικά ότι υπάρχει πρόβλημα μέσω μιας δήλωσης του ότι «λιγότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να πληρώσουν το φαγητό τους σε σχέση με κάποια χρόνια πριν».

Η διεθνής οργάνωση Just Fair δηλώνει όμως ότι η Βρετανία καταπατά τις διεθνείς συμβάσεις και το άρθρο 11 των Διεθνών Δικαιωμάτων που αναφέρει «το δικαίωμα όλων να μην πεινούν».

Πηγή : protothema.gr

 

Πηγή: http://fimotro.blogspot.gr/2014/04/1_16.html

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR