Ζωηφόρος

«Το Ποτάμι είναι «φούσκα»… η Θρησκεία μας όχι!»

Δεν είναι λίγες οι φορές τον τελευταίο καιρό που στελέχη των πολιτικών κομμάτων στο πλαίσιο ενός δήθεν προοδευτισμού, ψάχνουν διακαώς ευφάνταστους τρόπους και τις περισσότερες φορές άκρως προκλητικούς, ώστε να δημιουργήσουν «θόρυβο» γύρω από το όνομά τους και να στρέψουν τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω τους, συγκρουόμενοι με τις αρχές της ελληνικής κοινωνίας.

 

Προφανώς, ακολουθώντας την προαναφερθείσα πεπατημένη οδό για ακόμα μια φορά ο Νίκος Δήμου, συγγραφέας και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του νεοσύστατου «Ποταμιού» προκαλεί την κοινή γνώμη με το άρθρο του, στο οποίο ονειδίζει το Άγιο Φως, αποκαλώντας το «δήθεν Άγιο Φως» και εξομοιώνοντάς το με «ειδωλολατρικό σύμβολο», εν μέσω μάλιστα της Μεγάλης Εβδομάδας και ενώ οδεύουμε προς την κορύφωση του Θείου Δράματος. Ο νεοφιλελεύθερος και δήθεν «αδογμάτιστος» κ. Δήμου μετατρέπεται σε άκρα δογματικό με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις, που βάλλει κατά της Ορθόδοξης  Χριστιανικής Πίστης και του Κλήρου.

Το Άγιο Φως αποτελεί σημείο αμφισβήτησης μόνο για όσους θέλουν να κλείνουν τα μάτια τους και να γίνονται μηδενιστές. Οι χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες, που φθάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου στους Αγίους Τόπους διατρανώνουν το θαυματουργικό αυτό βίωμα. Η ιερή και σεβάσμια τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο είναι ιδιαίτερα σπουδαία τόσο για την σημασία της, όσο και για την παλαιότητά της. Το Άγιο Φως είναι το πιο σημαντικό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, που σηματοδοτεί την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου και κατά συνέπεια την λύτρωση των ανθρώπων.

Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, η υπεράσπιση της Εκκλησίας και των Ελληνορθόδοξων αξιών μας, είναι θέμα ηθικού χρέους. Δεν είναι «μόδα» να είναι κάποιος αβάσιμα και ατεκμηρίωτα αντιρρησίας χωρίς διερεύνηση, αλλά κομπλεξισμός. Δεν αποτελούν νέες ιδέες για μια καλύτερη κοινωνία, η απαξίωση, η λοιδορία και η ισοπέδωση των πιστεύω μας από όσους προσπαθούν να κεντρίσουν με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον.

Το «Ποτάμι» μπορεί να ξεφουσκώσει, η θρησκεία μας όμως είναι ακλόνητος, θεμέλιος λίθος της ελληνικής κοινωνίας. Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, το βαθύ ποτάμι κρότο δεν κάνει, πόσο μάλλον δηλώσεις άνω ποταμών και ο νοών νοείτω…Εμείς ας ευχηθούμε μόνο αυτό...

Καλή Φώτιση!

Με εκτίμηση,

 

Γιώργος Δρακούλης

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel