Ζωηφόρος

Η πολυπολιτισμική Ευρώπη υπέρ του Αττίλα

Ως άνθρωπος που εργάζομαι επί χρόνια στον χώρο της ενημέρωσης θλίβομαι για το κλείσιμο της ΕΡΤ και για την απόλυση των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες της.

Είναι φανερό ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να γιορτάσει την πρώτη επέτειο από τις εκλογές, που τον έφεραν στην εξουσία, με μία επίδειξη πυγμής προς φίλους και αντιπάλους. Εύχομαι στη νέα δημόσια τηλεόραση, που υποσχέθηκε ο κ. Κεδίκογλου, να βρουν πράγματι θέση όσοι άξιοι και ικανοί επαγγελματίες υπήρχαν στην ΕΡΤ. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να έχουμε μία σοβαρή δημόσια ραδιοτηλεόραση με λιγότερο κόστος και μεγαλύτερη ακροαματικότητα/τηλεθέαση.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες ειδήσεις που δεν προβάλλονται όσο θα έπρεπε ούτε σχολιάζονται από τους αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς». Πρόκειται για ένα φαινόμενο λογοκρισίας από υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εις βάρος Ελληνοκυπρίου ποιητή, ο οποίος έστειλε ποίημα  σχετικό με την εισβολή του τουρκικού στρατού, τον γνωστό Αττίλα του Ιουλίου 1974. Συγκεκριμένα ο λογοτέχνης και εκπαιδευτικός Γιώργος Μοράρης επελέγη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου να εκπροσωπήσει τη χώρα του στον διαγωνισμό ποίησης, τον οποίο οργάνωσε η Ένωση Ινστιτούτων Πολιτισμού της Ευρ. Ένωσης, η EUNIC. Το φετινό θέμα είναι «η δέσμευση, η προσήλωση» και  τα ποιήματα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στο μετρό των Βρυξελλών. Η EUNIC απέκλεισε το κυπριακό ποίημα με τίτλο «Νιόβη 1974», με τη δικαιολογία ότι θα θιγούν οι Τούρκοι μετανάστες, οι οποίοι συγκροτούν μία πολυάριθμη κοινότητα στο Βέλγιο.

Τρία χρήσιμα συμπεράσματα: Α) Αν δεν παρέμβουν κάποιοι όντως υπεύθυνοι τότε θα φανεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κόπτεται για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα π.χ. των ομοφυλοφίλων ή των αντιρρησιών συνείδησης, αλλά αδιαφορεί για το συνεχιζόμενο έγκλημα εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Οποία υποκρισία!

Β) Η μετανάστευση και η πολυπολιτισμικότητα αλλοιώνουν επικινδύνως τον κώδικα αξιών της Ευρώπης. Για να μην θιγούν οι Τούρκοι μετανάστες ένας ευρωπαϊκός θεσμός προστατεύει τους εισβολείς! Τέτοιες ενέργειες δικαιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά που προειδοποιεί ότι η ενθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων.

 

Γ) Έχουμε και εμείς ευθύνη ως Ελλάδα και Κύπρος, διότι δεν προβάλλουμε τον πραγματικό χαρακτήρα του Κυπριακού προβλήματος: Την παράνομη και απάνθρωπη κατοχή της Βορείου Κύπρου  από Τούρκους στρατιώτες και εποίκους.

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel