Ζωηφόρος

Φανατικός οπαδός της Αλ Κάϊντα ήταν πάντα ο Ερντογάν

Ένθερμος οπαδός από την νεανική του ηλικία σε μια οργάνωση παρακλάδι της Αλ Καιντα φέρεται ότι είναι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν,

o οποίος εμφανίζεται σε μια αποκαλυπτική φωτογραφία  δίπλα σε ένα από τους πιο ακραίους ισλαμιστές ηγέτες της. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα, Aydınlık και δείχνει τον νεαρό τότε, Ταΐπ Ερντογάν, να στέκεται στα δεξιά του Gilbeddin Hikmetyar,αρχηγού της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης, Hizb-i İslami, παρακλάδι της Αλ Καιντα και η οποία ευθύνεται για πολλές δολοφονίες και ακρότητες στο Αφγανιστάν  και αλλού. Η οργάνωση αυτή, της οποίας ζηλωτής ήταν και ο σημερινός  πρωθυπουργός της Τουρκίας, είχε σαν έμβλημα της το χαρακτηριστικό ρητό, «Allah için savaşir en önde», δηλαδή, «Πάνω από όλα να πολεμάς για τον Αλλάχ».  Βρίσκεται στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων του ΟΗΕ και  των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών οι οποίες σήμερα έχουν συμμαχήσει με τον Ερντογάν για να πολεμήσουν το καθεστώς του Άσαντ στην Συρία. Ο αρχηγός της οργάνωσης αυτής, Gilbeddin Hikmetyar, από το 1996 είχε συνεργαστεί με τον Οσάμα Μπεν Λάντεν και είχε αναλάβει σε μυστικό στρατόπεδο στο Αφγανιστάν αλλά και σε περιοχή του Πακιστάν την εκπαίδευση των ανταρτών της Αλ Καιντα για τρομοκρατικές επιθέσεις σε μια σειρά χωρών στην Ασία, Καύκασο και σε άλλες περιοχές. Η οργάνωση του Hikmetyar συνεργάζονταν πάντα στενά με τους Ταλεμπάν και ο αρχηγός της είχε στενές σχέσεις με τον αρχηγό τον Ταλεμπαν, Molla Muhamed Ömer,με τον οποίο επίσης συνδέθηκε στο παρελθόν ο Ταΐπ  Ερτογάν και όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες όταν είχε ανέλθει στη εξουσία είχε προσφέρει στους εξτρεμιστές ισλαμιστές μεγάλη οικονομική στήριξη.

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις εξηγούν με το καλύτερο τρόπο την επιμονή του Ερντογάν δέκα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας και την σταθεροποίηση του στα πολιτικά πράγματα κλείνοντας στην φυλακή ένα αριθμό κεμαλικών στρατηγών, να προχωρήσει  στην σταδιακή εφαρμογή της ισλαμικής σαρίας, (ισλαμικού νόμου), στην τουρκική κοινωνία, προκαλώντας  όμως έντονες αντιδράσεις από πολλά πλευρές. Παράλληλα έτσι εξηγείται και η μεγάλη και συνεχή υποστήριξη της Τουρκίας στις οργανώσεις της Αλ Κάιντα που ευθύνονται για δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες στον συριακό εμφύλιο πόλεμο βάφοντας με αίμα τις χριστιανικές κοινότητες της Συρίας. Αλλά στο θέμα της διασύνδεσης της Τουρκιάς του Ερντογάν με τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας που είναι παρακλάδι της Αλ Καιντα, έχει ασχοληθεί σε μεγάλη έκταση πάλι η τουρκική επιθεώρηση, Aydınlık. Στις 9/9 η Aydınlık δημοσίευσε δυο αποκαλυπτικά άρθρα με τους τίτλους, «AKP El Nusraya gönderdi 400 tonluk silah sevkiyatı», δηλαδή,  «Το ΑΚΡ, (το κόμμα του Ερντογάν), παρέδωσε 400 τόνους οπλισμό στην ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ»,  και,  «Geylanpınardaki  Tiğem arazısı El Nusraya  mı tahsis edildi», δηλαδή, «Η περιοχή του TİĞEM στα σύνορα Τουρκίας Συρίας παραχωρήθηκε για να γίνει αρχηγείο στην ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ», ενώ στις 12/9 δημοσίευσε ένα πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «NUSRA TÜRKIYE DE SARİN ÜRETTİ»,  δηλαδή το γνωστό χημικό όπλο SARIN που χρησιμοποιεί η ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ, παράγεται στην Τουρκία, (για να παραδοθεί στη συνέχεια στην εξτρεμιστική αυτή ισλαμική οργάνωση).

Από όλα αυτά αντιλαμβανόμαστε το πόσο ενδιαφέρων έχει για μας το ισλαμικό «χαρτί» που έχει αρχίσει να παίζει ο Ερντογάν στα Βαλκάνια και στην δυτική Θράκη, όπου εκεί οι δυο παράνομοι μουφτήδες έχουν εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια στην «αιχμή του δόρατος» της τουρκικής προκλητικότητας. Με τις άμεσες διασυνδέσεις του Ερντογάν με τις εξτρεμιστικές μουσουλμανικές οργανώσεις, ο ισλαμικός κίνδυνος αποκτά μια ξεχωριστή και πολύ πιο σοβαρή διάσταση για την χώρα μας που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες φανατικούς μουσουλμάνους που μας τους έφερε η τουρκική μαφία της λαθρομετανάστευσης. Και δεν έφτανε μόνο η δυτική Θράκη. Τώρα οι ισλαμιστές του Ερντογάν στέλνουν και στην Ρόδο μουφτήδες για να ξεσηκώσουν την εκεί φιλήσυχη μουσουλμανική μειονότητα. Παράλληλα  τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία έχουν «οργώσει» όλο το καλοκαίρι την Ρόδο και τη Κω σε μια ξέφρενη προσπάθεια να προβάλουν διεθνώς ότι εκεί υπάρχει και καταπιέζεται τουρκική μουσουλμανική μειονότητα που επιθυμεί να τεθεί υπό την «προστασία» της Άγκυρας.

Και εμείς ας ασχολούμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με… την νομιμότητα ή μη, της Χρυσής Αυγής.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel