Ζωηφόρος

Νέα σοβαρή ελληνική ξεφτίλα στην Τουρκία;

Τον «εξάψαλμο» ότι η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες, άκουσε κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία,

στις 4 με 5 Φεβρουαρίου, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ασφάλειας, κ. Νικόλαος Παπαγιανόπουλος και όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για τις τουρκικές κατηγορίες, αλλά υποσχέθηκε στους Τούρκους  ότι θα κάνει ότι του υποδείξουν για το μεγάλο αυτό ζήτημα.

Ο κ Παπαγιανόπουλος στην συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο συνάδελφο του, Mehmet Kılıçlar,όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, (8/2), κάθισε επί 45 λεπτά και άκουγε τις τουρκικές κατηγορίες ότι οι Ελλάδα υποθάλπει τρομοκράτες της γνώστης τουρκικής αριστερής οργάνωσης του DHKP-C, καθώς και του ΡΚΚ. Οι Τούρκοι δεν έχασαν τη ευκαιρία να επαναλάβουν εκείνες τις γνωστές παλιές ιστορίες ότι το στρατόπεδο των αλλοδαπών στο Λαύριο είναι στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών οι οποίοι στη συνέχεια μπαίνουν  στην Τουρκία για να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές και σαμποτάζ. Μάλιστα για να δώσουν έμφαση στις κατηγορίες τους, επεσήμαναν στον κ Παπαγιανόπουλο ότι σε ελληνικό έδαφος εκπαιδεύονται «ζωντανές βόμβες» που ετοιμάζονται να… εισέλθουν στην Τουρκία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.  Δεν παρέλειψαν να ζητήσουν από τον κ Παπαγιανόπουλο να παραδοθούν στην Τουρκία όλοι αυτοί οι τρομοκράτες.

Σε όλα αυτά ο αρχηγός της Ελληνικής Ασφάλειας, κ Παπαγιανόπουλος, αν πιστέψουμε αυτά που γραφούν οι Τούρκοι, όχι μόνο δεν αρνήθηκε όλες αυτές τις κατηγορίες που ενοχοποιούν την χώρα μας έναντι της Τουρκίας, αλλά επεσήμανε και αυτός την σοβαρότητα του ζητήματος και υποσχέθηκε στους Τούρκους ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι είναι δυνατόν και ότι μπορεί για να καταπολεμήσει αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες. Ζήτησε δε και την συνεργασία της τουρκικής ασφάλειας καθώς και τον πλούτο των πληροφοριών που διαθέτουν οι Τούρκοι στο θέμα αυτό. Μάλιστα ζήτησε και επίσημα όλες τις πληροφορίες που διαθέτουν οι Τούρκοι για…το Λαύριο και την δράση των τουρκικών τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα. Δεν παρέλειψε δε να επισκεφτεί και τον νέο υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ Muammer Güler,ο οποίος σίγουρα θα επανέλαβε τον ίδιο εξάψαλμο για την υπόθαλψη των τρομοκρατών από τις ελληνικές αρχές.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί μας γυρίζει πίσω στην εποχή της μεγάλης ελληνοτουρκικής κρίσης με την σύλληψη και απαγωγή του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, (η επέτειος αυτή της σύλληψης είναι σε λίγες μέρες). Τότε οι Τούρκοι είχαν εξαπολύσει μια έντονη προπαγανδιστική εκστρατεία στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου κατά της χώρας μας, προσπαθώντας να κερδίσουν την διεθνή κοινή γνώμη κατά της Ελλάδας που την χαρακτήρισαν σαν «χώρα τρομοκράτης». Το ίδιο επιχειρούν και τώρα με προφανείς προθέσεις. Γι’ αυτό και είναι πολύ περίεργη η στάση του Διευθύντή της Γενικής Ασφάλειας, κ Παπαγιανόπουλου, που φέρθηκε σαν ούτε λίγο ούτε πολύ, να αποδέχεται τις τουρκικές κατηγορίες, αν βέβαια αληθεύουν τα τουρκικά δημοσιεύματα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel