Ζωηφόρος

Νέο σκάνδαλο ξεπουλήματος στους Τούρκους

Φαίνεται πως εκτός από τα περίφημα συμβούλια «ελληνοτούρκικης συνεργασίας» και τα ωραία χαμόγελα των δημοσίων σχέσεων που αναμένεται να δούμε στο νέο «ελληνοτουρκικό θέατρο» στις 4 Μαρτίου, στην Άγκυρα,

η «πολιτική κλίκα» που έχει καταστρέψει την Ελλάδα τώρα σκοπεύει να ξεπουλήσει ότι μπορεί στους Τούρκους οι οποίοι, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, αναδεικνύονται σαν οι καλύτεροι πελάτες  των «καημένων Ελλήνων» που δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνεια τους ενώ η οικονομία τους έχει καταρρεύσει.

Έτσι, μετά το εξευτελιστικό ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, Doğus Grubu,τώρα, όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Türkiye,ένα μεγιστάνας, πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε πρόσφατα και για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο, φυσικά με όλα τα οικονομικά οφέλη να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στην Τουρκία.

Το νέο αυτό σκάνδαλο παίρνει μεγάλες διαστάσεις καθώς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες αναγνώρισαν πως οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος ο Έλληνας πρόεδρος της EurpeanTravelTours, (το ευρωπαϊκό τους μάρανε), κύριος Παύλος Σωτηρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά στους Τούρκους ότι ενώ υπάρχουν περί τις δέκα ξένες εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά νησιώτικης  γης στην Ελλάδα, (καθώς όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την προδοτική κλίκα που μας κυβερνά), οι Τούρκοι φέροντα σαν οι πιο σοβαροί πελάτες και για τον λόγο αυτό προτιμούνται στο ελληνικό ξεπούλημα. Για το ίδιο  σκάνδαλο, η διευθύντρια του EurpeanTravelTours, κ Κατερίνα Πάλα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες είναι οι πιο σοβαροί πελάτες για αγορά ελληνικής τουριστικής γης και μάλιστα, όπως αποκάλυψε, οι Τούρκοι επιχειρηματίες που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού έχουν ήδη ανοίξει επιχειρήσεις τουρκικών συμφερόντων σε… 12 ελληνικά νησιά. Στην ερώτηση ποιος είναι ο περίφημος Τούρκος μεγιστάνας που πρώτος αγόρασε ελληνική νησιώτικη γη, η κ. Πάλα δεν αποκάλυψε το συγκριμένο όνομα του προφανώς για ευνόητους λόγους. Σε όλα αυτά ήρθε «καπάκι» και η δήλωση του Faruk Atalay,προέδρου γνωστού ομίλου Τούρκων επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για το γενικό ελληνικό ξεπούλημα να αγοράσουν όλα τα ελληνικά «ασημικά», ότι αναμένεται καινούργια τουρκική «επέλαση» στο χώρο αυτό. Με την ευλογία της Τρόικας, το μεγάλο «ελληνικό παζάρι» έχει αρχίσει και τα κοράκια μαζεύονται απειλητικά πάνω από το ελληνικό Αιγαίο.

Το σκάνδαλο αυτό παίρνει μεγάλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κάνεις πως το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά ήταν ανέκαθεν ο πρώτος στόχος της τουρκικής επεκτατικότητας και του «νεοοθωμανικού δόγματος» που πρεσβεύει ότι η Τουρκία θα αποκαταστήσει την παλιά οθωμανική της δύναμη. Αλώστε ο Οζάλ το είχε προφητέψει από το 1990, ότι τα ελληνικά νησιά θα πέσουν σαν «ώριμο φρούτο» στα τουρκικά χέρια χωρίς η Τουρκία να ρίξει ούτε μια τουφεκιά.

Αλήθεια τι έχουν να πουν σε όλα αυτά όλοι αυτοί οι πολιτικοί που πάντα ισχυρίζονταν πως δεν θα παραδώσουν ούτε σπιθαμή του ελληνικού Αιγαίου στους Τούρκους ; Φαίνεται πως η προδοσία τους δεν έχει όρια και σε λίγο οι τουρκικές σημαίες θα κυματίζουν και στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι κυβερνώντες θα προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό είναι… προς το συμφέρον μας. Κατά τα άλλα εμείς θα συζητάμε επί ώρες για την ελληνική ΑΟΖ για να γελά ο κάθε πικραμένος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

Αγιολογιο

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel