Ζωηφόρος

Οι Τούρκοι απαντούν με εισβολή στο Αιγαίο για πετρέλαια

Ενώ ο κ Σαμαράς συναντιόνταν με τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Κατάρ,

( για πολλούς η συνάντηση αυτή είχε κανονιστεί από τη πρόσφατη επίσκεψη του ΓΑΠ στην Κωνσταντινούπολη και στην συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν), ουσιαστικά για να του υποβάλλει ο Ερντογάν τα απαράδεκτα αιτήματα του με μια θρασύτατη άμεση ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας, η Τουρκία ανήγγειλε νέα εισβολή στο Αιγαίο, με ένα νέο υπερσύγχρονο πλοίο για να αρχίσει νέες γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Taner Yıldız,, το νέο υπερσύχρονο πλοίο ερευνών έχει την ονομασία, «Polarkus Samur» ενώ οι Τούρκοι το έχουν βαφτίσει χαρακτηριστικά με την ονομασία, «Barbaros Hayrettin Paşa», στην μνήμη του γνωστού Τούρκου αιμοβόρου αεροπειρατή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που λυμαίνονταν τις ακτές της Μεσογείου και έβαψε με αίμα Ελλήνων το πέρασμα του.  Το πλοίο αυτό, μήκους 85 μέτρων και το οποίο αγοράστηκε από την Τουρκία για 130 εκατομμύρια δολάρια, πέρασε από τα στενά του Ελλησπόντου στις 30 Ιανουαρίου του 2013, και ώρα 17.30 μμ, με κύρια αποστολή την διενέργεια έρευνας και σεισμικών γεωτρήσεων για ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Άγκυρα, το πλοίο συνόδευε και μια μοίρα πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής η οποία είχε φροντίσει να απομακρύνει κάποια αλιευτικά πλοία που είχαν πλησιάσει την ρότα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης ότι με το νέο αυτό ερευνητικό σκάφος η Τουρκία σκοπεύει να πραγματοποιήσει εντατικές έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα όχι μόνον στην περιοχή του Αιγαίου, αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, αδιαφορώντας   ουσιαστικά αν έτσι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χρονική περίοδος αυτών των ερευνών σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, αναμένετε να διαρκέσει περί τους 6-7 μήνες και οι έρευνες θα γίνουν σε τρία επίπεδα ενώ τα πλάνα αναφέρουν για ερευνήτικές εργασίες διάρκειας τριών ετών.

Ενώ λοιπόν οι Τούρκοι ετοιμάζονται για καινούργιο «πάρτι» εισβολών στο Αιγαίο με κύριο στόχο την κατάφορη παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός, (περί άλλων τυρβάζει), ετοιμάζεται να πάει στην Άγκυρα στια αρχές Μαρτίου για να καταθέσει καινούργιο στεφάνι στο μνημείο του πατέρα της εθνοκάθαρσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ. Εμείς, κατά άλλα θα συζητάμε ατέλειωτες ώρες για την ελληνική ΑΟΖ και το πως θα την κατοχυρώσουμε, προκαλώντας τα ειρωνικά σχόλια της Άγκυρας. Αφού δεν αντιδράμε στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μας, τότε είναι σίγουρο πως θα έρθουν και πολύ χειρότερα. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel