Ζωηφόρος

Οι «κανόνες» λειτουργίας των ελληνικών ΜΜΕ

Από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα με την δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πριν δεν είχαμε ένα ανάλογο σύστημα ενημέρωσης με κρατικές προδιαγραφές), υπάρχει και λειτουργεί ένα φοβερά αποτελεσματικό σύστημα «πλύσεως εγκεφάλου».

Το σύστημα αυτό τα τελευταία χρόνια έχει οργιάσει στην εκστρατεία αδρανοποίησης και αποχαύνωσης ενός λαού που έχει  παραδοθεί σε ένα κατοχικό καθεστώς. Το σύστημα αυτό λέγεται «ΜΜΕ» και λειτουργεί από καλά εκπαιδευμένους δημοσιογράφους που υπακούουν στις εντολές των «άνω», μορφοποιώντας την ανθρώπινη μάζα σύμφωνα με τα συμφέροντα της Νέας τάξης και της επιχείρησης  καταστροφής του ελληνισμού. Το σύστημα αυτό έχει κάποιους βασικούς κανόνες στην ενημέρωση για την οποία υποτίθεται ότι εργάζεται και υπηρετεί. Οι κανόνες αυτοί είναι πολύ χαρακτηριστικοί και έχουν ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που η χώρα αυτή έχει υποπέσει στην κατοχή των μνημονίων και της ξενόφερτης εξουσίας. 

Συγκριμένα : απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για τις αθρόες αυτοκτονίες που συμβαίνουν σε όλη την χώρα. Απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για εγκλήματα λαθρομεταναστών και κυρίως απαγορεύεται η αναφορά στην λέξη λαθρομετανάστης, γιατί θεωρείται ρατσιστική και φασιστική. Απαγορεύονται οι αναφορές σε συγκεκριμένα επεισόδια κατάσχεσης περιουσιών και στα οικογενειακά δράματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, για να μην εξοργίζεται ο κόσμος ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση και στο ξενόδουλο καθεστώς. Κόβονται ειδήσεις για εξώσεις οικογενειών, χρεοκοπίες άλλοτε κραταιών επιχειρήσεων, ειδήσεις για οικονομικά σκάνδαλα. Ποιος θυμάται την λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες με τα δισεκατομμύρια φοροδιαφυγής επωνύμων ; Απαγορεύονται ειδήσεις που θίγουν τις καταφορές παραβιάσεις του ελληνικού συντάγματος που έχουν διαπραχτεί στον «βωμό» των μνημονίων. Απαγορεύονται οι ειδήσεις και γενικότερα η ενημέρωση για όσα «θερμά» συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά το Αιγαίο. Ένας ακήρυκτος πόλεμος εδώ και χρόνια που τελευταία έχει αναβαθμιστεί και είχαμε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον τρία «θερμά» επεισόδια για τα οποία κανένα κανάλι δεν μετέδωσε τίποτα. Απαγορεύονται οι ειδήσεις που θίγουν την παράνομη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη για να μην ενοχληθεί η Άγκυρα. Απαγορεύεται οι μετάδοση ειδήσεων σχετικά με τις αντεθνικές δραστηριότητες μειονοτικών βουλευτών είτε αυτοί είναι της δεξιάς είτε της αριστεράς,  μέσα στην ελληνική δυτική Θράκη.

Καθημερινά προβάλλεται το τεράστιο «έργο» μιας κατοχικής κυβέρνησης που κατάφερε να «σώσει» την χώρα καταστρέφοντας τα πάντα. Καθημερινά προβάλλονται ειδήσεις που έχουν τον πονηρό στόχο του διαιρεί και βασίλευε. Προβάλλεται η νομιμότητα μιας κοινωνικής ομάδας που θα πρέπει να στραφεί ενάντια μιας άλλης ομάδας η οποία  φοροδιαφεύγει σκανδαλωδώς, χωρίς όμως να μας πουν γιατί πληρώνουμε τόσους φόρους. Καθημερινά προβάλλεται η αντίληψη ότι μια κοινωνική ομάδα ζει σε βάρος της άλλης, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κηφήνες» εναντίον των ιδιωτικών, ότι οι καταναλωτές είναι εναντίον των ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν θέλουν να δουλεύουν τις Κυριακές, ότι ο κόσμος είναι  εναντίον των φαρμακοποιών γιατί απεργούν και δεν έχει φάρμακα λες και όταν είναι ανοιχτά τα φαρμακεία μπορεί να πάρει τα φάρμακα του, προβάλλεται συνεχώς ότι κάθε απεργία λειτουργεί ενάντια στο κοινωνικό σύνολο που ταλαιπωρείται γιατί δεν μπορεί ο εργαζόμενος να πάει στην δουλειά του άσχετα αν την έχει χάσει και είναι άνεργος, ότι ο άρρωστος πεθαίνει γιατί απεργούν οι γιατροί λες και τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, ότι πρέπει οι αγρότες να είναι ενάντια στους ναυτεργάτες όταν απεργούν καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, γιατί τα προϊόντα τους θα μείνουν αδιάθετα, ότι οι φορτηγατζήδες είναι εναντίον των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους γιατί διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να είναι αγρότες και… δεν συμμαζεύεται. Για να μην πάμε στην καθημερινή ενημερωτική λαίλαπα εναντίον συγκεκριμένου κόμματος του οποίου βουλευτές είναι στην φυλακή χωρίς δίκη, με αποτέλεσμα όμως το κόμμα αυτό να κερδίζει σε ψήφους από την αγανάκτηση του κόσμου για το όλο κατοχικό σύστημα που λυσσομανά εναντίον του. Τέλος προβάλλονται με χαρακτηριστική έμφαση  μια πληθώρα άσχετων και συνήθως πορνογραφικών εντυπωσιακών ειδήσεων και σκανδαλωδών πληροφοριών που σκοπό έχουν όχι φυσικά να ενημερώσουν τον θεατή ή ακροατή, αλλά να τον αποπροσανατολίσουν, να τον «ζαλίσουν» και να τον κάνουν να μην καταλαβαίνει τίποτα και κατά συνέπεια να μην είναι ικανός να αντιδράσει σε ότι πιο καταστροφικό μπορεί να εφαρμοστεί για τον ίδιο και για το μέλλον του. Αυτά τα λίγα για το τεράστιο αυτό θέμα. 

Εδώ βέβαια κάποιος θα αντιτείνει ότι ωραία όλα αυτά αλλά στο χέρι σου είναι να πατήσεις ένα κουμπί και να σταματήσεις να δέχεσαι τα «βέλη» της παραπληροφόρησης. Αυτή είναι μια ωραία «πρόφαση έν αμαρτίαις» γιατί με τον ίδιο σκεπτικό να μην μετέχουμε στην δημόσια ζωή γιατί  δεν την αποδεχόμαστε, να μην πάμε να ψηφήσουμε γιατί δεν συμφωνούμε με το πολιτικό σύστημα. Έτσι όμως διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο  αυτό το σύστημα να μας πατά ακόμη πιο πολύ. Το θαυμαστό έργο της λεηλασίας από την κατοχική εξουσία δεν σταματά με την αποχή και την αδιαφορία στην λαίλαπα των τελευταίων ετών. Η αντίσταση στην λαίλαπα αυτή απαιτεί ανθρώπους ενημερωμένους και συνειδητούς αλλά και πιστούς στους άξονες που μας κράτησαν ζωντανούς επί αιώνες, (και τους οποίους μισεί χαρακτηριστικά αυτό το μιντιακό σύστημα), δηλαδή στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

Register

User Registration