Ζωηφόρος

Αυξάνονται επικίνδυνα τα «θερμά» επεισόδια στο Αιγαίο

Ενώ συνεχίζεται και αυξάνεται συνεχώς η ροή των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που προωθεί η τουρκική πλευρά, (με το αζημίωτο), προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, σχεδόν καθημερινά έχουμε θερμά επεισόδια μεταξύ των δυο πλευρών, ανεβάζοντας συνεχώς το θερμόμετρο και μάλιστα σε τουριστική περίοδο με τον άμεσο κίνδυνο να προκληθεί μια «τυχαία» ανάφλεξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εν γένει κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

 

Έτσι στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πλευρά και με επίσημη ανακοίνωση του τούρκικου Γενικού Επιτελείου, είχαμε και νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής πλευράς στα ανοιχτά του Ελλήσποντου και νότια της περιοχής του Τσανάκκαλέ. Το επεισόδιο αυτό προφανώς συμπεριλαμβάνεται στις ενέργειες αποτροπής εκ μέρους της ελληνικής πλευράς της ανεξέλεγκτης προώθησης λαθρομεταναστών, που τις τελευταίες μέρες κυριολεκτικά έχουν πλημμυρήσει τα ελληνικά νησιά δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην ασφάλεια των κατοίκων. Όπως αναφέρεται, ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής, σύμφωνα με τους Τούρκους, «παραβίασε» τα τουρκικά χωρικά ύδατα στην περιοχή νότια του Τσανάκκαλε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην τουρκική πλευρά και να απογειωθεί ένα ειδικό ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που προσέγγισε με επικίνδυνες διαθέσεις το ελληνικό πλοίο. Το τουρκικό ελικόπτερο αφού έκανε διάφορες μανούβρες πάνω από το ελληνικό πλοίο, το κάλεσε να απομακρυνθεί αμέσως από την περιοχή, προφανώς για να έχουν ελεύθερο το πεδίο οι Τούρκοι δουλέμποροι να συνεχίσουν το άκρως κερδοφόρο έργο τους της προώθησης και άλλων μουσουλμάνων προς την ελληνική πλευρά. Τελικά το ελληνικό πλοίο, σύμφωνα πάντα με τις καλοστημένες τουρκικές ανακοινώσεις, «φοβήθηκε» από την επέμβαση του τουρκικού ελικοπτέρου και αποχώρησε… «έντρομο» από την περιοχή προς μεγάλη χαρά των Τούρκων δουλεμπόρων. Έτσι άνοιξε ξανά η δίοδος για την μεγάλη επιχείρηση της απόβασης εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων και  προς μεγάλη χαρά των διαφόρων «προοδευτικών» και «υπερασπιστών» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Αθηνών.

Εκτός όμως από αυτό το επεισόδιο είχαμε και νέο «πάρτι» στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, πάλι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Σύμφωνα και με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, (10/7), την ίδια μέρα που έγινε το επεισόδιο με το πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής, στον εναέριο χώρο της περιοχή της Λήμνου ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F16 που έκαναν «εκπαιδευτική» πτήση στην περιοχή, (η συνηθισμένη τουρκική αιτίαση για τις κατάφορες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου). Τα ελληνικά πλησίασαν επικίνδυνα τα τουρκικά με αποτέλεσμα να διεξαχθούν επικίνδυνες αερομαχίες στην ευρύτερη περιοχή της Λήμνου.

Και ενώ το Αιγαίο φλέγεται, ενώ συνεχίζεται ακάθεκτα η τρομακτική κυριολεκτικά εισβολή χιλιάδων μουσουλμάνων με την συνδρομή των Τούρκων προς την ελληνική πλευρά, το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, (Εξωτικών), με το ανεκδιήγητο ευτραφή υπουργό, ετοιμάζεται για νέο επιχείρηση συνδιαλλαγής, (βλέπε ξεπουλήματος) για το ελληνικό Αιγαίο. Η εθνική μειοδοσία σε όλο της το μεγαλείο. Άραγε ποιος θα μας σώσει απ τους «σωτήρες» μας πριν ξεπουλήσουν τα πάντα και πριν αυτή η χώρα θα έχει γίνει ιστορικό παρελθόν ; Όταν θα είναι αργά, τότε θα είναι άχρηστο να ψάχνουμε να βρούμε τους ενόχους  του ξεπουλήματος του ελληνικού Αιγαίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel