Ζωηφόρος

Σκληρή τουρκική «επίθεση» στον Παναγιότατο Θεσσαλονίκης

«Κόκκινο πανί» για τους Τούρκους, ο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ Άνθιμος, εξ’ αιτίας των δηλώσεων που έγιναν και  από τον άμβωνα επισημαίνοντας τον κίνδυνο από την ισλαμική επέλαση στην χώρα μας και από τις προθέσεις του αξιότιμου δήμαρχου να ιδρύσει μουσείο ισλαμικού πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη, καθώς για την μόνιμη λειτουργία μουσουλμανικού τεμένους με άμεση όμως συνέπεια την επίσημη αναγνώριση μουσουλμανικής μειονότητας στην πόλη μας.

Αλλά και οι δηλώσεις του Παναγιότατου για τα τουρκικά σήριαλ έχουν προκαλέσει την μήνη των Τούρκων, καθώς, όπως θεωρούν οι «καλοί» μας γείτονες,  με αυτά μας… εκπολιτίζουν και μας κάνουν… ψυχολογική θεραπεία στα αντίτουρκικά και αντίισλαμικά κόμπλεξ (!!!), με τα οποία διακατεχόμαστε και θα πρέπει επιτελούς να τα αποβάλουμε!!

Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους πιο βασικούς αρθογράφους της τουρκικής εφημερίδας, Hürriyet,  και παλαίμαχος δημοσιογραφος, ο Taha Akyol, κάνει έντονη προσωπική επίθεση κατά του Παναγιότατου τον οποίο χαρακτηρίζει σαν οπισθοδρομικό και ότι καλλιεργεί τα αντιτουρκικά κόμπλεξ του λαού της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα οι δηλώσεις του Παναγιότατου σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου επεσήμανε πως η αυξανόμενη τουριστική προσέλευση των Τούρκων στην Θεσσαλονίκη έχει άλλο σκοπό και ενισχύει τις τουρκικές προθέσεις για ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση των Τούρκων την γενέτειρα του Μουσταφά Κεμάλ, (άλλο τουρκικό ψέμα), καθώς και οι δηλώσεις του ότι δεν μπορούμε να ξεπουλιόμαστε για τουριστικούς λόγους, επίσης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Τούρκων. Ακόμα και οι δηλώσεις του Παναγιότατου για την Κωνσταντινούπολη που στις αρχές του εικοστού αιώνα είχε περί τις 300.000 Έλληνες και σήμερα έχουν απομείνει μόνο περί τις 3.000, επίσης έτυχαν έντονης κριτικής από τα τουρκικά ΜΜΕ. Αλλά και το θέμα της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και οι σχετικές δηλώσεις του Παναγιότατου, δεν έμειναν χωρίς επικριτικά σχόλια από τους Τούρκους. Αυτή την φορά οι «καλοί» μας γείτονες μας παρέδωσαν μαθήματα… θρησκευτικής ελευθερίας την ίδια ώρα που τη Τουρκία έχει σωρεία καταδικών από Διεθνές Δικαστήρια  σαν η χώρα με τις πιο μεγάλες παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών, ενώ πολλοί εκπρόσωποι  θρησκευτικών μειονοτήτων φοβούνται ακόμα και για την ζωή τους.

Η τουρκική εφημερίδα, καθώς και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο ότι με την προσέλευση των Τούρκων τουριστών με την ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊραμιού, αναζωογονήθηκε  η οικονομική κίνηση της Θεσσαλονίκης, η οποία με την μεγάλη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, (μάλιστα). Δηλαδή με λίγα λόγια, ήρθαν οι Τούρκοι και μας έδωσαν ψωμί και μας τάισαν γεμίζοντας τα ελληνικά εστιατόρια της πόλης για να μας σώσουν από την οικονομική κρίση που έχει καταστρέψει την οικονομία της Ελλάδας.

Αλλαχού εκμπέρ λοιπόν και.. σωθήκαμε!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Register

User Registration