Logo
Print this page

Ο Τούρκος αρχιστράτηγος μας κάνει «μάθημα» γκρίζων ζωνών

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, αρχιστράτηγος Necdet Özel, ο οποίος αποφάσισε να μας κάνει «μαθήματα» κυριαρχίας των νησίδων του ανατολικού Αιγαίου αμφισβητώντας ανοιχτά την ελληνική επικράτεια και αλλάζοντας με αυθαίρετο τρόπο τα μήκη των τουρκικών ακτών από τα 7 χιλιάδες 200 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες που αναγνωρίζει η Ελλάδα, επεκτείνοντας τα στα 8 χιλιάδες 333 χιλιόμετρα.

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, (και έμπιστος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν ), επί τη ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 32 χρόνια της ίδρυσης και ανάπτυξης της τουρκικής ακτοφυλακής, αποφάσισε να… μας κάνει «μαθήματα» κυριαρχίας του ανατολικού Αιγαίου. Ο Necdet Özel όμως δεν αρκέστηκε στο να ορίσει με αυθαίρετο τρόπο τα σύνορα και την κυριαρχία των νησίδων και βραχονησίδων του ανατολικού Αιγαίου, παράλληλα έφτασε στο προκλητικό σημείο να… καταγγείλει την ελληνική πλευρά για τις αλλεπάλληλες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «παραβιάσεις» του τουρκικού θαλάσσιου χώρου και της τουρκικής κυριαρχίας οι οποίες, όπως υποστήριξε και ισχυρίστηκε, αντιμετωπίστηκαν με άκρως αποτελεσματικό τρόπο από τα ένδοξα σκάφη της  τουρκικής ακτοφυλακής!!! Συγκεκριμένα στα πλαίσια της επετείου των 32 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής ακτοφυλακής, ο Τούρκος αρχιστράτηγος βρήκε την ευκαιρία στο χαιρετιστήριο μήνυμα του προς τα πληρώματα της τουρκικής ακτοφυλακής, αφού τους συνεχάρη για το «ένδοξο» έργο τους, να τονίσει πως από εδώ και πέρα θα είναι πιο αποφασιστικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως από τις ελληνικές «παράνομες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παραβιάσεις του τουρκικού θαλάσσιου χώρου. Παράλληλα επεσήμανε και το μεγάλο έργο της έρευνας και διάσωσης των ναυαγών,  (βλέπε δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που προωθεί η Τουρκία προς την ελληνική πλευρά),  από τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία στην πραγματικότητα προστατεύουν τους Τούρκους μαφιόζους στο έργο τους της προώθησης με μεγάλα οικονομικά  κέρδη όλου αυτού του όγκου των μουσουλμάνων που έρχονται από τα ανατολικά μας σύνορα και εισδύουν στην ελληνική επικράτεια. Τέλος προανήγγειλε ότι η παρουσία της τουρκικής ακτοφυλακής σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγίου θα αυξηθεί και θα έχει και αεροπορική υποστήριξη από ειδικά αεροπλάνα και ελικόπτερα τα οποία έχουν τεθεί στην υπηρεσία της.

Εκείνο όμως που προκαλεί πιο πολύ με τις δηλώσεις του Τούρκου αρχιστράτηγου, είναι ότι αμφισβητεί με σαφή τρόπο την ελληνική κυριαρχία στα δεκάδες νησάκια του ανατολικού Αιγαίου τα οποία βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, αλλά έχουν αποδοθεί στην ελληνική επικράτεια βάσει διεθνών συνθηκών. Μάλιστα επικαλέστηκε και την επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει εξ’ αρχής διαπραγμάτευση για τις δεκάδες βραχονησίδες που έχουν, όπως τονίζει, με «αυθαίρετο» τρόπο καταμετρηθεί στην ελληνική πλευρά χωρίς να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία. Έφτασε δε στο σημείο να ισχυριστεί, επικαλούμενος πάντα την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών στο ανατολικό Αιγαίο, δηλαδή τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δεν έχουν… ακόμα καθοριστεί!

Αυτά τα «ωραία» από τον Τούρκο αρχιστράτηγο και δεξί χέρι του «φιλέλληνα» για ορισμένους εδώ στην Ελλάδα, Τούρκου  πρωθυπουργού Ταΐπ Ερντογάν. Μια προκλητική πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να μην την βλέπουν χαριεντιζόμενοι με ηλίθιο τρόπο με την άλλη πλευρά του Αιγαίου σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αλήθεια κάποιος θα απαντήσει στον κύριο αυτό, αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ή θα συνεχίσουμε όταν μας φτύνουν να… λέμε ότι βρέχει ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Related items

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR