Ζωηφόρος

Δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν ;

Ένα καινούργιο πολύ περίεργο επεισόδιο, δεύτερο κατά σειρά μέσα σε ένα μήνα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά καθώς, όπως αναφέρεται, για δεύτερη φορά έγινε ένοπλη προσβολή κατά του Τούρκου πρωθυπουργού

ανεβάζοντας το θερμόμετρο στο εσωτερικό πολιτικό παρασκήνιο ενώ παραμένει άγνωστο τι ακριβώς έγινε καθώς οι πληροφορίες βγαίνουν κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο από τι επίσημες πηγές. Ποιοι θα μπορούσαν να θέλουν την δολοφονία του Τούρκου πρωθυπουργού και κυρίως τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει μια τέτοια ενέργεια γενικότερα και στην ευρύτερη περιοχή που αφόρα και εμάς άμεσα, είναι μερικά από τα αναπάντητα ερωτήματα.

Όπως αποκάλυψε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, «Doğu Haber Ajansı»και στη συνέχεια η τουρκική εφημερίδα Aksam,στις 27 Σεπτεμβρίου και ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε μόλις αφιχθεί αεροπορικώς στην  Κωνσταντινούπολη από την Άγκυρα, η αυτοκινητοπομπή που τον συνόδευε προς την οικία του στην περιοχή του Kısıklı, στην ασιατική ακτή,δέχτηκε ένοπλη επίθεση ενώ προσέγγιζε την γέφυρα Mustafa Kemal Köprüsü.  Αμέσως σήμανε συναγερμός και άρχισε ένα κυνηγητό για να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Η αυτοκινητοπομπή αναγκάστηκε να σταματήσει,  να αλλάξει πορεία και μέσω της άλλης γεφύρας, της Boğaziçi Köprü,κατευθύνθηκε προς το Kısıklı. Η αστυνομία ανακάλυψε επτά κάλυκες που είχαν ριχτήκαν συγχρόνως  κατά του αυτοκίνητου του Ερντογάν, γεγονός που δείχνει ότι οι ένοπλοι πρέπει να ήταν ολόκληρη ομάδα. Η διεύθυνση του αστυνομικού τμήματος του Ataşehir,στην έρευνα που έγινε στην συνέχεια διαπίστωσε, όπως ανέφερε και η εφημερίδα Aksam,ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν από απόσταση 300 μέτρων από την αυτοκινητοπομπή. Στη συνέχεια  οι αστυνομικοί της συνοδείας απάντησαν στους πυροβολισμούς ενώ σε λίγο έφτασε στο ίδιο σημείο και μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων για να καταδιώξει τους δράστες της ένοπλης επίθεσης. Το επεισόδιο επιβεβαίωσε στην τουρκική εφημερίδα και ένας αυτόπτης μάρτυς που διατηρεί ζαχαροπλαστείο εκεί κοντά, αναφέροντας πως ακουστήκαν πολλοί πυροβολισμοί την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν. Από το σημείο αυτό και μετά πέφτει «πέπλος σιωπής» και κανένα άλλο στοιχείο για την ένοπλη αυτή επίθεση δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα προκαλώντας πολλά ευλόγα ερωτήματα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό είναι το δεύτερο επεισόδιο κατά του Ερντογάν. Στις 12 Σεπτεμβρίου και στην περιοχή Kısıklı του ασιατικού προαστίου Üsküdar,την  ώρα που επρόκειτο να βγει ο Ερντογάν με την συνοδεία του στις 11 το πρωί για να πάει στο γραφείο του, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος σαν έκρηξη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τότε οι δυνάμεις ασφαλείας που απέκλεισαν την γύρω περιοχή και άρχισαν αμέσως εντατικές έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης που στη συνέχεια εντοπίστηκε σε ένα εργαστήρι πολύ κοντά στο σπίτι του Τούρκου πρωθυπουργού. Εξ’ αιτίας αυτού του πολύ περίεργου επεισοδίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός που ήταν προγραμματισμένα να εξέλθει από την οικία του στις 11 π.μ., καθυστέρησε αρκετή ώρα την έξοδος του ενώ τα μέτρα ασφαλείας αυξηθήκαν σε μεγάλο βαθμό σε όλη την γύρω περιοχή. 

Όλα αυτά σίγουρα προκαλούν κάποιες ανησυχίες για το τι πραγματικά συμβαίνει σε μια χώρα «ηφαίστειο» όπως είναι η σημερινή Τουρκία.      Ενώ εμείς εκστασιαζόμαστε καθημερινά με ατελείωτες ώρες για την Χρυσή Αυγή και αν έφαγε ή όχι… ταραμοσαλάτα ο αρχηγός της στις φυλακές, σημαντικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα γύρω μας χωρίς να ενημερωνόμαστε για τίποτα  Δυστυχώς, έτσι που μας κατάντησαν η ενημέρωση σήμερα στην Ελλάδα έχει γίνει σήριαλ αποβλάκωσης και αντί πληροφόρησης των… «προβάτων επί σφαγή».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

 

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel