Ζωηφόρος

Ενοχλημένοι οι Αγιορείτες από τον Γιάννη Μπουτάρη

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι Αγιορείτες όταν αντίκρισαν στις Καρυές και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της «Αγιορείτικης Εστίας» κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Μάλιστα οι μοναχοί της διοικήσεως του Αγίου Όρους μετά το τέλος της τελετής της εγκαθίδρυσης της νέας επιστασίας αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Ενώ όταν όλοι οι επίσημοι, μαζί και ο περιφεριάρχης κ. Τζιτζικώστας κατευθύνθηκαν στην Ιερά Κοινότητα οι άνθρωποι του κ. Μπουτάρη πήραν το μήνυμα από τους Αγιορείτες πατέρες να μην ανέβει πάνω μαζί τους δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα να ασφαλείς πληροφορίες.

Το κλίμα για τον Γιάννη Μπουτάρη στο Άγιο Όρος είναι ιδιαίτερα βαρύ, είπε στο «Αγιορείτικο Βήμα» μοναχός της Αθωνικής Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Μπουτάρης βρέθηκε στο Άγιο Όρος χωρίς να έχει λάβει πρόσκληση από την Ιερά Κοινότητα.

Οι προκλητικές θέσεις  που εκφράζει ο Μπουτάρης μπορεί να άρέσουν σε μερικούς, όμως οι μοναχοί στο Άγιο Όρος δεν παίζουν με τα ιερά και τα όσια, όποτε η αντίδραση είναι δικαιολογημένη.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel