Logo
Print this page

«ΑΓΚΑΛΙΑ», μια νέα ΜΚΟ στη Λέσβο,

«ΑΓΚΑΛΙΑ»

Μια νέα ΜΚΟ στη Λέσβο

Μια νέα μεγάλη και ζεστή αγκαλιά για τους μετανάστες

Στο νησί της Λέσβου και στην ενορίας Αγίου Γεωργίου Κεραμίου της Καλλονής  της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης, ιδρύθηκε μια Αστική  μη  Κερδοσκοπική Οργάνωση  για την περίθαλψη και στήριξη του ανθρώπου με την επωνυμία «ΑΓΚΑΛΙΑ».      

Είναι μια αξιέπαινη και σημαντική πρωτοβουλία του κατά πάντα αξιοσέβαστου, δραστήριου και ταπεινού Λευίτη της  ενορίας Αγίου Γεωργίου Κεραμίου παπα-Στρατή Δήμου.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΜΚΟ στην Καλλονή, την  27 Οκτωβρίου 2009, ημέρα Τρίτη, οι: α) Ευστράτιος Δήμου, ιερέας, κάτοικος Καλλονής εφημέριος ενορίας Αγίου Γεωργίου Κεραμίου και β) Γιώργος Τυρίκος-Εργάς, γ) Κατερίνα Ευσταθίου-Σελάχα, δ) Ελένη Ευσταθίου-Σελάχα, συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν να συστήσουν αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) με την επωνυμία «ΑΓΚΑΛΙΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 741 ΑΚ (Αστικού Κώδικα), αορίστου διάρκειας και η οποία θα διέπεται από τους όρους και τις ειδικότερες συμφωνίες που περιγράφονται αναλυτικά στο καταστατικό της οργάνωσης.

Η έδρα της εταιρείας ορίζεται στην Καλλονή Λέσβου. Με απόφαση των μελών της εταιρείας μπορούν να ανοιχθούν παραρτήματα και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας.

Ο σκοπός της ως άνω αστικής εταιρείας είναι, σύμφωνα με το καταστατικό της, η συμβολή της:

-στη στήριξη και στην περίθαλψη αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου, φυλής και πατρίδας καλύπτοντας τις άμεσες βιοτικές ανάγκες σε ένδυση, υπόδηση, τροφή, στέγη, φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α

-στην κοινωνική υποστήριξη (με συμβουλευτικό ή ψυχολογικό τρόπο) ατόμων που  έχουν έλθει στο περιθώριο αλλά και οικογενειών ή ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές, ψυχολογικές, κοινωνικές δυσκολίες με κίνδυνο να βρεθούν στο περιθώριο.

-στο   να   παρατηρεί   και   να   εντοπίζει   περιπτώσεις   παραβάσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να παρεμβαίνει παρέχοντας άμεση στήριξη των ατόμων που προσβάλλονται.

-να    ενημερώνει    τις    αρμόδιες    αρχές   ή    τις    οργανώσεις    που δραστηριοποιούνται   στο   χώρο   που   λαμβάνουν   χώρα   οι   τυχών παραβιάσεις.

-η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού με κάθε μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό σε θέματα περίθαλψης και ανακούφισης ανθρώπων σε ανάγκη σε τοπικό επίπεδο αλλά και παγκοσμίως.

Τα μέσα με τα οποία η Εταιρεία θα επιδιώξει τους ανωτέρω σκοπούς με κάθε ενδεδειγμένο και νόμιμο μέσο, είναι:

-η παροχή κάθε υλικού μέσου που να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε ατόμου που βρίσκεται σε ανάγκη.

-η κοινωνική υποστήριξη με συμβουλευτικό χαρακτήρα.

-οι δημόσιες ομιλίες, οι συγκεντρώσεις και τα συνέδρια.

-η πληροφόρηση των πολιτών από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και η έκδοση εξειδικευμένων εγχειριδίων.

-η επικοινωνία, η συνεργασία και η σύμπραξη και μόνιμη σύνδεση με τοπικές, εθνικές, ξένες και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ενώσεις ή Ιδρύματα.

-για  την  πραγμάτωση   των  προαναφερομένων  σκοπών   μπορεί  να δραστηριοποιείται και οικονομικά, με εκδηλώσεις, λαχειοφόρους αγορές, εκδόσεις ημερολογίων κ.τ.λ. χωρίς να υπερβαίνει τον μη κερδοσκοπικό της χαρακτήρα.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ «ΑΓΚΑΛΙΑ» αποτελείται από τους:

Ιερέας Ευστράτιος Δήμου (πρόεδρος - νόμιμος εκπρόσωπος),

Τυρίκος Εργάς Γιώργος, Αντιπρόεδρος

Ευσταθίου-Σελάχα Ελένη, Ταμίας

Ευσταθίου Σελάχα Κατερίνα, Μέλος

Συγχαρητήρια αξίζουν στα ιδρυτικά μέλη αυτής της νέας ΜΚΟ και ιδιαίτερα στον αεικίνητο εμπνευστή αυτής της πρωτοποριακής ιδέας παπα-Στρατή Δήμου και να είναι βέβαιοι ότι θα τους συνοδεύει η ευχή όλων των Μυτιληνιών, να είναι πάντα ανοιχτή η αγκαλιά της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» για να αγκαλιάζει όλους τους δυστυχισμένους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.

***

Αγκαλιά Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Λέσβου

Κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας  της Ελλάδος με επικεφαλής τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωστή Δήμτσα, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια για  τους πρόσφυγες, αποτελούμενη από τρόφιμα και είδη ένδυσης στην Αγιάσο και στην Καλλονή της Λέσβου.

Αρχικώς πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «η Θεομήτωρ», όπου φιλοξενούνται ανήλικοι πρόσφυγες έως 18 ετών και παρεδόθη ποσότητα ρουχισμού.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της ''Αλληλεγγύης'' κ. Κωστής Δήμτσας συνοδευόμενος από τον Ιερέα της Ι.Μ. Μηθύμνης, π. Ευστράτιο Δήμου, τον  Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Απόστολο Αθηναίο και  παρουσία του προσωπικού, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί όλους τους χώρους του Ιδρύματος (ιατρείο, εργαστήριο, αίθουσα  εκμάθησης ελληνικής γλώσσας κ.α.) και να λάβει γνώση όλων των δραστηριοτήτων των ανηλίκων προσφύγων που φιλοξενούνται.

Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ότι θα υπάρξουν άμεσα κοινές δράσεις της Εκκλησίας και της Πολιτείας για την ανακούφιση των παιδιών που προσπαθούν να βρουν μία νέα ζωή.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμτσας επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο, δηλώνοντας την στήριξη και την αρωγή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», όπου κι αν αυτή απαιτείται.

Αμέσως μετά παρεδόθη ποσότητα τροφίμων στα γραφεία της Μ.Κ.Ο «ΑΓΚΑΛΙΑ», στην Καλλονή Λέσβου.

Μετέπειτα ο κ. Δήμτσας πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κεραμίου, όπου υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με την Μ.Κ.Ο «ΑΓΚΑΛΙΑ».

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.  Κωστής Δήμτσας, όσο και ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο «ΑΓΚΑΛΙΑ», Ιερέας Ευστράτιος Δήμου, οριοθέτησαν το πλαίσιο συνεργασίας με ορόσημο την συνεχή αρωγή και υποστήριξη αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου, φυλής και πατρίδας και τον προγραμματισμό από κοινού εκστρατειών με γνώμονα την υλοποίηση ουσιαστικού κοινωνικού έργου.     

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR