Ζωηφόρος

Ο καλός μας ο παπάς,

Ο καλός μας ο παπάς

από το περιοδικό του Συλλόγου Καλλονιατών Λέσβου

«Τα Καλλονιάτικα», τεύχος 135,

Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2008

Η πρωτοβουλία προοφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας του παπα-Στρατή Δήμου, ιερέα του Κεραμίου, προς τους πολυάριθμους λαθρομετανάστες πρόσφυγες, άνδρες - γυναίκες - παιδιά που κατακλύζουν σχεδόν καθημερινά το νησί μας, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει πολύ κόσμο, να συμμετάσχει στην προσπάθεια του. Κάτοικοι, καταστηματάρχες, Σύλλογοι του Κεραμίου και της Καλλονής με μεγάλη προθυμία αγκάλιασαν το έργο του, προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, για τους ταλαιπωρημένους και δυστυχείς αυτούς συνανθρώπους μας.

Ο καλός παπάς Στρατής Δήμου λέει, πως ξεκίνησε να λειτουργεί αυτό το «δίκτυο» ανθρωπιάς: «Ακούγαμε όλο αυτό τον καιρό για τα προβλήματα των λαθρομεταναστών, ήταν μακριά από μας όμως. Μόλις είδαμε από κοντά τους ανθρώπους αυτούς και το δράμα που βιώνουν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία να τους προσφέρουμε μια βοήθεια μόλις φθάνουν βρεγμένοι και ταλαιπωρημένοι στον τόπο μας. Η σταγόνα βροχής έγινε ρυάκι και εύχομαι να εξελιχθεί σε ποτάμι για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους.»

Πέραν όμως της συγκέντρωσης τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ειδών ρουχισμού και υπόδησης, προσφέρεται στους πρόσφυγες φαγητό, που μαγειρεύεται με την συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ ο ενοριακός Σύλλογος Δαφίων συγκεντρώνει χρήματα για τον σκοπό αυτό. Υπάρχουν επίσης εθελοντές από την περιοχή της Καλλονής που παραδίδουν μαθήματα ελληνικών και αγγλικών στους ανήλικους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ανηλίκων της Αγιάσου.

Μια τέτοια πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο κ. Γιώργος Τυρίκος Έργας, υποψήφιος διδάκτορας λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μαζί με τη σύζυγο του Κατερίνα Σελάχα, που παραδίδουν μαθήματα στους ανήλικους παράνομους μετανάστες. Τέλος σημειώνουμε ότι ο παπα-Στρατής πηγαίνει καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής, όπου συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες - μετανάστες και εκεί τους προσφέρει ό,τι μπορεί. Ο Σύλλογός μας, επικοινώνησε με τον παπα-Στρατή, τον συνεχάρη γι' αυτή του την πρωτοβουλία και του έστειλε 200 € για να τα διαθέσει σ' αυτούς τους ανθρώπους. Άξιος ο μισθός του...

 

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel