Ζωηφόρος

Άνευ όρων νομιμοποίηση λαθρομεταναστών νομοθετεί το ΠΑΣΟΚ,

Άνευ όρων νομιμοποίηση λαθρομεταναστών νομοθετεί το ΠΑΣΟΚ

«Ένα βήμα μπροστά» σε μια ευρωπαϊκή λύση του μεταναστευτικού προβλήματος χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, η συζήτηση και ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής του κόμματος Αθανάσιος Νάκος παρατήρησε ότι ενώ η κοινωνική συνοχή και η εθνική ασφάλεια είναι ζητούμενα για τη σημερινή εποχή, η κυβέρνηση προωθεί ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο που είναι μαγνήτης για τους λαθρομετανάστες, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά νομοθετεί την άνευ όρων νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.

Όπως ανέφερε το νομοσχέδιο εισάγει –από το… παράθυρο– διάταξη που κάνει ελαστικότερη τη χορήγηση αδειών για ανθρωπιστικούς και εξαιρετικούς λόγους, την οποία είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση μόλις πριν από λίγο καιρό, παρά τη σφοδρή αντίδρασή μας, και η οποία ξεκάθαρα οδηγεί σε μαζικές νομιμοποιήσεις.

«Εγγύηση για επιβεβαίωση των φόβων μας είναι ο διορισμός στην Επιτροπή, που θα εισηγείται στον Υπουργό για την αποδοχή των ανωτέρω αιτήσεων, του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, δικηγόρου συμπαραστάτη των απεργών πείνας της Υπατίας», σημείωσε.

Επίσης, κατηγόρησε την  κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το ζήτημα της μετανάστευσης αποσπασματικά, υποχωρητικά και με γνώμονα τη συνεχώς διευρυνόμενη νομιμοποίηση μεταναστών, επισημαίνοντας πως η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί συνολική μεταναστευτική πολιτική.

Συγκεκριμένα πρότεινε την, κατάργηση του πρόσφατου «αντισυνταγματικού νόμου» για την Ιθαγένεια, την φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας, την δημιουργία κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, την γρήγορη εκδίκαση των αιτήσεων ασύλου κτην αλλαγή της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ και την ανάδειξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ  Θεόδωρος Ιγνατιάδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει στο σύνολό του το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο υπέρ των εργοδοτών.

Για μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών έκανε λόγο ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος μίλησε για ηλεκτρονικό φακέλωμα των μεταναστών και ένα ακόμα χαράτσι.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι πρόκειται για «ένα ακόμα σημαντικό βήμα χωρίς προκαταλήψεις», που απλουστεύει τις διαδικασίες παραμονής, υπό αυξημένους όμως όρους ασφάλειας αλλοδαπών από τρίτες χώρες.

Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/09/14/122057/

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel