Ζωηφόρος

Προκόπιος: Τα κέντρα μεταναστών εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους,

Προκόπιος: Η δημιουργία κέντρων μεταναστών

εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους

Η ανακοίνωση της Ιερής Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για τη σύσκεψη στην περιφέρεια για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών έχει ως εξής:

Στην πρόσκληση του Περιφερειάρχου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με την οποία εκαλούντο οι Μητροπολίτες και οι φορείς Α΄και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοικήσεως Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλως και Θάσου κ. Προκόπιος ανταποκρίθηκε θετικά. Παραβρέθηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Σάββατο (4-6-2011) με αντικείμενο μελέτης και συζήτησης την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Κράτησης Λαθρομεταναστών.

Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως, μετά από λίγους εισαγωγικούς λόγους, κάλεσαν τους συμμετέχοντες, αν συμφωνούν, να προσυπογράψουν την ακόλουθη διαμαρτυρία:

«Ως εκφραστές των τοπικών κοινωνιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αρνούμαστε την επιλογή του Έβρου αλλά και της υπόλοιπης Περιφέρειας για την δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών.

Γιατί η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη με την ευαίσθητη γεωστρατηγική τους θέση, την διαφορετικότητα σε θρησκείες και αντιλήψεις και την εν γένει ιστορία τους δεν αντέχουν σε άλλες δοκιμασίες.

Σε περίπτωση που η κεντρική εξουσία της Αθήνας δεν αντιληφθεί το μέγιστο πρόβλημα και με πρόθεση ή αμέλεια συνεχίσει την άνω επιδίωξη και τακτική που θα οδηγήσει στην διατάραξη ισορροπιών της ευαίσθητης περιοχής οι υπογράφοντες και ο λαός της Θράκης δεν θα το ανεχθεί και θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην κυβέρνηση που θα υιοθετήσει-αποφασίσει την εξύφανση της καταστροφής του τόπου μας.»

Όταν δόθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας ο λόγος, τόνισε, ότι ο χαρακτήρας του θέματος είναι πολιτικός, η λύση του πολυδιάστατου κοινωνικού προβλήματος εξαρτάται από τους φορείς της πολιτικής αρμοδιότητας.

Πιο πέρα, με την ιδιότητα του τοπικού Επισκόπου, κατά το μέρος που του αναλογεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα, και στα πλαίσια της παραδοσιακής συναλληλίας και συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας και με δεδομένο τον σεβασμό γενικά στο ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά σ' αυτό των προσφύγων και μεταναστών, εδήλωσε ότι προσυπογράφει το κείμενο που αναγνώσθηκε. Ιδιαιτέρως δε ετόνισε, ότι η θέση του απορρέει από το σοβαρό και επικίνδυνο ενδεχόμενο η Καβάλα να γίνει μέρος του μουσουλμανικού προβλήματος που υφίσταται στην περιοχή της Θράκης. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρασταθέντων αποδέχθηκαν, μετά από τις σύντομες τοποθετήσεις τους, και προσυπέγραψαν το πιο πάνω κείμενο.

Πηγή: http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_58071_1.asp

Και από: http://exagorefsis.blogspot.com/2011/06/blog-post_1001.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel