Ζωηφόρος

Δεν προσήλθαν στο Συνοδικό Δικαστήριο οι Αρχιερείς,

Δεν προσήλθαν στο Συνοδικό Δικαστήριο οι Αρχιερείς

Μόνος του Προήδρευσε τελικά χθες ο Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου, Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Μελέτιος στην συνεδρίαση που είχε συγκληθεί από τον ίδιο, σχετικά με την υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος, ζήτησε χθες να συνεδριάσει το Συνοδικό Δικαστήριο, ώστε να επαναδιατυπώσει την ετυμηγορία του, για την καταδίκη η μη του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα.

Ο κ. Μελέτιος έφτασε στην Ιερά Σύνοδο το απόγευμα της Τετάρτης, όπου αμέσως κατευθύνθηκε προς την αίθουσα του Δικαστηρίου για την έναρξη της Συνεδρίας.

Τελικά ο κ. Μελέτιος προήδρευσε με άδειες καρέκλες, αφού οι συνοδικοί Αρχιερείς δεν προσήλθαν στο Συνοδικό Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο για την συνεδρίαση, με αποτέλεσμα ο κ. Μελέτιος να συντάξει το Πρακτικό διαπιστώνοντας τη μη απαρτία του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Ακόμη να αναφερθεί πως ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ. Μελέτιος, εξερχόμενος από το Συνοδικό Μέγαρο, δήλωσε τα εξής: "Εγώ απλώς έκανα μια διαπιστωτική πράξη. Η απόφαση του Δικαστηρίου υπάρχει, αλλά δεν υπάρχουν υπογεγραμμένα πρακτικά. Όταν γίνει αυτό θα συνεχίσουμε".

Τέλος να αναφερθεί πως, χθες οι δικηγόροι του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμωνα, υπέβαλαν αίτηση για «Εξέταση μη εξετασθέντων λόγων αναιρέσεως»,  προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς εκτιμούν ότι ο Άρειος Πάγος δεν εξέτασε όλους τους λόγους που προέβαλαν, για την αναίρεση της δικαστικής απόφασης.  

Πηγή: Romfea.gr

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel