Ζωηφόρος

Οι Τρικαλινοί Θεολόγοι δεν θέλουν θρησκειολογικό μάθημα

Έκοψαν τη πίτα τους οι Τρικαλινοί Θεολόγοι

 

Πρωτοπρ. Απόστολος Μανώλης, Το μάθημα των θρησκευτικών μεταβάλλεται από καθαρά ομολογιακό και ορθόδοξο, σε μάθημα θρησκειολογίας.

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η κοπή της πίτας των Θεολόγων των Τρικάλων.

«Να ευλογήσει ο Κύριος τας εισόδους και τας εξόδους ενός εκάστου των Θεολόγων κατά το νέο έτος» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Αλέξιος «πρώτον εις το να ορθοτομούν τον Λόγον της Αληθείας και να κάμουν το έτος και τη διακονία που τους έχει εμπιστευθεί η Εκκλησία και που αναπαύει τη συνείδησή τους και που τους ξεκουράζει και τους δίδει κουράγιο να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινής ζωής».

Ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Πρωτοπρεσβύτερος. Απόστολος Μανώλης αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου των Θεολόγων επισημαίνοντας “τον τελευταίο καιρό ο κλάδος μας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και σχετικά με την αδιοριστία αλλά και σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλέσουμε Σεβασμιώτατε πάρα πολύ ως από τους πλέον έμπειρους ιεράρχες της Εκκλησίας να προβάλλετε αυτό το αίτημα στην Ιεραρχία και στον Αρχιεπίσκοπο να μην περάσει αυτό το αίτημα για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών γιατί πράγματι αν το μελετήσει κανείς αντικειμενικά θα δει ότι το μάθημα των θρησκευτικών μεταβάλλεται από καθαρά ομολογιακό και ορθόδοξο, σε μάθημα θρησκειολογίας. Ζητούμε την επέμβαση της Εκκλησίας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποσυρθεί αυτό το νέο Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο δυστυχώς, εδώ και δυο χρόνια εφαρμόζεται σε κάποια πιλοτικά σχολεία”.

trikalavoice.gr, 5/2/2013

πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2077.html

***

«Βολές» του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου

για το μάθημα των Θρησκευτικών

Στην εκδήλωση των Θεολόγων Τρικάλων, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρέστη απόψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, για να ευλογήσει την πίτα.

Εκεί ο Μητροπολίτης, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας, λέγοντας «ας ξεκινήσουν αυτοί τον διαχωρισμό και ας κόψουν τους μισθούς των Ιερέων και ας τα κόψουν όλα. Όμως φοβούνται γιατί θα αποδειχθεί πόσο ανίσχυρο Κράτος θα προκύψει από τον διαχωρισμό» και αναφερόμενος στο μάθημα των Θρησκευτικών, τόνισε πως «σε αυτό τον διαχωρισμό που επιχειρείται, εντάσσεται και η υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών που θέλουν να το εξισώσουν με άλλα μαθήματα που διδάσκονται, όπως τον Βουδισμό και τον Μωαμεθανισμό» και πρόσθεσε «αυτοί έχουν την πίτα, αυτοί και το μαχαίρι και συνεδριάζουν, αλλά δεν βλέπω πολλά πράγματα»

Ο προκαθήμενος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, αναφερόμενος στους Θεολόγους, επισήμανε πως «όσο υπάρχετε εσείς οι παλαιοί, είναι καλά τα πράγματα, αλλά θα δυσκολέψουν όταν μπουν οι νέοι Θεολόγοι, εντελώς ακατάρτιστοι θεολογικώς, που θα διδάσκουν ότι τους κατέβει και ότι θα τους δίνουν να διδάξουν με άσχετα με την Θεολογία και την Θρησκεία βιβλία» και πρόσθεσε  «δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι, ούτε απαισιόδοξοι. Δίνονται συνεχώς υποσχέσεις αλλά τίποτα δεν γίνεται. Είναι δύσκολη περίοδος για τους Θεολόγους που ως αναπληρωτές, πηγαίνουν μακριά από τις οικογένειές τους και δημιουργούνται προβλήματα. Ας ευχηθούμε ότι θα υπάρξει καλύτερη περίοδος».

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1159.html

 

Media

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel