Ζωηφόρος

Προσπάθειες εκτουρκισμού νεαρών Ελλήνων χριστιανών, μέσα από σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα!!!

«…..γίνονται εκπαιδευτικού τύπου εκπαιδευτικές επισκέψεις από ομάδες χριστιανών μαθητών στο Ιμπραήμ τζαμί και αντίστοιχα μουσουλμάνοι μαθητές επισκέπτονται εκκλησίες και χριστιανικά μνημεία.

 

Υπάρχει, όμως, μία μικρή αλλά πολύ σημαντική διαφορά, αφού ενώ για τους μουσουλμάνους μαθητές αυτού του είδους η εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι προαιρετική, οι χριστιανοί μαθητές υποχρεώνονται στην «παρακολούθηση» του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.»

Το υπουργείο Παιδείας εκτουρκίζει τους νέους της Ρόδου!

Είναι γνωστό πως η Ρόδος έχεις στοχοποιηθεί από την Άγκυρα και τις μυστικές της υπηρεσίες, οι οποίες με την βοήθεια (τεχνογνωσία επί του θέματος) του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, προσπαθούν να δημιουργήσουν τουρκική μειονότητα τόσο στην Ρόδο όσο και στην Κω. Μάλιστα, προ καιρού είχαμε αναφερθεί στους τραμπουκισμούς στελέχους της ΜΙΤ εις βάρος του νόμιμου ιμάμη του τεμένους της Ρόδου, ενώ έχουμε καταγράψει σειρά επισκέψεων τουρκοφρόνων πρακτοριδίων της Θράκης στα Δωδεκάνησα.

Αυτά είναι αναμενόμενα, αφού η Άγκυρα έχει βάλει στο «μάτι» και αμφισβητεί ευθέως σειρά κατοικημένων νησίδων του νοτιοανατολικού Αιγαίου (κυρίως λόγω του πλούσιου σε ορυκτά υποθαλάσσιου χώρου).

Όμως, αποτέλεσε –πραγματικά- έκπληξη το ότι πέρα από τις υφιστάμενες προσπάθειες εκτουρκισμού των ελάχιστων Ελλήνων μουσουλμάνων (στα νησιά Κω και Ρόδου), θα υπήρχαν και προσπάθειες εκτουρκισμού νεαρών Ελλήνων χριστιανών, μέσα από σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα!!!

Συγκεκριμένα, από πληροφορίες που είχαμε από την Ρόδο, οι γονείς των μαθητών του Βενετόκλειου Γυμνασίου της Ρόδου είναι ιδιαίτερα εξοργισμένοι, επειδή –για λόγους που δεν τους έχουν γνωστοποιηθεί- το σχολείο ακολουθεί μία ιδιότυπη εκπαιδευτική μέθοδο. Έτσι, και προφανώς στα πλαίσια της γνωριμίας των νεαρών μαθητών με τον πολυπολιτισμό και δη τον ισλαμισμό, γίνονται εκπαιδευτικού τύπου εκπαιδευτικές επισκέψεις από ομάδες χριστιανών μαθητών στο Ιμπραήμ τζαμί και αντίστοιχα μουσουλμάνοι μαθητές επισκέπτονται εκκλησίες και χριστιανικά μνημεία.

Υπάρχει, όμως, μία μικρή αλλά πολύ σημαντική διαφορά, αφού ενώ για τους μουσουλμάνους μαθητές αυτού του είδους η εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι προαιρετική, οι χριστιανοί μαθητές υποχρεώνονται στην «παρακολούθηση» του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.

Μαθαίνουμε πως οι γονείς είναι εξοργισμένοι με την διεύθυνση του Βενετόκλειου Γυμνασίου και μερικοί εξ αυτών σκέφτονται να αποτανθούν στην Δικαιοσύνη για απόπειρα εξισλαμισμού των παιδιών τους…!!! Φυσικά, δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που να επιβάλλει στους χριστιανούς την παρακολούθηση τέτοιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και να αφήνει ελεύθερους τους μουσουλμάνους μαθητές να επιλέξουν αν θα ακολουθήσουν αυτού του τύπου τις εκπαιδευτικές ενασχολήσεις… Γεγονός, όμως, είναι πως δεν μπορεί κανείς να επιβάλει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά (άραγε με ποια κριτήρια και ποιος αποφασίζει σε τέτοιες περιπτώσεις), παραβιάζοντας τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (θρησκευτικά πιστεύω) των μαθητών.

-Υπάρχει κανείς αρμόδιος να μας απαντήσει στο τι συμβαίνει;

-Υπάρχει κανείς υπεύθυνος που θα αναλάβει την ευθύνη του εκπαιδευτικού προγράμματος εξισλαμισμού των νέων χριστιανών της Ρόδου;

-Υπάρχει κανείς, τέλος πάντων, που θα εξηγήσει γιατί εφαρμόζεται αυτή η πολιτική στα ευαίσθητα Δωδεκάνησα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τις στοχεύσεις της Άγκυρας;

-Τέλος, υπάρχει κανείς από το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Εσωτερικών ή το υπουργείο Εξωτερικών, που να δηλώσει την παραίτησή του;

-Είναι δυνατόν να επιχειρείται εκτουρκισμός της Ρόδου από Ελληνικά εκπαιδευτικά προγράμματα και κανείς να μην συγκινείται;

πηγή:http://kostasxan.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8039.html

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel