Ζωηφόρος

Διαμαρτυρία Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΘΕΤΙΔΟΣ 13, ΤΚ 71304 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΗΛ. 2810250543 & 6944712278

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ηράκλειο, 5 Οκτωβρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ. 14

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την απουσία θεολόγων εκπαιδευτικών στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών αλλά και την α΄ φάση διορισμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οι θεολόγοι της Κρἠτης διαμαρτύρονται, επίσης, επειδή η ειδικότητά τους δεν περιλαμβάνεται στη νέα φάση επιμόρφωσης β΄ επιπέδου, καθώς επίσης για τη μη ρύθμιση, μέχρι σήμερα, των προβλημάτων που σχετίζονται με το τρέχον καθεστώς της απαλλαγής από τα Θρησκευτικά. Η επιστολή των θεολόγων προς τον Υπουργό αναφέρει τα εξής:

«Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων διαμαρτύρεται εντονότατα για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών και των θεολόγων εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ01.

Α. Κατά το νέο σχολικό έτος, δεν διορίστηκε κανείς μόνιμος θεολόγος εκπαιδευτικός. Παρομοίως, στην α΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν κλήθηκαν θεολόγοι, παρά τα υπάρχοντα κενά. Από την άλλη πλευρά, πληροφορούμαστε ότι ενδέχεται ούτε στη β΄ φάση να περιληφθούν. Μεγάλος αριθμός σχολείων σε όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως την Κρήτη έχουν έλλειψη θεολόγου ή διδακτικών ωρών στα Θρησκευτικά, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλειτουργίας.

Β. Σύμφωνα με ανακοινώσεις για την επιμόρφωση β΄ επιπέδου εκπαιδευτικών κατά το νέο σχολ. έτος, οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί δεν περιλαμβάνονται ούτε φέτος στη νέα φάση επιμόρφωσης.

Γ. Τόσο ο Σύνδεσμός μας όσο και άλλες επιστημονικές ενώσεις θεολόγων έχουμε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή των εγκυκλίων για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά. Επανειλημμένα, έχουμε ζητήσει την έκδοση νέας εγκυκλίου για το θέμα, σε αντικατάσταση των προηγούμενων, που θα ρυθμίζει συνολικά: α) Ποιος δικαιούται απαλλαγή, β) με ποια διαδικασία χορηγείται, γ) σε ποια χρονική περίοδο και μέχρι πότε υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις, δ) πώς απασχολούνται οι απαλλασσόμενοι μαθητές, ε) πώς σχετίζεται η αναγραφή θρησκεύματος στα Ατομικά Δελτία και τα Απολυτήρια με τη χορήγηση απαλλαγής. Η άποψή μας είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών, με βάση την ισχύουσα σκοποθεσία του, έπρεπε να είναι υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές. Μέχρι σήμερα, το ζήτημα αυτό δεν έχει αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Οι θεολόγοι της Κρήτης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία μας και παρακαλούμε για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, που φανερώνουν άνιση μεταχείριση του μαθήματος των Θρησκευτικών και των θεολόγων εκπαιδευτικών».  

Αγιολογιο

Αγιον Ορος

Αγιοι της Λεσβου

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR

Login or Register

Register

User Registration
or Cancel