Logo
Print this page

Το Φανάρι επιστρέφει τον φάκελο του πρώην Αττικής,

Το Φανάρι επιστρέφει τον φάκελο

του πρώην Αττικής

του Νίκου Παπαχρήστου

Η έκκλητος προσφυγή του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη εξετάσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της πρώτης τακτικής συνεδρίασής της για το μήνα Νοέμβριο.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές,  τα μέλη της Συνόδου, αφού εξέτασαν το ιστορικό τις δικαστικής διαδικασίας – και όχι το κύριο μέρος της υπόθεσης – φέρονται να διαπίστωσαν πως η έκκλητος προσφυγή δεν μπορεί να γίνει δεκτή εφόσον η υπόθεση του κ.Παντελεήμονα δεν έχει κριθεί οριστικά, από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζονται – κατά τις ίδιες πληροφορίες του Αmen.gr- να επιστρέψουν τον φάκελο της υπόθεσης στην Εκκλησία της Ελλάδος καλώντας την να δικάσει τον καθηρημένο πλέον κ.Παντελεήμονα – από το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό δι’ Αρχιερείς Δικαστήριο κατόπιν σχετικής παραγγελίας του αρμοδίου Εισαγγελέα της πολιτικής Δικαιοσύνης-  σύμφωνα με όσα ορίζουν οι Ιεροί Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αυτό σημαίνει ότι όταν τελεσιδικίσει  η υπόθεση του στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη της Ελλαδικής Εκκλησίας τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει τυχόν νέα έκκλητο προσφυγή του κ. Παντελεήμονα.

Μέχρι σήμερα, πάντως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση του πρώην μητροπολίτη Αττικής και την τύχη της προσφυγής που έκανε στην πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει σήμερα, Σάββατο, για δεύτερη και τελευταία φορά αυτό το μήνα.

πηγή: http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1023

Zoiforos.GR

Latest from Zoiforos.GR

©2005-2016 Zoiforos.gr || Σχεδίαση - Ανάπτυξη Lweb.GR